Skocz do zawartości
tomekspoko

Komputer do 5000 zł bez karty graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Stoję przed zakupem komputera PC do 5000 zł bez karty graficznej (na razie chcę się przemęczyć na dedykowanej i czekać na RTX 5080).

AMD Ryzen 7 9800X3D BOX + chłodzenie AiO Silver Monkey X SNOWY ARGB 360 3x120 mm z x-kom.pl (2499 zł)
ASUS TUF B650-PLUS GAMING
Pamięć GoodRam IRDM, DDR5, 32 GB, 6000MHz, CL30
Zasilacz MSI MPG A850G PCIE5 850W

Dysk na M.2 mam i zostaje obudowa. Możecie polecić coś fajnego, żeby nie było problemu z miejscem na grafikę i miało USB-C na przednim panelu?

Ewentualnie co zmienić z w/w rzeczy?

Z góry dziekuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

decydując sie na RTX 5080 trzeba uwzględnić jego długość co by potem somsiad z szlifierką nie musiał udzielić wsparcia aby karta zmieściła sie do obudowy, lepiej mieć trochę zapasu niż liczyć że wejdzie na styk. 

nie wiem na jakiego producenta sie zdecydujesz ale są karty co maja nawet po 36cm , także buda musi mieć wsparcie co najmniej 40cm. 

no nie wiem czy nie warto było by pomyśleć nad zasilaczem 1000W 

płyta główna jedyny minus to kodek audio jest niskiego segmentu.    

moje podejście jest takie, ale nie trzeba sie z nim zgadzać, kupujesz CPU to w podobnych pieniądzach zakup płytę główna.

obudowa z tańszego segmentu np.

Obudowa Chieftec Apex (GA-01B-TG-OP)

Obudowa PREYON Nest Windy+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi