Skocz do zawartości
Rasowy TheDruid OMG REPORT

Laptop dla taty 3000-4000 zł net/YT/filmy

Rekomendowane odpowiedzi

Witojcie :) Potrzeba mi dobrego laptopa dla Taty do zastosowań typowo amatorskich ale nie chciałbym żeby byl to sprzęt byle jaki dlatego kwota jaką chce przeznaczyć to od 3000 do 4000zl. On większość czasu przegląda internet i ma dużo otwartych zakładek kart a w tle będzie na pewno działał jakiś program typu Skype itp. Zależy mi na dobrym ekranie i szybkości działania. Ekran może być większy niż te 15.6 i mieć fajne kąty widzenia itp. do tego dysk ssd ale to chyba już standard. Z góry dziekuje i pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, Pan Ranking napisał(a):

Proponuję  LENOVO V17 G4 IRU 17.3

Procesor: Intel Core i5-13420H

RAM: 16GB, DDR4, 3200MHz

Dysk SSD: 512GB PCIe NVMe 4.0 x4

Karta graficzna: Intel UHD Graphics

Ekran: 17.3", 1920 x 1080px, Matryca IPS, 60Hz

System operacyjny: Windows 11 Professional

https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/laptopy-i-ultrabooki/laptopy/laptop-lenovo-v17-g4-iru-17-3-ips-i5-13420h-16gb-ram-512gb-ssd-windows-11-professional

Słaba propozycja. Budżetowy model z kiepskimi i przestarzałymi podzespołami. Nie polecam tego kupować w tej cenie na dodatek.

Wolałbym dołożyć troszkę do tego modelu:

https://www.x-kom.pl/p/1292377-laptop-15-16-lenovo-thinkbook-16-ultra-5-125u-16gb-1tb-win11p.html

Napisz w temacie Rabaty specjalnie dla czytelników PurePC.pl to dostaniesz jeszcze kod rabatowy od xkom.

Edytowane przez TomTom44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Pan Ranking napisał(a):

a jest prawie 2 razy droższy

Co jest droższe 2 razy? Zaproponowałeś laptopa za 3800 z kiepską matrycą i starymi podzespołami, do tego z dyskiem 512gb. Moja propozycja niewiele droższa a dużo lepsze wykonanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 godzin temu, Pan Ranking napisał(a):

Model, który podałeś posiada procesor Intel® Core™ Ultra 5 125U, który jest minimalnie lepszy od tego, który podałem, a jest prawie 2 razy droższy.
https://versus.com/en/intel-core-i5-13420h-vs-intel-core-ultra-5-125u

poprawka 
jest 5,12% droższy więc pomyliłeś się leciutko. Ale słusznie po cholere przepłacać jeszcze sie Tacie poprzewraca od nadmiaru dobrobytu 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi