Skocz do zawartości
dawiddi15

Problemy z pamięcią DDR5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuje specjalisty, który by mi odczytał logi z Podglądu zdarzeń, bo nie jestem w stanie z tego nic rozszyfrować, ale podejrzewam pamięci ram w sumie nawet nie wiem, czy z tych logów można się dowiedzieć, co jest przyczyną problemu, ale zapytać kogoś, kto umie to przeczytać zawsze można problemy z kompem zaczęły się po zmianie platformy z ddr4 na ddr5 zmieniłem tylko płytę główną i pamięć reszta została teraz wyrzuca z każdej gry raz po godzinie raz po dwóch w losowych momentach wcześniej na ddr4 nigdy czegoś takiego nie miałem po wyrzuceniu np. z GoW pokazuje mi takie logi:

AppNameGoW.exe

AppVersion1.0.438.9704

AppTimeStamp61de36a1

ModuleNameGoW.exe

ModuleVersion1.0.438.9704

ModuleTimeStamp61de36a1

ExceptionCodec0000005

FaultingOffset00000000008db6a1

ProcessId0x3974

ProcessCreationTime0x1db952a99e97332

AppPathC:\Program Files\Gry\God of War\GoW.exe

ModulePathC:\Program Files\Gry\God of War\GoW.exe

IntegratorReportId0cff8ada-d8a9-45c8-a320-87595e770fba

PackageFullName

PackageRelativeAppId

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta Msi B760 pamięci GoodRam DDR5 z XMP na 6400 MHz wszystko nowe  komp normalnie bootuje się z profilu XMP na 6400 MHz przechodzi wszystkie testy Aida nawet  Memtestem  na 2.30h bez żadnych problemów za to z gier  typu Cp2033,GoW itp wywala zacina się tak, że trzeba zresetować itp. nawet po wyłączeniu profilu Xmp umiesz odczytać co tam z w tym logu pisze  albo gdzie by mi pomogli odczytać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi