LegiaWarszawa Opublikowano Czwartek o 18:45 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 18:45 Czesc, na szybko. Mam 5-6 letniego legiona z 32gb ram, glownie nagrywam na nim fillmy ze szkolen i ewentualnie moge go uzyc do laba (kilka maszyn virt). + kiedys byl dobry do gier, teraz to raczej srednio do nowosci. 2,5tb dysku. Macbooka z m1 16/256 na ktorym od jakis 3 lat pracuje, ale nie do konca pewne rzeczy mi w systemie pasuja - wygodniej mi na win po xx latach pracy z pewnymi nawykami. W zasadzie brakuje mi ze 2 apek z win - moglbym pewnie je ogarnac na maca przez crossover - kiedys to testowalem i moje apki dzialaly bez zadnego problemu. Niestety jednak dysk 256 to b malo. Lap sluzbowy- uzywam sila rzeczy codziennie do pracy. Zona ma fajnego lapka do pracy, kupilismy go z poltora roku przed tym programem, bo byl potrzebny - najchetniej to bym odzyskal te 2500 za tamten zakup i tematu by nie bylo. No ale tak sie nie da. Zatem chcialbym poprosic o podpowiedzenie czegos ciekawego w zakresie: 1. jak najtaniej do pracy konsolowej bo juz musze - cod do 2,5-3k z dobra bateria, najlepiej pasywnym chlodzeniem choc to pewnie nie mozliwe w tej kwocie, usbc jako zasilanie, podswietlana klawiatura (to takie glowne wymogi). Podobaly mi sie stare huawei d14 ale od chyba 2021 lub 2 juz nie byly pasywne i glosne? 2. Cos mocnego do gier, co zastapi Legiona, mile widziane 32gb ram i w miare cisza przy normalnej pracy - doplata do 3k (plus bon 2,5). Legion pojdzie dla dziecka. 3. macbook z m4 i dyskiem min 512gb (o 1tb w normalnej cenie to chyba nie ma co marzyc) - doplata do 5k. Starego z m1 sprzedam lub oddam siostrze. Nie chcialbym zostawac z tematem do samego konca roku, ale mozliwy zakup pozniej, czy warto czekac na jakies modele z nowszymi procami? Mam wrazenie, ze ogolnie slabe lapki sa w tych promocjach. Tak na szybko jak przegladalem to gen 11 max byly dostepne. Dzieki za porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...