dneke Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu Witam kupiłem drugi monitor i gdy podłączam dwa na raz to wszystko śmiga ale gdy włączam jakąś grę to crashuje mi komputer lub dostaje blue screena, Monitor główny który jest nowy chodzi na display port a stary na hdmi. Możliwe że to problem z dp bo tylko przy tym mi wywala bs. Komponenty: Procesor Ryzen 5 5600 podbity do 4.3Ghz Ram 32Gb 3200Mhz CL16 Płyta główna Asus TUF GAMING B450M-PLUS II Karta graficzna ASUS Radeon RX 570 STRIX 4Gb Nowy monitor na dp: Lenovo G24e-20 Stary monitor HDMI: Samsung S24C360EAU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 15 godzin temu Zgłoś Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) Windows 11 zainstalowany? ... a w ogóle, to do RX 4xx / 5xx to jeszcze wychodzą nowe sterowniki? Bo wygląda to na problem z oprogramowaniem (stare sterowniki i/lub system operacyjny). Edytowane 15 godzin temu przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dneke Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Problem rozwiązałem, zasilacz już stary jest, zasilanie spada poniżej 11.8V i to jest problemem, zbiłem procka do 3.5GHz i już działa Edytowane 14 godzin temu przez dneke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 14 godzin temu Zgłoś Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) Sam mam stary zasilacz i problemów nie ma. W pracy, to zasilacze potrafią mieć naście lat ... i działają w 100% poprawnie. Swoją drogą napięcie 11,8V (na linii 12V) mieści się w normie. Także jeśli to na prawdę przez zasilacz (mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe) to znaczy się że jest wadliwy i nadaje się do wymiany. Jak problem pomimo sprawnego zasilacza powróci, to wymieniłbym GPU na bardziej współczesne i zaktualizował oprogramowanie do najnowszych wersji (system i sterowniki). Natomiast nie można wykluczyć niestabilności CPU skoro był kręcony. Generalnie co najmniej dziwny przypadek, że sprzęt się wiesza przy dwóch ekranach z powodu ... zasilacza. Edytowane 14 godzin temu przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...