Mandamin Posted March 29 Report post Posted March 29 Witam chciałbym abyście mi pomogli w zakupie klawiatury mechanicznej full size kompletnie nie wiem jaka wybrac moj budzet to 400/500zl mam na oku dwa modele. 1. https://www.komputronik.pl/product/552096/hyperx-alloy-fps-rgb-silver-speed.html 2. https://www.komputronik.pl/product/385600/logitech-g413-carbon.html Ale może jest w tej cenie coś jeszcze lepszego ? Bardzo proszę was o rade co jak gdzie kiedy a nie wiem jaka byla by dobra tak juz na parę lat. Biorę pod uwagę tylko na kablu bezprzewodowa mi nie potrzebna. No i na Red switch bo chyba najlepsze jak czytałem. Doradźcie cos 😁 Dziekuje. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
bamboocha Posted March 29 Report post Posted March 29 Przyjrzyj się sharkoon purewriter. Ja swego czasu sporo testów przejrzałem, wybór padł na tego sharkoona i jestem mega zadowolony. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
robertsup Posted March 31 Report post Posted March 31 z podanych logitech ale ogólnie w tej cenie to kupiłbym cos steelseries Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Lexus Posted April 3 Report post Posted April 3 Cześć, Do jakich zastosowań ta klawiatura? Stricte pod gaming, czy raczej do pisania? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Mandamin Posted April 3 Report post Posted April 3 (edited) Ogólnie to głównie do gier ale żeby też pisanie nie męczyło miałem nie dawno TKL Tracer Gamezone i fajnie sie pisało i grało może dlatego takie zachwycenie też bo większość życia na membranowce sie grało czy pisalo zależy mi aby to byla jakas full size na red switch I fajnie jakby miala podporę na nadgarstki. Widziałem fajnie HyperX ale bez tej podpórki a tak sobie mówię ze jak już dawać te 500zl za klawiaturę fajnie jakby byla chyba że jej nie będzie a funkcje klawiatury będą lepsze Steelseries tez miałem jedna na oku ale na Brown switch a zależy mi na red a tyle tego jest ze oczoplasu idzie dostać dopóki nie zagłębiałem sie tak zbytnio w świat klawiatur nawet nie widziałem ze można kupić klawiaturę za 1200zl i nawet więcej i to takiego TKL nie full size... nie wiem co one mają takiego w sobie. Od dłuższego czasu juz obserwuję różne sklepy ale wszystko to samo albo większość to takie małe 60 albo TKL. Edited April 3 by Mandamin Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
vries Posted April 10 Report post Posted April 10 W dniu 29.03.2025 o 11:56, Mandamin napisał(a): https://www.komputronik.pl/product/385600/logitech-g413-carbon.html logitech używa swojego gównianego typu switchy niekompatybilnego z niczym. Ja bym się od nich trzymał z daleka w tym aspekcie. W dniu 29.03.2025 o 11:56, Mandamin napisał(a): Biorę pod uwagę tylko na kablu bezprzewodowa mi nie potrzebna. Ja kiedyś też tak mówiłem, do póki nie kupiłem bezprzewodowej. Z tańszych możesz zerknąć na np. Aula F99 lub F108 lub coś od Reddragona. W dniu 29.03.2025 o 11:56, Mandamin napisał(a): No i na Red switch bo chyba najlepsze jak czytałem. Czyli na switchach liniowych (linear). Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...