Skocz do zawartości
Arha

PC do X4 Foundations

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Robię prezent mężowi i szukam dla niego nowego pc. Doszłam do wniosku że najlepiej będzie jak sama wybiorę wszystkie części. Mąż głównie gra w X4 Foundations oraz Factorio z masą modów (do tego jest hostem). Bardzo zależy mi na waszych opiniach. 

- AMD Ryzen 7 9800X3D

- ASUS GeForce GTX 4060 Dual OC EVO 8GB DLSS 3

- MSI MAG A750GL PCIE5

- Dark Rock PRO 5 be quiet

- 2 x 32 GB RAM ddr5

-gigabyte b650 aorus Elite ax v2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dosc specyficzne gry i zwłaszcza przy modowaniu trzeba uważać

2x32gb must have co najmniej 6000mhz

zasilacz wybrałbym bq pure power 12 750m lub 850m

przy hostowaniu wybrałbym  ryzena 9900x3d

akurat do gigusia mam uraz i wybrałbym asus/msi (gigus padł mi po pół roku asus chodził 14)

tragiczny czas na kupno gpu zwłascza od nvidii jednak dołozyłbym do rtx 4070 albo 5070 o ile wyjdą i bedą w miarę normalnych cenach

zapomniałaś o obudowie pod taki zestaw nie schodziłbym poniżej be quiet pure case 500 lub fractal design pop xl air

btw gdzie on znalazł taka zonę co mu sprzęt chce kupować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za tak szybką odpowiedź 🙂

Oryginalnie ram który wybrałam to Kingston fury beast black 2x32 GB 5600MHz DDR5, poszukam w takim razie czegoś wyższego.

Zasilacza właśnie nie byłam pewna bo sam procesor dużo wymaga.

Obudowę miałam Modecom Volcano Panorama NF 

Teraz ogólnie chyba jest kiepski czas na kupno nowego sprzętu ale gram razem z nim w Factorio i strzela mnie coś jak po 300h gra staje się niegrywalna a a fabryka daleko w polu 

Znalazł mnie oczywiście przez internet i już od 13 lat biurko w biurko gramy razem ^^

Jeszcze raz bardzo dziękuję za pomoc 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi