XISTOHAQ Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca (edytowane) Witam, w tym roku mija 10 lat od złożenia skylake i5 6500, gtx960 4GB, DDR4 4GB na msi b150. I może już pora to ulepszyć czyli zmienić wszystko:) Trochę poprzeglądałem co w trawie piszczy po dekadzie i najgorzej wybrać obudowę i gpu, to pierwsze ze względu na brak napędów 5.25 na froncie, obecne obudowy w 90% nie mają ani jednej kieszeni na napęd. Ja powiedzmy jestem starej daty i obecnie mam napęd dvd i blu-ray i fajnie by było jakby choć 1 napęd był. Wyboru wielkiego nie ma : Zalman z1 plus i fractal design focus, tutaj przychylałbym się do zalmana 🤔 Następnie zasilacz obecny ocz zs 550 do dziś działa bez problemu, ale wymieniając cpu gpu może okazać się za mało W to w jego miejsce MSI MAG 650W lub Endofy Vero 700W Płyta główna tu spodobały mi się dwie MSI B760 PLUS lub ASUS B760 Plus tuf Ram to kingston fury 16GB DDR5 6000 cl30 CPU jak dla mnie to i5 12600K powinien być ok chociaż i tak te 125 tdp trochę martwi, na to endorfy fera 5 GPU to jeszcze gorzej wybrać niż obudowę, 8GB to może być radeon 6600 lub rtx 3050 a nawet 4060 a może RTX 3060 12GB Może ktoś coś doradzi, nie jest to temat na już także na spokojnie:) Edytowane 15 Marca przez XISTOHAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca Jestem szczęśliwym posiadaczem obudowy z wnęką 5,25, ale w ostateczności można się ratować napędem na USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca kwota Panie, podaj cenę wymogi kieszeń czy zadowolisz się na USB DvD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca 7 minut temu, XISTOHAQ napisał(a): DDR4 4GB ... ile? Przecież to się do biura już nie nadaje 😉 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XISTOHAQ Opublikowano 15 Marca Zgłoś Opublikowano 15 Marca 1 godzinę temu, Kyle napisał(a): Jestem szczęśliwym posiadaczem obudowy z wnęką 5,25, ale w ostateczności można się ratować napędem na USB. Co to za buda ? 🙂 Kwota + - 4000. Ano 4GB 🙂 sporadycznie używam pc gram rzadko a jeśli już to jakiś symulator ets ats, czasem coś się sklei w davinci lub pinnacle a są dni kiedy pc nie włączam wcale lub 1 na tydzień. Także na co by nie zmienił to będzie na + 🙂 Zalman byłby złym wyborem ? Ma 1x 5.25 to chociaż blu ray dam 🤔 usb dvd to osoobny napęd czy jakaś przejściówka ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaffyDuck Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca 8 godzin temu, Kyle napisał(a): Jestem szczęśliwym posiadaczem obudowy z wnęką 5,25, ale w ostateczności można się ratować napędem na USB. mówisz tak jakby obudowy z miejscem na napęd calkowicie wygineły jak dinozaury a wciaz jest ich bardzo duzo do kupienia 8 godzin temu, XISTOHAQ napisał(a): Witam, w tym roku mija 10 lat od złożenia skylake i5 6500, gtx960 4GB, DDR4 4GB na msi b150. I może już pora to ulepszyć czyli zmienić wszystko:) Trochę poprzeglądałem co w trawie piszczy po dekadzie i najgorzej wybrać obudowę i gpu, to pierwsze ze względu na brak napędów 5.25 na froncie, obecne obudowy w 90% nie mają ani jednej kieszeni na napęd. Ja powiedzmy jestem starej daty i obecnie mam napęd dvd i blu-ray i fajnie by było jakby choć 1 napęd był. Wyboru wielkiego nie ma : Zalman z1 plus i fractal design focus, tutaj przychylałbym się do zalmana 🤔 Następnie zasilacz obecny ocz zs 550 do dziś działa bez problemu, ale wymieniając cpu gpu może okazać się za mało W to w jego miejsce MSI MAG 650W lub Endofy Vero 700W Płyta główna tu spodobały mi się dwie MSI B760 PLUS lub ASUS B760 Plus tuf Ram to kingston fury 16GB DDR5 6000 cl30 CPU jak dla mnie to i5 12600K powinien być ok chociaż i tak te 125 tdp trochę martwi, na to endorfy fera 5 GPU to jeszcze gorzej wybrać niż obudowę, 8GB to może być radeon 6600 lub rtx 3050 a nawet 4060 a może RTX 3060 12GB Może ktoś coś doradzi, nie jest to temat na już także na spokojnie:) Weź sobie obudowe Fractal Design Pop, ma miejsce na dwa napędy ale na dole. Ogolnie obudowa fajna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca (edytowane) Dosłownie :D znajdź aby się zmieścił VHS albo winyle to na flaszkę zarobisz Fractal Design Pop trochę za drogi do tej kwoty 450zł+150zł za dvd a za bluerey 300 https://www.morele.net/naped-lg-bh16ns40-araa10b-5808469/ https://proline.pl/koszyk/97a68ce9 po obudowę trzeba zadzwonić czy jest a jak nie to się znajdzie https://allegro.pl/oferta/obudowa-do-komputera-modecom-oberon-pro-midi-tower-17248570639?utm_medium=product-carousel&utm_campaign=product-listing&utm_content=%2Flisting%3Fstring%3Dmodecom%20oberon%20pro%20glass https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-msi-rtx-3070-suprim-x-8g-8-gb-17329094234 jak nowa https://proline.pl/gigabyte-radeon-rx-7600-gaming-oc-8gb-pci-e-gddr6-gv-r76gaming-oc-8gd-p8118791 chyba że na prawdę będziesz coś więcej robił na davinci lub pinnacle to szukać RTX 4060 chodź ten używany 3070 będzie lepszy można dołożyć jeszcze ze 3 sztuki https://proline.pl/wentylator-arctic-f12-pwm-pst-black-120mm-p8118413 Edytowane 16 Marca przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XISTOHAQ Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca (edytowane) Ten pop całkiem fajny z tym że 400 za obudowę to tak średnio. CPU 700 a obudowa nie wiele mniej 😡 to może zostawię ta co mam silentum pc m35 i za to wezmę i5 14600 i wtedy nie będzie szkoda 400 niż na pudło 🙂 napędy mam a co do 3070 spoko ale używanym komponentom mówię stanowcze nie, już raz wziąłem używaną kartę a jak podłączyłem to były poziome paski jak na commodore64. Czyli karta z 8GB będzie wystarczająca ? Bo gdzie niegdzie się przewijają wpisy że 8 to już mało 🤔 A apropo VHS to nie wiem do czego te podśmiechujki miały być, a akurat mam trochę materiału zgrane z VHS czy takie czary jak topaz video ai które niby poprawia film lepiej ogarnie rtx czy radeon czy żaden? Edytowane 16 Marca przez XISTOHAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca (edytowane) Ja swojego czasu kupiłem trzy nówki panasonica VHS zapakowane w kartonik za 150zł dla teściów i swojej rodzinki, jeden jako dawce zostawiłem. Skoro masz obudowę i BR to resztę w kartę załaduj. Jak wymontujesz klatkę to wejdzie każda pozycja. 14600kf jest za 900zl ale trochę za gorący bez grzebania na zwykłym coolerze i prądo lubny. Chodź dla ciebie to mało znaczące ale lga1700 to martwa platforma. https://proline.pl/koszyk/c1e98061 Edytowane 16 Marca przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XISTOHAQ Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca Co to znaczy że martwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca (edytowane) Nie jest ona dalej wspierana, dodatkowo topowe modele procków chodź objęte 5 letnią gwarancją mogą ulec degradacji rdzenia. Intel przeniósł swoje siły na nową platformę która moim zdaniem jest na pluciem w twarz konsumentowi, szczególnie swoją ceną. Jeśli ma to być kolejne 10lat w twoim wykonaniu to warto brać to pod uwagę Edytowane 16 Marca przez axsin302 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XISTOHAQ Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca Czyli że lepiej 1851 zapewne lepiej ale jakim kosztem najtańszy i5 to 999 taktowanie 2.7 by trzeba zapewne ultra 5 245K a to już 1350 płyta pewnie drugie tyle bezsensu 😤 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca Przecież ci poleciłem amd ryzeny w koszyku proline :/ po co sobie głowę zawracasz intelami które bez grzebania będę gorące Chodź jest jeszcze opcja 14400 na plytach ddr4 można dobrze oszczędzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XISTOHAQ Opublikowano 16 Marca Zgłoś Opublikowano 16 Marca Widziałem ten koszyk ale na początku tematu wspomniałem że chce i5 12600k to znaczy że nie chce amd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca W dniu 16.03.2025 o 00:56, XISTOHAQ napisał(a): Co to za buda ? 🙂 bq Dark Base 900. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca (edytowane) W dniu 16.03.2025 o 07:17, DaffyDuck napisał(a): mówisz tak jakby obudowy z miejscem na napęd calkowicie wygineły Wniosek od czapy. W dniu 16.03.2025 o 07:17, DaffyDuck napisał(a): Weź sobie obudowe Fractal Design Pop, ma miejsce na dwa napędy ale na dole. Ogolnie obudowa fajna Ze 120mm wentylatorem tylnym (tylko - do biura wystarczy oczywiście) - no chyba, że na front damy 2x180mm, wywalimy wentylatory z tyłu i będziemy przedmuchiwać całą obudowę jak w Torrent (tylko góra musi być szczelna). Z klasycznych rozwiązań, to bym wolał 140mm z tyłu + 140mm z tyłu na górze (bq Silent Base 802), albo mniej klasycznie 2x180mm na froncie (Fractal Torrent) i brak wentylatorów z tyłu. Ogólnie radzę nieco zastanowić się nad planowanym obiegiem powietrza, bo widzę wielu wali wentylatorów na pałę i myśli że będzie git. Edytowane 19 Marca przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XISTOHAQ Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca Już zaczynam mieć po dziurki w nosie tej całej wymiany 😤 ciągle nie daje mi spokoju to grzanie się tych i5 14600 12600 nawet na te chwalone na każdym kroku ryzeny też wodne trzeba zakładać. Do tego te kombinacje UV co to ma być. Coraz bardziej przychylam się do olania tematu. Wydam 4000 i będę się wnerwiał. Po za grzaniem cpu teraz trzeba rozkminiac jeszcze obudowę wiatraki. To jakiś koszmar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca a fachowców brak, tu ostatnio był wątek jak chłopak sprzęt za 3ka ekspert zażyczył sobie 500zł pomoc a 1300zł za złożenie i testy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anemnon Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca 7 godzin temu, XISTOHAQ napisał(a): Już zaczynam mieć po dziurki w nosie tej całej wymiany 😤 ciągle nie daje mi spokoju to grzanie się tych i5 14600 12600 nawet na te chwalone na każdym kroku ryzeny też wodne trzeba zakładać. Do tego te kombinacje UV co to ma być. Coraz bardziej przychylam się do olania tematu. Wydam 4000 i będę się wnerwiał. Po za grzaniem cpu teraz trzeba rozkminiac jeszcze obudowę wiatraki. To jakiś koszmar A Ty jeszcze nie bierzesz pod uwagę że procesory Intela z serii 12 lubią się wygiąć w banan po jakimś czasie od zamontowania. Dlatego ludzie montują je w specjalnych ramkach. Ogólnie celowanie na siłę w Intela nie ma sensu. Poza tym weź pod uwagę że porady tutaj dostajesz od pasjonatów którzy wszystko lubią mieć najlepiej i najbardziej optymalnie. Dlaczego o tym mówie? Rok temu zmieniałem sprzęt, nie