Skocz do zawartości
Darksonek

Upgrade PC do 6000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem wszystkim 🙂 z tej strony Żołnierz Wojska Polskiego lubiący sobie w wolnym czasie od poligonów i granicy pograć na PC. Posiadam monitor w rozdzielczości 2k. Gram w 80% w gry typu FPS np. Arma ,CS2, PUBG , Hell Let Loose itp. 20% gier w jakie gram to najnowsze tytuły bieżącego roku. Chciałem zrobić upgrade swojego PC gdyż już w niektórych produkcjach w rozdzielczości 2k i detalach ULTRA pojawiają się problemy z wydajnością. Jest tu jakaś dobra duszyczka która siedzi w branży IT albo się tym interesuje i doradzi co warto by było kupić ? Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam 🙂 

PS: Jeśli chodzi o kartę to interesuje mnie tylko karta graficzna od firmy Radeon. Użytkuję już kilkanaście lat kartę graficzną tej firmy i nie miałem żadnych problemów. Nie chcę przepłacać za karty od Nvidii. 

Mój aktualny PC:

GPU: AsRock Phantom Gaming RX 6800 XT
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D
Pamięć RAM: Patriot 16GB DDR4 (2x8GB) 3600MHz CL17 Viper Steel
Zasilacz: Seasonic FOCUS GX 750W GOLD
Płyta główna: ASRock B550M PRO4 
Dysk SSD: Lexar SSD NM620 1TB
Chłodzenie CPU: Fortis 5
Obudowa: Regnum 400 ARGB
Monitor:2k iiyama G-Master GB2790QSU-B5 Gold Phoenix

• Haha 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki panowie za pomoc zamówiłem właśnie tą kartę RX 9070 XT którą polecił Dikson + do tego musiałem RAM 2x16 3600MHz gdyż tak jak napisał Grolshek chodzenie Fortis blokuje niestety pierwszego slota.

Edytowane przez Darksonek
  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi