Darksonek Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca Czołem wszystkim 🙂 z tej strony Żołnierz Wojska Polskiego lubiący sobie w wolnym czasie od poligonów i granicy pograć na PC. Posiadam monitor w rozdzielczości 2k. Gram w 80% w gry typu FPS np. Arma ,CS2, PUBG , Hell Let Loose itp. 20% gier w jakie gram to najnowsze tytuły bieżącego roku. Chciałem zrobić upgrade swojego PC gdyż już w niektórych produkcjach w rozdzielczości 2k i detalach ULTRA pojawiają się problemy z wydajnością. Jest tu jakaś dobra duszyczka która siedzi w branży IT albo się tym interesuje i doradzi co warto by było kupić ? Z góry dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam 🙂 PS: Jeśli chodzi o kartę to interesuje mnie tylko karta graficzna od firmy Radeon. Użytkuję już kilkanaście lat kartę graficzną tej firmy i nie miałem żadnych problemów. Nie chcę przepłacać za karty od Nvidii. Mój aktualny PC: GPU: AsRock Phantom Gaming RX 6800 XT CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D Pamięć RAM: Patriot 16GB DDR4 (2x8GB) 3600MHz CL17 Viper Steel Zasilacz: Seasonic FOCUS GX 750W GOLD Płyta główna: ASRock B550M PRO4 Dysk SSD: Lexar SSD NM620 1TB Chłodzenie CPU: Fortis 5 Obudowa: Regnum 400 ARGB Monitor:2k iiyama G-Master GB2790QSU-B5 Gold Phoenix 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca Zmień samo GPU https://proline.pl/asrock-radeon-rx-9070-xt-taichi-16gb-pci-e-gddr6-rx9070xt-tc-16go-p8124902 I podmień pamięci na 2x16GB 3600MHz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca (edytowane) Nie wymieniaj pamięci tylko dokup drugie 2x8. Będzie taniej i równie dobrze. Edit: jeśli ten Fortis nie blokuje pierwszego slotu na ram. Edytowane 30 Marca przez Grolshek. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darksonek Opublikowano 30 Marca Zgłoś Opublikowano 30 Marca (edytowane) Dzięki panowie za pomoc zamówiłem właśnie tą kartę RX 9070 XT którą polecił Dikson + do tego musiałem RAM 2x16 3600MHz gdyż tak jak napisał Grolshek chodzenie Fortis blokuje niestety pierwszego slota. Edytowane 31 Marca przez Darksonek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus. Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca 17 godzin temu, Darksonek napisał(a): gdyż tak jak napisal Grolshek chlodzenie Fortis blokuje niestety pierwszego slota. Ke? Fortis 5 blokuje slota? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca (edytowane) Tak. 1:44 Edytowane 31 Marca przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...