jestem zamkniętą głową więc brałem pod uwagę zarówno Intela jak amd. Amd wygrało z wielu powodów, min nie wyginając się procesory, płyty główne z lepszym wyposażeniem (jeszcze wtedy nie było głośno o degradacji 13 i14 serii). Jak poszukasz info o amd to masz masę postów od pasjonatów którzy robią jakieś curve coś tam -30, jakiś undervolting itp. Co ja zrobiłem? Kupiłem komputer, do procesora lepszy wentylator bo lubię jak jest zimno (fera 5 się chyba nazywa, coś około 150 zl) i tyle. Zero dodatkowych chłodzen, aio i innych rzeczy. Komputer poskładany temperatury pod obciążeniem poniżej 70 stopni wszystko działa stabilnie jak skała. Teraz czy osoby doradzają ce tutaj chcą źle? Nie. Tak jak wspomniałem to pasjonaci którzy lubią mieć wszystko idealnie jak najlepiej żeby wyciągnąć 105% możliwości z zakupionego sprzętu. Jeśli nie jesteś taki to kup to co chcesz i bedzisz zadowolony bez dodatkowych wentylatorów bez grzebania po biosach. Ja jestem bardzo zadowolony z dokonanego wyboru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca (edytowane) 2 godziny temu, anemnon napisał(a): A Ty jeszcze nie bierzesz pod uwagę że procesory Intela z serii 12 lubią się wygiąć w banan po jakimś czasie od zamontowania. Przy zbyt silnym docisku oryginalnej ramki (zależy od egz. płyty głównej). U mnie się po latach nic nie wygięło (docisk ramki mam prawidłowy, czyli nie przesadnie silny). 9 godzin temu, XISTOHAQ napisał(a): Już zaczynam mieć po dziurki w nosie tej całej wymiany 😤 ciągle nie daje mi spokoju to grzanie się tych i5 14600 12600 Kup procesor z niższymi limitami mocy (np. i5 14400F) i używaj ich zgodnie ze specyfikacją (PL1=65W, PL2=148W, TAU=28s, ... i pamięci też zgodnie ze spec., a nie po OC przez XMP). 9 godzin temu, XISTOHAQ napisał(a): nawet na te chwalone na każdym kroku ryzeny też wodne trzeba zakładać. Przy Ryzen 7500F nie powinno być problemu na zwykłym powietrznym (byle nie BOX). ps. u AMD TDP 65W oznacza TDP=88W. 2 godziny temu, anemnon napisał(a): Poza tym weź pod uwagę że porady tutaj dostajesz od pasjonatów którzy wszystko lubią mieć najlepiej i najbardziej optymalnie. (...)Teraz czy osoby doradzają ce tutaj chcą źle? Nie. Tak jak wspomniałem to pasjonaci którzy lubią mieć wszystko idealnie jak najlepiej żeby wyciągnąć 105% możliwości z zakupionego sprzętu. Raczej podkręcaczy, którzy lubią wykręcić wszystko na max (raczej nie do 105% bazowej, tylko znacznie wyżej), byle dym spalenizny nie szedł. ... trwałość? - mają to gdzieś, bo wymieniają wszystko co rok lub dwa. 2 godziny temu, anemnon napisał(a): Amd wygrało z wielu powodów, min nie wyginając się procesory, płyty główne z lepszym wyposażeniem (jeszcze wtedy nie było głośno o degradacji 13 i14 serii). Jak wyżej wspomniałem, mi się i5 12400 nie wygiął, a temperatury np. 56 stopni w Cinebench przy niesłyszalnej pracy, w gorący dzień. Natomiast co do tego "lepszego wyposażenia" to akurat u Intel taniej było kupić dobrą płytę z PCI-E 5.0 dla GPU. Edytowane 20 Marca przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XISTOHAQ Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca Teraz już brzmi to bardziej sensownie nawet tego ryzena być może rozważę, chociaż wersja i5 14400 całkiem ok jedynie razi bazowy zegar 2.5 delikatnie razi w oczy ale i tak będzie lepszy niż skylake. 14400f to podobne co ryzen 5 7500 ? Czyli wybiorę zestaw z polecanych amd lub intel i będzie ok 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca 13 minut temu, XISTOHAQ napisał(a): jedynie razi bazowy zegar 2.5 Zupełnie na to nie patrz. To jest wartość, jeśli dobrze pamiętam, jeśli CPU będzie miało wyższą temp. od jakiegoś progu (jakieś tam warunki muszą być przekroczone, by Turbo nie działało). Praktycznie wartość abstrakcyjna, jaka mogła by grozić może przy chłodzeniu BOX i to w specyficznych przypadkach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XISTOHAQ Opublikowano 21 Marca Zgłoś Opublikowano 21 Marca (edytowane) Także wezmę 14400 lub 400f lub 14500 chociaż dziwne te ceny taki 14600 jest droższy niż 14600k czy tam kf . Jeszcze tylko jedna kwestia i kończe drążyć temat, na 90% wezmę GPU Asus GeForce RTX 4060 DUAL EVO OC 8GB ten i5 14400 to będzie spoko opcja do tej karty? Edytowane 21 Marca przez XISTOHAQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Sobota o 11:27 Zgłoś Opublikowano Sobota o 11:27 14400F jest trochę słabszy w grach jak 7500F. Jeśli chcesz brać koniecznie Intela i mieć spokój z CPU na kilka lat to 14600KF za 850 zł ale wtedy lepszy cooler nawet AIO 240 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XISTOHAQ Opublikowano Sobota o 16:40 Zgłoś Opublikowano Sobota o 16:40 Tego 14600kf chętnie wziąłbym a może i wezmę byle tylko ogarnąć te temperatury. AIO też może być o ile to podłącze 😆 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Sobota o 18:22 Zgłoś Opublikowano Sobota o 18:22 Tylko ze dobre tanie AIO to Arctic Freezer 240 a one wszędzie się nie zmieści tym bardziej na górze. Jak ma być z zatoką na napęd to Fractal Pop Air i tam wchodzi Freezer 240 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XISTOHAQ Opublikowano Sobota o 21:52 Zgłoś Opublikowano Sobota o 21:52 Co do składania to kolejna rozkmina bo dekadę temu tonl było proste a teraz kabli tyle że aż strach ale to też zawsze fajnie samemu a nie gotowe. Co do 14600kf się tak jeszcze zastanawiam skoro wezmę rtx4060 czyli nic nadzwyczajnego czy jest sens wydawać 1000 za tego kf ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano Sobota o 23:12 Zgłoś Opublikowano Sobota o 23:12 https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/dyski-i-pamieci/dyski-wewnetrzne/dysk-lexar-nm710-1tb-ssd https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/chlodzenia-procesorow/chlodzenie-cpu-arctic-freezer-36?ceneo_spo=false&ceneo_cid=f9533007-9b7b-a32f-2741-a0fef767ad2f https://www.sferis.pl/plyta-glowna-asus-prime-b760-plus-i403015?ceneo_cid=5256511f-8aef-5a21-3ba4-cb9930d3621d https://www.sferis.pl/procesor-intel-core-i5-14400f-i368950?ceneo_cid=1854e954-60aa-bff0-ffd3-eb00753e4c41 https://foxkomputer.pl/pl/p/Patriot-Pamiec-DDR5-Viper-Venom-32GB6000-2x16GB-CL30/29723?ceneo&ceneo_cid=d1cd6749-7c92-c05c-db2b-927218739f32 https://www.x-kom.pl/p/598104-zasilacz-do-komputera-xpg-pylon-750w-80-plus-bronze.html https://www.x-kom.pl/p/1322992-karta-graficzna-nvidia-gainward-geforce-rtx-5070-python-iii-12gb-gddr7-dlss4.html#Specyfikacja 4999 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XISTOHAQ Opublikowano Niedziela o 09:39 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 09:39 Pasuje mi taki zestaw, no może bym nie przesadzał z rtx 5070 mimo że bardzo fajna karta to raczej wezme ta 4060 🙂 Dzięki za pomoc 🍻 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Niedziela o 10:11 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 10:11 Nie bierz karty z 8GB vramu w 2025 roku proszę!!! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...