Skocz do zawartości
Rosio

jak nie Epox to co?

Rekomendowane odpowiedzi

kurcze napalilem sie na ta plyte (8k3a) ale u mnie w miescie sa tylko rev. 1.0 a z esklepu jakos boje sie kupowac i w zwiazku z tym co moze mi polecic z tych plyt na kt333 (takie sa dostepne u mnie):

MSI

SOLTEK

GIGABYTE

BTW Asusa i Abita nie chce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co ci plytka na kt333??? kt266A z PAMIECIAMI DDR 266 w wydaniu Epoxa jest wydajniejsze niz KT333 z PAMIECIAMI DDR333. Lepiej kup Epox 8kha+ i DDR 266 wyjdzie taniej niz MSI Kt3 i DDR333 I WYDAJNIEJ!!!: Dołączona grafika

Dodam jeszcze ze 8kha+ ma dzielniki pci 1/5 i 1/6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeeeeeeeeee tam ten test to ściema jakaś miałęm te obie płyty naraz i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda co na tych wykresach jest Ga spokojnie biło Epoxa we wszystkich testach jakie robiłem 3dmark Sisoft Sandra Quake

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tristan dwa pytanka:

1 jestes pewien ze ma dzielnik 1/6, to oznaczaloby ze przy 200MHz fsb pci = 33Mhz?

2 czy odnosnie tego Epoxa kha wazne sa np wersje, mocowanie ddr?

Odpowiedzi :

1. Widzialem kompy na Epox 8kha+ stabilnie chodzace na fsb 221mhz. Ja na Epox 8kha+ puscilem D650 na 6,5*180mhz. Czyli FSB 180mhz dalej juz procek nie pozwalal.

2. Kazdy Epox 8kha+ jest taki sam nie ma z nimi takich jaj jak sa w 8k3a.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeeeeeeeeee tam ten test to ściema jakaś miałęm te obie płyty naraz i <span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda co na tych wykresach jest Ga spokojnie biło Epoxa we wszystkich testach jakie robiłem 3dmark Sisoft Sandra Quake

Bo to czeba zuptatowac bios na 2314 wejsc do biosu i Syetm Preformance ustawic na Turbo zaostrza Timmingi sakramencko tak ze robi sie ta plyta NAJWYDAJNIEJSZA mobo po Socket.A. Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze napalilem sie na ta plyte (8k3a) ale u mnie w miescie sa tylko rev. 1.0 a z esklepu jakos boje sie kupowac i w zwiazku z tym co moze mi polecic z tych plyt na kt333 (takie sa dostepne u mnie):

MSI

SOLTEK

GIGABYTE

Zapytaj sie w sklepie czy dadzą ci przetestowac. Zaplaciszi jezeli ci sie nie spodoba to zwrocisza oni zwroca Ci kase. Nie powinno byc problemu. Dobra strona polskiego prawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mysle ze msi i soltek do octo generalnie porazka, oczywiscie trafaiaj sie niezla akcje na nich ale IMHO chlopaki dobrze gadaja z tym 8kha+, wez ja, no chyba ze strasznie ci zalezy na kt333, a ja czekam na kt 400 po wakacjach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI

SOLTEK

GIGABYTE

epox 1.0 ma po prostu 2 kanalowy dzwiek, 1.1 4-ro kanalowy i w koncu 1.2 - 5.1, czyli jesli zalezy ci na dobrym dzwieku to wez epoxa 1.2 w e-sklepie lub msi (dzwiek 5.1), jesli szukasz wydajnosci / podkrecania to bierz epoxa 1.0 lub solteka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bo to czeba zuptatowac bios na 2314 wejsc do biosu i Syetm Preformance ustawic na Turbo zaostrza Timmingi sakramencko tak ze robi sie ta plyta NAJWYDAJNIEJSZA mobo po Socket.A. Pozdro
Co Ty Tristan no jasne ze tak robiłem i analogicznie też na gigabyte a i tak dalej kosił tego epoxa oczywiście z wszystkimi takimi samymi elementami (hdd grafa proc itd.......)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI

SOLTEK

GIGABYTE

epox 1.0 ma po prostu 2 kanalowy dzwiek, 1.1 4-ro kanalowy i w koncu 1.2 - 5.1, czyli jesli zalezy ci na dobrym dzwieku to wez epoxa 1.2 w e-sklepie lub msi (dzwiek 5.1), jesli szukasz wydajnosci / podkrecania to bierz epoxa 1.0 lub solteka...

przegladalem te testy juz dawno (jak i wiele innych tez na zagranicznych stronkach) i dlatego mam problem bo co test to inny wynik :evil:

BTW z tymi wersjami Epoxa to z tego co wiem to nie jest zupelnie tak jak mowisz, oprocz jakoscia dzwieku roznia sie tez ponoc stabilnoscia i kompatybilnoscia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a po co ci plytka na kt333??? kt266A z PAMIECIAMI DDR 266 w wydaniu Epoxa jest wydajniejsze niz KT333 z PAMIECIAMI DDR333. Lepiej kup Epox 8kha+ i DDR 266 wyjdzie taniej niz MSI Kt3 i DDR333 I WYDAJNIEJ!!!: Dołączona grafika

Dodam jeszcze ze 8kha+ ma dzielniki pci 1/5 i 1/6

U mnie w Sandrze uparcie pokazuje 1/4 nawet przy magistrali 170MHz. Bios to 2314.... Więc jak jest z tymi dzielnikami ?? Czy dzielnik do magistrali AGP też się zmienia, czy zawcze AGP jest przetaktowane ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...