andyflower Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca Cześć! Pacjent to laptop Lenovo E550 z i5 6200U + integra, 16GB Ram, sata ssd240GB, sata hdd 1tb. Laptop jest podłączony do tv 4k za pomocą hdmi i służy między innymi do oglądania filmów z yt. Na windows 10 pro wszystko pięknie działało. Można było oglądać nawet filmy w 4k. Postanowiłem zainstalować windows 11pro (oryginalny) i zaczęły się problemy. Raz, że sama instalacja była dziwna, gdyż po wyborze dysku zwiesił się na kilka minut (czarny ekran i myszka nie reagowała), a po czasie znowu instalka ruszyła. Po zainstalowaniu miał problem z uruchamianiem. Po włączeniu nic się nie wyświetlało (nawet bios), dopiero jak go rozebrałem, wyciągnąłem ramy, dyski, baterię, bateryjkę itp i wsadziłem ponownie to zaczął się włączać. To teraz nie idzie oglądać filmów na yt nawet 480p, gdyż są przycinki (taki elektroniczny dźwięk ścinania), zużycie procka w okolicach 100%, to samo jest jak odtwarzam filmy z netflixa czy vod tvp. Niezależnie czy odpalam operę, chrome czy edge. Laptop ustawiony jest pod wydajność. Ustawienia video pod wydajność. Najnowsze stery do grafiki. Dokonałem też zmian w services.msc-> Sysmain i nic nie pomaga... Czy można jakoś temu zaradzić czy lepiej wrócić do 10 lub zainstalować jakiegoś linuxa?? Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca Witam a znasz powiedzenie ze jak coś działa, to nie trza psuć ,xD aby potestować Linuxa to np. linux mint nie trzeba instalować uruchomi sie z pendrajwa , a do przygotowania pendrajwa program Rufus https://linuxmint.com/edition.php?id=319 jak zjedziesz na liście w dół to jest : ICM - University of Warsaw , szybko idzie Rufus https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/narzedzia-dyskowe/rufus/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...