Skocz do zawartości
zavader

CZY TEN ZESTAW CHLODZI PAMIECI???

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka!

Mam drobne pytanie dotyczace zestawu Zalmana ZM80A-HP (dla niekumatych link - http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...&products_id=50 ) Otoz na zdjeciach widac ze ten zestawik swietnie chlodzi chipset karty... ALE CO Z RAMEM??? Na mojej karcei jest zamonrtowazny maly wiatraczek na GPU i to wszystko. Po OC grzeja sie tylko pamieci a nie sam chipset. Daltego moje pytanie - jak sie ma ten zestaw do chlodzenia RAMU na VGA??? Jak ktos ma albo wie niech powie co i jak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co wiem to nie chłodzi pamięci, dla pocieszenia zostaje fakt że podobno jest pod nim miejsce żeby zamcować radiatorki na pamięć, ale w Twoim przypadku chyba lepiej zacząć najpierw od radiatorków skoro mówisz że rdzeń się nie grzeje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zalman nie chlodzi pamieci. Trzeba sie o to postarac we wlasnym zakresie.

Na allegro jeden z forumowiczow sprzedaje zestaw do chlodzenia GF4/FX tylko, ze to jest z coolerkiem. Radiatory na pamieci sa swietne (podobne do tych z Radeona 9800Pro i cale Cu!).

W elektronicznych mozna dostac tanie radiatory Al po b niskich cenach (wystarczy pociac).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według mnie to to nie jest za dobry colerek na gpu a pamięci to on napewno nie chłodzie jest troszq miejsca zeby zamontowac jakieś nie wielkie radiatorki ale nie redze tego kupywać bo żeby to przyzwoicie działało musisz jeszcze kupić

-radiatorki na pamięc

-wentylator najlepiej tego zalmana na tym ramieniu92x92

-miedzianą podkałdke pod gpu

a jak chcesz jeszcze czegoś dowiedzieć to http://www.nvision.pl/articles.html?0039-02 se obejżyj ten test

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

według mnie to to nie jest za dobry colerek na gpu a pamięci to on napewno nie chłodzie jest troszq miejsca zeby zamontowac jakieś nie wielkie radiatorki ale nie redze tego kupywać bo żeby to przyzwoicie działało musisz jeszcze kupić 

-radiatorki na pamięc 

-wentylator najlepiej tego zalmana na tym ramieniu92x92

-miedzianą podkałdke pod gpu 

a jak chcesz jeszcze czegoś dowiedzieć to http://www.nvision.pl/articles.html?0039-02 se obejżyj ten test

POWER BY AMD co masz na mysli, ze nie jest to za dobry cooler :?: Ten Zalman chlodzi wszystko pasywnie do R9800Pro/FX5900. Do ostatnich zalecany jest ZM-80C-HP czyli wersja A z wentylem bocznym. A tak w ogole to radiatorki sa wg. mnie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi