QualityATTACK Opublikowano 21 godzin temu Zgłoś Opublikowano 21 godzin temu Witam, W listopadzie złożyłem taki zestaw: MOBO: Asrock A620m Pro RS GPU: XFX Speedster SWFT 210 Radeon RX 7800 XT Core Edition 16GB GDDR6 256bit FSR CASE: Zalman i3 Neo ARGB SSD: PATRIOT VIPER VP4300 Lite 1TB PSU: ADATA XPG KYBER 750W 80 PLUS GOLD CPU: AMD RYZEN 5 7600 CHŁODZENIE: ENDORFY FERA 5 DUAL FAN RAM: GOODRAM IRDM 32GB 6000 MHZ Kolega namówił mnie na mobo A620m PRO RS ze względu na dobrą sekcję zasilania, ale ona ma jedno wejście PCIe dla karty graficznej i nie mogę teraz podpiąć karty sieciowej, która obsłuży mi 8 gbps światłowodu z orange Potrzebuję wycenę nowej płyty , która obsłuży mi kartę graficzną i kartę sieciową z wyjsciem na ethernet 10 gbps TP-Link TX401 Przy okazji może jest jakiś klient na moją obecną płytę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 10 godzin temu Zgłoś Opublikowano 10 godzin temu Asus ProArt X670E-CREATOR WIFI https://www.morele.net/plyta-glowna-asus-proart-x670e-creator-wifi-11796680/ Albo coś nowszego Gigabyte X870E AORUS XTREME AI TOP https://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-x870e-aorus-xtreme-ai-top-14436288/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vries Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu Z tańszych np. Asrock B650M-HDV/M.2. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 9 godzin temu Zgłoś Opublikowano 9 godzin temu oczywiście nie świruj z płytami głównymi za 3500-4000zł jeżeli jedyny wymóg to dodatkowy slot PCI-E pod kartę sieciową i to jeszcze x4, propozycja jaką wyżej napisał vries jest jak najbardziej wystarczająca, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu 49 minut temu, Zeniu napisał(a): oczywiście nie świruj z płytami głównymi za 3500-4000zł jeżeli jedyny wymóg to dodatkowy slot PCI-E pod kartę sieciową i to jeszcze x4, propozycja jaką wyżej napisał vries jest jak najbardziej wystarczająca, Godzinę temu, vries napisał(a): Z tańszych np. Asrock B650M-HDV/M.2. Ale wy umiecie czytać ze zrozumieniem? Płyta ma obsługiwać ethernet 10 gbps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 8 godzin temu Zgłoś Opublikowano 8 godzin temu 6 minut temu, Krzysiak_PL_GDA napisał(a): Ale wy umiecie czytać ze zrozumieniem? Płyta ma obsługiwać ethernet 10 gbps a weź przeczytaj jeszcze raz 1 post ewentualnie tutaj masz wskazówkę: 12 godzin temu, QualityATTACK napisał(a): Potrzebuję wycenę nowej płyty , która obsłuży mi kartę graficzną i kartę sieciową z wyjsciem na ethernet 10 gbps TP-Link TX401 TP-Link TX401 to karta na port PCI-E x4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QualityATTACK Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu Tak panowie dla uściślenia - szukam mobo pod kartę grafuiczna pcie x16 + pcie na karte sieciowa tp link tx401 nie wiem czy PCIE x4 wystarczy na pełną przepustowość tej karty sieciowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QualityATTACK Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu https://www.euro.com.pl/plyty-glowne/asrock-b650-pg-lightning.bhtml Coś takiego znalazłem 2 x 16x pcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vries Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu 31 minut temu, QualityATTACK napisał(a): Tak panowie dla uściślenia - szukam mobo pod kartę grafuiczna pcie x16 + pcie na karte sieciowa tp link tx401 nie wiem czy PCIE x4 wystarczy na pełną przepustowość tej karty sieciowej? tak, to jest karta która wymaga PCIE 3.0 x4 lub szybszej. Asrock B650M-HDV/M.2 to dobra płyta, z dobrymi recenzjami, z dobrym VRM, który obsłuży dowolny procek na AM5 i warto ją brać, póki jest jeszcze dostępna poniżej 500zł, bo z tym bywa różnie. Jak widać ma dwa sloty x16, ale ten dolny to tylko x4 (taki chcieliśmy). Tylko nie należy mylić z Asrock B650M-HDV/M.2+, bo ta płyta się nie nadaje. ASrock B650M PG Lightning jest gorszą płytą i do tego droższą. https://www.oleole.pl/plyty-glowne/asrock-b650m-hdv-m-2.bhtml?from=ceneo&p=479.00&cr=0&t=20250310-1221&utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=133eff98-afbb-a866-4709-875820b9859d 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QualityATTACK Opublikowano 6 godzin temu Zgłoś Opublikowano 6 godzin temu Dobra to kupuje Asrock B650M-HDV/M.2 - tylko czy ja widze ceny w okoliach 550 zł? Gdzie widziałeś poniżej 500? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vries Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu Już te za 480zł na OleOle wykupili. Jeszcze masz na morelach. https://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-b650m-hdv-m-2-12804932/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...