Skocz do zawartości
Sunbeach

Dziwna zmiana Youtube

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka! Czy ktoś z was zauważył może, że przy oglądaniu materiałów na YouTube po bokach jest szare zamiast jak dotąd czarne tło? Ktoś wie czy można to zmienić, czy to po prostu jakaś zmiana po ostatniej aktualizacji?

Dodaje zdjęcie do podglądu co mam na myśli i normalnie kolor tła jest jeszcze jaśniejszy, czyli jasno szary czego zdjęcie nie oddaje.. 

Screenshot_20250326_182547_YouTube.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest "oświetlenie kinowe"...

Screenshot_20250326_185201_YouTube.thumb.jpg.4fdb3d1dc0e7eaf52202f535ae281dc1.jpg

Nie zawsze działa na PC, przeważnie działa na mobilnej aplikacji YouTube.

Można wyłączyć w ustawieniach.

Funkcja ta bardzo często się buguje, nie działa w ogóle lub zawsze, mimo wyłącznia niestety.

Edytowane przez pitol321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety problem w tym że to nie to.. Doskonale znam tą opcję, ale ona nic nie zmienia przynajmniej na telefonie, bo nie wspomniałem, że chodzi mi o tym jak to wygląda na telefonie, u mnie to Android. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwierz mi, to jest ta opcja, tak jak pisałem wyżej jest mega zabugowana.

Szarość tła, boków ekranu, dodano właśnie dla tej opcji, powinno to reagować na zmiany barwy i jasności odtwarzanego obrazu, ale najczęściej jest po prostu szare i tyle, obojetnie jak tą opcję ustawisz.

Przykład u mnie: Galaxy s21 Ultra Android 14, aktualna appka Youtube...Screenshot_20250326_194112_YouTube.thumb.jpg.80e194babd5688e2626be05abda2cb76.jpg

Jedyna możliwość powrotu do stałego czarnego tła, to przywrócenie poprzedniej wersji appki Youtube.

Edytowane przez pitol321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, pitol321 napisał(a):

Uwierz mi, to jest ta opcja, tak jak pisałem wyżej jest mega zabugowana.

Szarość tła, boków ekranu, dodano właśnie dla tej opcji, powinno to reagować na zmiany barwy i jasności odtwarzanego obrazu, ale najczęściej jest po prostu szare i tyle, obojetnie jak tą opcję ustawisz.

Przykład u mnie: Galaxy s21 Ultra Android 14, aktualna appka Youtube...Screenshot_20250326_194112_YouTube.thumb.jpg.80e194babd5688e2626be05abda2cb76.jpg

Jedyna możliwość powrotu do stałego czarnego tła, to przywrócenie poprzedniej wersji appki Youtube.

Ok tylko jak wrócić do poprzedniej wersji Youtube? lub czekać po prostu na aktualizację nową.. 

1 godzinę temu, Grolshek. napisał(a):

Rany dopiero teraz to mówisz??? Te cholerne duszki zniknęły za jednym kliknięciem! Dzięki!!!

Jakie duszki i co jednym kliknięciem? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz Androida 13/14 -> Przytrzymaj na Appce Youtube i kliknij (i):

Screenshot_20250326_215623_OneUIHome.thumb.jpg.9deecb656299ad892c239ef7599cfd1f.jpg

Teraz z właściwości aplikacji wybierz odinstalowanie aktualizacji:

Screenshot_20250326_215601_Settings.thumb.jpg.465f985e75657eed231db1de79e46c7c.jpg

Podobny zabieg można wykonać z poziomu sklepu z aplikacjami.

Duszki... Kolega miał, za pewne, na myśli latające w obramowaniu obrazu światełka/poświatę, powodowaną działającą opcją oświetlenia kinowego.

A jedno kliknęcie, to wyłączenie tej opcji i "duszki" znikły.

Edytowane przez pitol321
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

31 minut temu, pitol321 napisał(a):

Jeśli masz Androida 13/14 -> Przytrzymaj na Appce Youtube i kliknij (i):

Screenshot_20250326_215623_OneUIHome.thumb.jpg.9deecb656299ad892c239ef7599cfd1f.jpg

Teraz z właściwości aplikacji wybierz odinstalowanie aktualizacji:

Screenshot_20250326_215601_Settings.thumb.jpg.465f985e75657eed231db1de79e46c7c.jpg

Podobny zabieg można wykonać z poziomu sklepu z aplikacjami.

Duszki... Kolega miał, za pewne, na myśli latające w obramowaniu obrazu światełka/poświatę, powodowaną działającą opcją oświetlenia kinowego.

A jedno kliknęcie, to wyłączenie tej opcji i "duszki" znikły.

Ok tyle że jak usunę aktualizację to pisze że usuną się też wszystkie dane także moja historia oraz playlisty? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie. Youtube "pamięta" wszystko na Twoim koncie Google, dane konta, historia, playlisty, nie są przechowywane w aplikacji, tylko w chmurze Google. Dlatego jak zalogujesz się na PC lub na SmartTV, to Youtube wszystko "pamięta".

Po prostu aplikacja wróci do ustawień fabrycznych, po deinstalacji aktualizacji i będziesz musiał się ponownie zalogować na swoje konto.

Edytowane przez pitol321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 godzin temu, pitol321 napisał(a):

Duszki... Kolega miał, zapewne, na myśli latające w obramowaniu obrazu światełka/poświatę, powodowaną działającą opcją oświetlenia kinowego.

A jedno kliknięcie, to wyłączenie tej opcji i "duszki" znikły.

Dokładnie to! I jeszcze raz dziękuję.

Edytowane przez Grolshek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi