dawiddi15 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca Witam, potrzebuje specjalisty, który by mi odczytał logi z Podglądu zdarzeń, bo nie jestem w stanie z tego nic rozszyfrować, ale podejrzewam pamięci ram w sumie nawet nie wiem, czy z tych logów można się dowiedzieć, co jest przyczyną problemu, ale zapytać kogoś, kto umie to przeczytać zawsze można problemy z kompem zaczęły się po zmianie platformy z ddr4 na ddr5 zmieniłem tylko płytę główną i pamięć reszta została teraz wyrzuca z każdej gry raz po godzinie raz po dwóch w losowych momentach wcześniej na ddr4 nigdy czegoś takiego nie miałem po wyrzuceniu np. z GoW pokazuje mi takie logi: AppNameGoW.exe AppVersion1.0.438.9704 AppTimeStamp61de36a1 ModuleNameGoW.exe ModuleVersion1.0.438.9704 ModuleTimeStamp61de36a1 ExceptionCodec0000005 FaultingOffset00000000008db6a1 ProcessId0x3974 ProcessCreationTime0x1db952a99e97332 AppPathC:\Program Files\Gry\God of War\GoW.exe ModulePathC:\Program Files\Gry\God of War\GoW.exe IntegratorReportId0cff8ada-d8a9-45c8-a320-87595e770fba PackageFullName PackageRelativeAppId Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca ścina kompa czy tylko wywala błędy ? dobra jak byś mógł podać jeszcze co to za pamięci, jaka płyta główna i jakie są nastawy CPU-z / HWINFO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawiddi15 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca Płyta Msi B760 pamięci GoodRam DDR5 z XMP na 6400 MHz wszystko nowe komp normalnie bootuje się z profilu XMP na 6400 MHz przechodzi wszystkie testy Aida nawet Memtestem na 2.30h bez żadnych problemów za to z gier typu Cp2033,GoW itp wywala zacina się tak, że trzeba zresetować itp. nawet po wyłączeniu profilu Xmp umiesz odczytać co tam z w tym logu pisze albo gdzie by mi pomogli odczytać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca Masz włączone limity mocy dla CPU zgodnie ze spec, czy też podkręcone? UEFI zaktualizowane? Wszystkie łatki na Windows 11 zainstalowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca Goodramy i msi to nie będzie działać Spróbuj 30-36-36-76 1.35 6000 cl30 Zrobiłeś formata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...