Skocz do zawartości
LegiaWarszawa

Bon dla nauczyciela, 3 opcje, czy w ogole warto?

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc, na szybko.
Mam 5-6 letniego legiona z 32gb ram, glownie nagrywam na nim fillmy ze szkolen i ewentualnie moge go uzyc do laba (kilka maszyn virt). + kiedys byl dobry do gier, teraz to raczej srednio do nowosci. 2,5tb dysku.
Macbooka z m1 16/256 na ktorym od jakis 3 lat pracuje, ale nie do konca pewne rzeczy mi w systemie pasuja - wygodniej mi na win po xx latach pracy z pewnymi nawykami. W zasadzie brakuje mi ze 2 apek z win - moglbym pewnie je ogarnac na maca przez crossover - kiedys to testowalem i moje apki dzialaly bez zadnego problemu. Niestety jednak dysk 256 to b malo.
Lap sluzbowy- uzywam sila rzeczy codziennie do pracy.
Zona ma fajnego lapka do pracy, kupilismy go z poltora roku przed tym programem, bo byl potrzebny - najchetniej to bym odzyskal te 2500 za tamten zakup i tematu by nie bylo. No ale tak sie nie da.

Zatem chcialbym poprosic o podpowiedzenie czegos ciekawego w zakresie:
1. jak najtaniej do pracy konsolowej bo juz musze - cod do 2,5-3k z dobra bateria, najlepiej pasywnym chlodzeniem choc to pewnie nie mozliwe w tej kwocie, usbc jako zasilanie, podswietlana klawiatura (to takie glowne wymogi). Podobaly mi sie stare huawei d14 ale od chyba 2021 lub 2 juz nie byly pasywne i glosne?

2. Cos mocnego do gier, co zastapi Legiona, mile widziane 32gb ram i w miare cisza przy normalnej pracy - doplata do 3k (plus bon 2,5). Legion pojdzie dla dziecka.
3. macbook z m4 i dyskiem min 512gb (o 1tb w normalnej cenie to chyba nie ma co marzyc) - doplata do 5k. Starego z m1 sprzedam lub oddam siostrze.

Nie chcialbym zostawac z tematem do samego konca roku, ale mozliwy zakup pozniej, czy warto czekac na jakies modele z nowszymi procami? Mam wrazenie, ze ogolnie slabe lapki sa w tych promocjach. Tak na szybko jak przegladalem to gen 11 max byly dostepne.
Dzieki za porady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi