eu4yaaa Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca Witam, Bardzo proszę o ocenę mojej konfiguracji. Mam wątpliwości co do procesora. Procesor AMD Ryzen 5 7600X, 4.7 GHz, 32 MB, BOX - 908 pln Karta graficzna Gigabyte Radeon RX 7600 XT Gaming OC 16GB GDDR6 - 1 479 pln Płyta główna Gigabyte B650 EAGLE - 589 pln Pamięć GoodRam IRDM, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30 - 400 pln Dysk SSD Kingston SNV3S 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe - 230 pln Zasilacz Endorfy Vero L5 Bronze 700W - 309 pln Chłodzenie wodne Arctic Liquid Freezer III 360 - 400 pln Obudowa Montech XR - już zakupiona. Dziękuje i proszę komentarze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca Zasilacz szajs, 7600X kompletnie bez sensu na tle 7500F i automatycznie masz na lepsze GPU. SSD wolny na kościach QLC. To wyżej wychodzi 4300. Za tyle masz z już wydajniejszym 7800XT https://proline.pl/koszyk/cb7cf28f Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eu4yaaa Opublikowano 31 Marca Zgłoś Opublikowano 31 Marca Dziękuję za zainteresowanie. Dokonałem pewnych modyfikacji. https://proline.pl/koszyk/478696a3 Chciałbym zostawić chłodzenie wodne, oraz inny zasilacz. Bo słyszałem że ten proponowany przez Ciebie jest głośny. Chciałbym w najbliższym czasie wymienić procesor na coś mocniejszego (np któryś model RYZEN 7), i moje pytanie czy z tą płytą główną nie będą problemy w przyszłości. Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexus. Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia System Power też nie jest cichy. Będziesz mógł bez problemu zmienić procesor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vries Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia Jak i tak nie budujesz w sklepie, to bierz albo HDV-m.2 albo tego Gigabyte Eagle z oryginalnego posta. To są najlepsze płyty budżetowe. Asrock niestety nie zawsze jest w dobrej cenie. Cytat oraz inny zasilacz. do 300zł i tak niczego super nie dostaniesz. Te porządne niestety zaczynają się od ~450zł. https://www.morele.net/zasilacz-phanteks-amp-gh-750w-ph-p750gh-wt01-eu-13848290/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eu4yaaa Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) Tak buduję sam. Ok dziękuję jeszcze raz wszystkim za podpowiedzi. Jeszcze chciałbym się dopytać jedną sprawę. Tyczy się chłodzenia procesora. Czytałem że chłodzenie powietrzem spokojnie daje radę i że wodne to trochę przerost formy nad treścią (do takiego pc jakie chce złożyć) Czy tak jest faktycznie ? Dla mnie to ma mieć też aspekt wizualny, pc będzie wyeksponowany przy stanowisku w biurze. Edytowane 1 Kwietnia przez eu4yaaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia Wywal ryzena 7600x wez zwykla 7600 to zaoszczedzisz troszke a to minimalne różnice Karte doplac troche do RX7700 XT Płyte wymień na B650 gaming plus wifi dla lepszej sekcjji zasilania Dysk weź lexara na kościach TLC - bedzie lepszy a dolozysz 20 zl tyle co na kebaba Zasilacz wzial bym golda Supremo FM2 750W Do takiego ryzena po co Ci AIO - wystarczy fortis 5 a dolozysz ta kase do karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vries Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) 2 godziny temu, eu4yaaa napisał(a): Czytałem że chłodzenie powietrzem spokojnie daje radę i że wodne to trochę przerost formy nad treścią (do takiego pc jakie chce złożyć) Czy tak jest faktycznie ? Chłodzenie wodne jest zalecane dopiero w tych bardziej highendowych modelach. AMD zaleca je od modeli 120W. W rzeczywistości i najwyższe 16 rdzeniowe modele dadzą rade z dobrym chłodzeniem powietrznym, o ile nie będą to zbyt długie sesje, bo temperatury przy pełnym obciążeniu są powyżej 90C. W wypadku 7500F, AMD zaleca ich gówniany cooler firmowy, więc bardziej porządne chłodzenie powietrzne też spokojnie da radę. Edytowane 1 Kwietnia przez vries Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerg7 Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 19 godzin temu, eu4yaaa napisał(a): Dziękuję za zainteresowanie. Dokonałem pewnych modyfikacji. https://proline.pl/koszyk/478696a3 Chciałbym zostawić chłodzenie wodne, oraz inny zasilacz. Bo słyszałem że ten proponowany przez Ciebie jest głośny. Chciałbym w najbliższym czasie wymienić procesor na coś mocniejszego (np któryś model RYZEN 7), i moje pytanie czy z tą płytą główną nie będą problemy w przyszłości. Dziękuję. Jak masz zamiar zmieniać CPU zostawiłbym chłodzenie wodne 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eu4yaaa Opublikowano 3 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia No i przekroczyłem planowany budżet, żona z domu wyrzuci ale cóż. Procesor AMD Ryzen 7 7700 AM5 OEM - 975 pln ASRock B650M PRO RS AM5 - 600 pln Sapphire Radeon RX 7800 XT PULSE 16GB PCI-E GDDR6 - 2100 pln Dysk Lexar SSD NM710 1TB M.2 PCIe NVMe Gen4 - 245 pln Zasilacz Phanteks AMP GH 750W Gold PCIe 5.1 ATX 3.1 Biały - 480 pln ADATA XPG Lancer Blade, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30 - 420 pln Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB White - 410 pln Obudowa Montech XR biała ARGB - 270 pln total: 5500 pln Jak wszystko przyjedzie, pochwalę się jak to wygląda 🙂 Dzięki jeszcze raz wszystkim za pomoc i sugestie. Przesiadam się z laptopa MSI Leopard GP60 (10 letniego). Wiec różnicę na pewno odczuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano 3 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia w porównaniu do 10 letniego leoparda gp60 to wywali Cie z kapci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eu4yaaa Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia Dokonało się, zestaw złożony, jestem bardziej niż zadowolony 😎 Procesor AMD Ryzen 7 7700 AM5 OEM - 975 pln ASRock B850M PRO RS AM5 - 640 pln Sapphire Nitro+ Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6 - 2370 pln Dysk Lexar SSD NM710 1TB M.2 PCIe NVMe Gen4 - 245 pln Zasilacz Phanteks AMP GH 750W Gold PCIe 5.1 ATX 3.1 Biały - 480 pln ADATA XPG Lancer Blade, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30 - 420 pln Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB White - 410 pln Obudowa Montech XR biała ARGB - 270 pln TOTAL: 5810 PLN 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia Mógłbyś nieco napisać o temperaturach? Mam podobny zestaw ale z okiełznaniem temperatur słabo i chętnie bym porównał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eu4yaaa Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 16 godzin temu, Grolshek. napisał(a): Mógłbyś nieco napisać o temperaturach? Mam podobny zestaw ale z okiełznaniem temperatur słabo i chętnie bym porównał. Nie miałem zbytnio czasu go dłużej testować. Grałem może 4-5 godzin ciągiem w Stalkera 2, ustawienia Ultra (1080p) w okolicy 120-125 FPS, CPU max 65 stopni, karta pokazuje pobór 185-220W, i temperatura też w granicy 60 paru stopni. Chłodzenie działa sprawnie, nie chodzi głośno, nie włączało się na 100%. Jeśli używam tylko przeglądarki, cpu w okolicy 32-35stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia Bardzo ładny setup 🙂 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 4 godziny temu, eu4yaaa napisał(a): Jeśli używam tylko przeglądarki, cpu w okolicy 32-35stopni U mnie 42-50 zarówno na paście jak i Kryosheet i na AiO i StormyX. Coś jest nie tak u mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia Ali-baba promocję dała Rajzena siedem-sedemset kiepskiego sprzedała W ustawienia bawić się chciałeś Ale na Prajmie 95'stopni ciagle widziałeś Teraz się pytasz, po ludziach szukasz Co jest nie tak, co zmienić musisz A ja ci powiem tylko to jedno Pan chińczyk wiedział co Ci opchnięto Chiplet zje.. ny i Ihaes na gluta pospawany Bo pewnie z odpadów prokucji cichaczem zaj..ny :D 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildpig Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia lol, jakie frustracje internetowe 😄 akurat kupilem z tego samego linka co Grolshek rzucil w innym watku, wczesniej chcialem w 8400F isc po absolutnej taniosci, ale co tam, raz sie zyje przyszedl po 4 dniach, nagralem profilaktycznie unboxing ale wszystko wyglada legit bede skladal w swieta to dam znac czy chinczyk zly czy dobry kolega 😆, tylko moje temperaturki beda raczej slabe bo zakladam 10 letnia fere 5 + kyronaut z odmetow szafy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia (edytowane) 4 godziny temu, axsin302 napisał(a): Ali-baba promocję dała Rajzena siedem-sedemset kiepskiego sprzedała W ustawienia bawić się chciałeś Ale na Prajmie 95'stopni ciagle widziałeś Teraz się pytasz, po ludziach szukasz Co jest nie tak, co zmienić musisz A ja ci powiem tylko to jedno Pan chińczyk wiedział co Ci opchnięto Chiplet zje.. ny i Ihaes na gluta pospawany Bo pewnie z odpadów prokucji cichaczem zaj..ny 😄 To skubańce zajebiści są bo ponad 1000 sprzedanych tych procków. I choćbyś wziął tysiąc Chińczyków to ile to roboty... Co nie zmienia faktu że tam coś jest nie tak. Niech już się przestaną te 9800X3D jarać bo nie mam czym się bawić. 3 godziny temu, wildpig napisał(a): lol, jakie frustracje internetowe 😄 akurat kupilem z tego samego linka co Grolshek rzucil w innym watku, wczesniej chcialem w 8400F isc po absolutnej taniosci, ale co tam, raz sie zyje przyszedl po 4 dniach, nagralem profilaktycznie unboxing ale wszystko wyglada legit bede skladal w swieta to dam znac czy chinczyk zly czy dobry kolega 😆, tylko moje temperaturki beda raczej slabe bo zakladam 10 letnia fere 5 + kyronaut z odmetow szafy Będziesz Pan zadowolony bo on na def ustawieniach działa normalnie. Tyle że ja żadnego procka w życiu nie miałem na def ustawieniach :} edit: PBO +200 5500MHz boost CinebenchR23 19848pkt. Curve -25 89 stopni przy 125W na procku. Jakby ktoś źle interpretował moje marudzenie że mogło by być chłodniej i odradzam zakup za 772pln no to raczej nie :} Edytowane 16 Kwietnia przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 13 godzin temu, wildpig napisał(a): lol, jakie frustracje internetowe 😄 nie no wiadomo, że zbytki bo czego chłop nie wymyśli aby nie sprzątać czy kroić sałatki na święta ... 10 godzin temu, Grolshek. napisał(a): choćbyś wziął tysiąc Chińczyków to ta łatwiejsza cześć :D teraz naucz ich roboty z prockami i pozostaje liczyć sałatę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Śledztwa ciąg dalszy, wiem nudne aleeeee. Procki z polskiej dystrybucji mają patrząc od góry pomiędzy wycięciami jakieś maleńkie układziki nie wiem co to jest w obydwu po lewej, obydwu po prawej i na dole góra pusta. Od majfrienda mają dwa górne i po jednym lewa/prawa puste. Nie umiem tu wkleić zdjęć ale jest różnica fizyczna. https://zapodaj.net/plik-4a8R9ljify Edytowane 17 Kwietnia przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia (edytowane) Był już temat o braku widocznych układów/tranzystorów na r7 7700, od Chińczyka. Temat został zintegrowany z głównym wątkiem i zaczyna się z tym postem: R7 7700 Nowe wypusty/rewizje, produkowane na daleki Wschód, wychodzą bez tych układów/tranzystorów. Wyszukując w sieci, jest kilka tematów o tym i podobno nie ma to wpływu, na czystą wydajność CPU i jego efektywność cieplną. Edytowane 17 Kwietnia przez pitol321 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia Dzięki. Już się dokształcam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekJS Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia (edytowane) Wyszedł bardzo fajny zestaw. Czy uciągnie bez chłodzenia wodnego? Jestem zwolennikiem "sleeperów". Stawiam na parametry ponad wyglądem 🙂 Jak zmodyfikować zestaw by pozbyć się oświetlenia szkła w obudowie i wodnego i przy okazji przyciąć budżet? Albo inaczej, Przy takiej konfiguracji jest możliwość zjechać do 5000-4800 ? Edytowane 18 Kwietnia przez MaciekJS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 18 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia (edytowane) Godzinę temu, MaciekJS napisał(a): Czy uciągnie bez chłodzenia wodnego? Jestem zwolennikiem "sleeperów". Stawiam na parametry ponad wyglądem 🙂 Jak zmodyfikować zestaw by pozbyć się oświetlenia szkła w obudowie i wodnego i przy okazji przyciąć budżet? Albo inaczej, Przy takiej konfiguracji jest możliwość zjechać do 5000-4800 ? https://www.x-kom.pl/p/1154662-chlodzenie-procesora-silver-monkey-x-stormy-120mm-argb.html Taniej się nie da. A już jesteś 3 stówki do przodu niczego nie tracąc. A nawet zyskując brak dźwięku wyjącej pompki. Jak jesteś odważny to 2 stówki na ten sam procesor z Ali od majfrienda. To już łącznie 5 stówek oszczędności. Edytowane 18 Kwietnia przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildpig Opublikowano 20 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia W dniu 16.04.2025 o 22:58, Grolshek. napisał(a): edit: PBO +200 5500MHz boost CinebenchR23 19848pkt. Curve -25 89 stopni przy 125W na procku. Jakby ktoś źle interpretował moje marudzenie że mogło by być chłodniej i odradzam zakup za 772pln no to raczej nie :} No i zlozony - chinczyk chyba dobry. 