Skocz do zawartości
dneke

Problem z monitorami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupiłem drugi monitor i gdy podłączam dwa na raz to wszystko śmiga ale gdy włączam jakąś grę to crashuje mi komputer lub dostaje blue screena, Monitor główny który jest nowy chodzi na display port a stary na hdmi. Możliwe że to problem z dp bo tylko przy tym mi wywala bs.
Komponenty: 
Procesor Ryzen 5 5600 podbity do 4.3Ghz
Ram 32Gb 3200Mhz CL16
Płyta główna Asus TUF GAMING B450M-PLUS II
Karta graficzna ASUS Radeon RX 570 STRIX 4Gb
Nowy monitor na dp: Lenovo G24e-20
Stary monitor HDMI: Samsung S24C360EAU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam mam stary zasilacz i problemów nie ma. W pracy, to zasilacze potrafią mieć naście lat ... i działają w 100% poprawnie. Swoją drogą napięcie 11,8V (na linii 12V) mieści się w normie.

Także jeśli to na prawdę przez zasilacz (mało prawdopodobne, ale nie niemożliwe) to znaczy się że jest wadliwy i nadaje się do wymiany. Jak problem pomimo sprawnego zasilacza powróci, to wymieniłbym GPU na bardziej współczesne i zaktualizował oprogramowanie do najnowszych wersji (system i sterowniki). Natomiast nie można wykluczyć niestabilności CPU skoro był kręcony. Generalnie co najmniej dziwny przypadek, że sprzęt się wiesza przy dwóch ekranach z powodu ... zasilacza.

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi