slaww Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Po zmianie płyty głównej z ECS K7S5a na Epoxa 8RDA+ zauważyłem straszne spowolnienie całego systemu /Windows Xp Pro/ podczas palenia płytek cd w nero.Przedtem mogłem podczas palenia oglądać film w divx a teraz film się tnie a zużycie procesora /Athlon 2.4/ jest w granicach 70-100%.Kiedyś tego nie bylo nawet jak mialem Athlona 1.4 ---- dodam tylko ze w Menedzeze zadań Windows -- Proces bezczynności pokazuje uzycie CPU 98-100 czy to jest normale ze tak mi sie muli podczas palenia i strasznie wolno sie katalogi , pliki otwieraja .Coś nie tak z moimi ustawieniami w biosie czy cos innego ????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Proces bezczynnosci sprawdziłes w menedzerze zadań a uzycie CPU ?? Przeciez nie mozliwe jest aby uzycie cpu było 70-100 a proces bezczynnosci 98-100. Raczej zwrócił bym uwage na ilosc wolnego ramu niz na uzycie CPU. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medievil Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 a zrobiłeś format dysku po zmianie płyty???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 sugeruję sprzwdzić : DMA dysku - przy wyłączonym zajęcie procka dochodzi d o100%. czy sąstery do nF2 - nie wiem czy są zainstalowane więc piszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 A po zmianie mobo formatoweles dyski ?? reinstalowales winde ?? czy tylko wgrales stery od nFOrce ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 format, stery ,dma Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaww Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 po zmianie plyty instalowałem od nowa windowsa --- to co mam zrobic z tym DMA gdzie mam to sprawdzic w biosie --- bo nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...