Nct Opublikowano 10 Marca Zgłoś Opublikowano 10 Marca Cześć Wszystkim! Chciałbym złożyć fajny zestaw m.in. do gier. Na teraz chciałbym złożyć komputer bez GPU. Na ten cel mam ok. 7k. Dodatkowo potrzebuje nowego monitora - mam 1,5 k ew. GPU jakie rozważam to rtx 5070 ti ew. 9070 xt ale dopiero jak się sytuacja unormuje (cokolwiek miałoby to znaczyć:)). Na chwile obecna zakupiłem w promocji: 9800x3d Corsair rm1000x atx 3.1 - zostawić czy zmienić np. Na seasonica gx 1000w arx 3.1? Resztę jaką zamierzam kupić to (po / opcje) : Gigabyte x870e A Elite / Msi x870e tomahawk / asus x870 plus Goodram 2x 32 gb 6000 cl30 Kingston kc3000 / kingston fury renegade - oba w wersji 2TB Antec flux / lian li lancool iii / lian li 216 / może jakiś phanteks Arctic LF III 360 ew. cos w podobnej cenie. Budżet nie jest sztywny. Rozsądnie mogę go nagiąć:) Uprzejmie proszę o rady/sugestie co zmienić/dodać/usunąć. Gdzie nie przepłacać szczególnie 😄W kwestii monitora to nie ogarniam 🙂 ogólnie to lubię FPSy ale i w Cybera/Wieśka też pogram. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 11 Marca Zgłoś Opublikowano 11 Marca https://www.morele.net/inventory/info/5b636e0b/ kwestia kart jest trochę ciężka, bo za każdą przepłacisz wybrałem TT 360 bo jest mniejsze i wejdzie ci bez problemu na górę, płyta na PCIE-5 co do kwestii monitora to wybiera się go pod kartę aby wspierał jej technologie dlatego jego bym zostawił na koniec z kart jakich ci polecę to 5070 ti z najwyższej półeczki MSI GeForce RTX 5070 Ti Vanguard SOC około 5k tańszą i dobrą wydaję się Zotac Solid 9070 xt - asrock legend z najtańszych z droższych Shappiere ten droższy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...