😉 Okazalo sie ze mamy dostepnego jednak Spartana, ale takiego z 4 cieplowodami wiec bez dramatu, ma tylko mniej zelastwa od Fery. No i ma tez upierdliwy klipsowy montaz i nie ma opcji zeby groszek pasty sie ladnie rozprowadzil. Ale chyba nie wyszlo zle: - wszystko na domyslnych w dzisiejszych temperaturach (26'C w pomieszczeniu, buda ma oprocz zasilacza tylko 1x 120mm 500rpm wyciagajacy) i cinebench 18058pts, przez 10min wymaxowal 81.5'C i chlodzenie na 2080rpm; - dotknieta pamiec (tylko wgranie profilu 6000mhz/cl30): cinebench 17799pts, tez 10min i troche chlodniej bo 78.9'C / 2076rpm; - idle 47-50'C (przy chlodzeniu w trybie silent, 1000rpm) zaleznie ile zakladek i co sobie klikamy. Szczerze, to nie tego sie spodziewalem po szybszych pamieciach. 😄 Nawet puscilem 1 przebieg memtesta86 ale po 30min zero bledow. Az taki narzut na procesor przez OC ze staje sie on wolniejszy? Zyski na pamieciach dzieki expo jak na screenach nizej, szalu nie robia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Poniedziałek o 07:11 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 07:11 (edytowane) Dzięki B850 masz nawet nieznacznie wyższe wyniki w A64 ode mnie a mam Goodramy 30-36-36-76. Cała reszta u mnie identyczna. Wychodzi na to że wszystkie procki od majfrienda to ten sam rzut. Szkoda nieco tego Spartana bo w X-Komie jest Stormy za stówkę a to potęga. https://www.x-kom.pl/p/1154662-chlodzenie-procesora-silver-monkey-x-stormy-120mm-argb.html?cid=api11&eid=hmp Natomiast wyniki keszu procka mam zupełnie inne: Edytowane Poniedziałek o 07:48 przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildpig Opublikowano Poniedziałek o 07:54 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 07:54 (edytowane) Te wyniki w A64 to jak wiatr zawieje, daja ogolny zarys uzysku ale o drobne to nie ma sie co szarpac. Najlepsze co mi pokazalo bez expo to read 51856 MB/s przy latency 81.5ns na profilu 85W -30 tuz po przelecianym poprawnie 10min cinebenchu. Z expo 59076 MB/s 65.1ns z profilu na 85w -40 po 10min cinebencha. I dla mojej sztuki to chyba max bez wiekszego dlubania, 19080pkt. Puszczajac 85W -40 bez expo zdycha windows gdzies po 6-7minutach testu i juz nie wstanie dopoki nie ostygnie lub nie zmniejszysz. Profil 85W -30 bez expo niestety mimo ze jest stabilnie, nie przekroczy 19k punktow. Zostaje jeszcze w celach naukowych podoktoryzowac sie z recznego ustawienia timingow ramu i sprobowac obejsc problem spowalniajacego proca expo. Edytowane Poniedziałek o 07:55 przez wildpig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Poniedziałek o 08:03 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 08:03 (edytowane) 39 minut temu, wildpig napisał(a): Te wyniki w A64 to jak wiatr zawieje, daja ogolny zarys uzysku ale o drobne to nie ma sie co szarpac. Najlepsze co mi pokazalo bez expo to read 51856 MB/s przy latency 81.5ns na profilu 85W -30 tuz po przelecianym poprawnie 10min cinebenchu. Z expo 59076 MB/s 65.1ns z profilu na 85w -40 po 10min cinebencha. I dla mojej sztuki to chyba max bez wiekszego dlubania, 19080pkt. Puszczajac 85W -40 bez expo zdycha windows gdzies po 6-7minutach testu i juz nie wstanie dopoki nie ostygnie lub nie zmniejszysz. Profil 85W -30 bez expo niestety mimo ze jest stabilnie, nie przekroczy 19k punktow. Zostaje jeszcze w celach naukowych podoktoryzowac sie z recznego ustawienia timingow ramu i sprobowac obejsc problem spowalniajacego proca expo. Jeszcze tak podsumowując: wszystkie ale to absolutnie wszystkie testy przechodzą mi na -28 +200 natomiast OCCT jedyny program maksymalne ustawienia wywalają w uwaga 58 minucie testu :} Stabilnie jest dopiero przy -22. edit: oooo przy kagańcu na 85W da się ustawić -30 +200 i R23 19700pkt. Dzięki za podpowiedź. Temperatura Prime95 85 stopni. Cudeńko. Edytowane Poniedziałek o 08:35 przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildpig Opublikowano Czwartek o 17:29 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 17:29 W dniu 21.04.2025 o 10:03, Grolshek. napisał(a): edit: oooo przy kagańcu na 85W da się ustawić -30 +200 i R23 19700pkt. A na jakim chlodzeniu tyle zrobil, jakims wodnym czy tym co rzuciles linka? Testowales moze kiedys przypadkiem jak wygladaja te same ustawienia (niekoniecznie 85W) bez expo lub np. przy uzyciu integry vs dedykowana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...