Skocz do zawartości
hancock

k.graficzna za 600zł = Grainward TI4800SE (64MB) czy ...

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze raz sie wtrace do dyskusji w podpisie macie link do mojego wyniku po wykrecaniu na taka wartosc jaka jest najstabilniejsza(bez artefaktyow) mam 13080 na procku 2100Mhz pamieci 256 DDR na 333@350 Mhz. Moim zdaniem macie nie tak cos w konfiguracji jezeli ja na default mam wiecej jak kolega Maciekk na podkreconym procku bardziej ode mnie (tu zapwne duzo robi szyna)  oraz na bardziej podkreconej grafie i to sporo bardziej bo u mnie 300@560 ! a u niego 300@<B>580</B>. 

Za karte dalem 550 zł moim zdaniem za ta cene to moze mi dorownywac jedynie na maxa wykrecony Geforce 4Ti4200 (300@600 albo i wiecej) Nie ma sie co zastanawiac, tylko brac, bo wydajnosc jest zawalista. Ciekawe ile by mi dal dual:D wtedy mysle ze wynik jeszcze bardziej by sie podniosl. 

Pozdro

Sojer - chcesz powiedzieć że w sumie na tym ZEROWYM chłodzeniu Leadteka GeForce4 TI4200 64MB(oem - wiem jak on wygląda - totalnie goły)

Wyciągasz 300/600 :?: :?: :?: :?:

p.s jakie masz tam pamiątki na tej karcie ??

rozsmieszasz mnie :D ja mam wykreconego leciutko 300/600 i mam wyniki lepsze od twoich a mam gf4 ti4200 64ddr ;]

Z dodatkowym chlodzeniem jestem pewny ze na 590-600 na pamiatkach bym spokojnie dociagnal wtedy Twoj Ti4200 pozostalby daaleko w tyle. Jezeli juz bedzie porownymwac to dopiero wtedy jak zalatwie sobie dodatkowe chlodzenie i zmierzymy sie na takim samym taktowaniu i procka i grafy. A pewny jestem ze moja karta by wygrala bez rzadnego problemu. Tobie duzego powera takze daje b. wysoka szyna, u mnie po zmianie z szyny 166 na 175 wynik podskoczyl o ponad 400 markow, czyli jak bym ustawil tak jakty na 210 (czego niestey zrobic nie moge z moimi pamiatkami) to twoja karta juz teraz pozostala by w tyle.

Pozdro

P.S Koniec zbednej i do niczego prowadzacej dyskusji pomiedzy DanielDz a Sojer, dopoki nie zaltawie chlodzonka pamieci.

chcialbym dodac tylko tyle ze moja grafa ma cooler na rdzeniu mniejszy jak daja na chipsetach a na pamiatkach nic nie ma... jak chcesz to ci foto wysle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chcialbym dodac tylko tyle ze moja grafa ma cooler na rdzeniu mniejszy jak daja na chipsetach a na pamiatkach nic nie ma... jak chcesz to ci foto wysle

CHesz powiedzieć Ze ten Leadtek GeForce4 TI4200 64MB (OEM - wiem jak on wygląda - totalnie goły) - i ty bez żadnego chłodzenia wyciągasz na nim 300/600 :?: :?: :?:

p.s - jakie masz pamiątki na tym GeForcie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jasne ze wyciagam 300/620 ;] bez artefaktow, a pamiatki hynix 4nano ;]

Chyba kupię sobie takiego GeForca :!:

A jak myslisz - jak kupię takiego oemowego 128MB - (oemowa wersja 128 też jest taka goła)

To też bede mógł sobie go tak wykręcić ??

I jeszcze SOJER - mógłbyś mi powiedzieć jak głośno chodzi ten twój GeForce4 - na tym oemowym chłodzeniu - bo cenię sobie ciszę :!: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem :) jakbys mial 5 coolerow 80mmx80mm to nei slyszysz takiego malego szumu :)

buhhehehehehehe !!

Wyłącz wszystkie i sie przysłuchaj - NIE no żartuję oczywiście - ale chce sie dowiedzieć bo słyszałem ze ta wersja BOXOWa z tym olbrzymim srebrnym kubraczkiem niezle robi chałasu - dlatego się pytam !!

Może ktoś mi odpowie !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm za bardzo glosny nie jest jak dla mnie :) ale mozesz dokupic zalmana 80 :P i masz swiety spokuj :)

Mam do ciebie prośbe SOJER - mógłbyś dać tu REAL fotkę tego twojego Leadteka GeForce4 TI4200 64MB OEM

A jeżeli nie masz stronki żeby je umieścić to plizz - mógłbyś mi to wysłać na maila hancock@go2.pl

Z góry dziękuję !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyłącz wszystkie i sie przysłuchaj - NIE no żartuję oczywiście - ale chce sie dowiedzieć bo słyszałem ze ta wersja BOXOWa z tym olbrzymim srebrnym kubraczkiem niezle robi chałasu - dlatego się pytam !! 

Może ktoś mi odpowie !!

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/129-47 - tu masz test nowszego ti4200 z obsluga AGPx8 (wersja 128MB RAM)

a jezeli chodzi o halas... no coz... wylaczylem na chwilke wentylator poprzez speedfana... i wsluchiwalem sie przez chwile w halas wentylatora na karcie graficznej oraz wentylatora w zasilaczu - cichusienko!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś mi odpowie !!

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/129-47 - tu masz test nowszego ti4200 z obsluga AGPx8 (wersja 128MB RAM)

a jezeli chodzi o halas... no coz... wylaczylem na chwilke wentylator poprzez speedfana... i wsluchiwalem sie przez chwile w halas wentylatora na karcie graficznej oraz wentylatora w zasilaczu - cichusienko!!

kurcze - co mi to dało - ja potrzebuję widzieć WERSJE OEM - a nie BOX !

Wersja box (to ta na tym linku co mi dałeś) - a OEM WYGLĄDA całkiem inaczej !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze po tym co napisales myslalem ze chodzi ci o opinie na temat glosnosci chlodzenia wersji box - ale widze ze zle to zinterpretowalem. a co do zdjecia - na komputroniku jest zdjecie karty z tym cienkim chlodzeniem (bodaj ze 128MB RAM)

wako... ile masz na 3dmarq 2k1?

no na tym polu niestety nie mogę sie pochwalić - na czystym systemie i defaultowych ustawieniach mialem 10500 pkt

gdy po pewnym czasie (dwa tygodnie po ponownej intalacji windowsa) podkrecilem do wartosci 300/650 mialem wynik 11167. chcialem jednak zwrocic uwage (porownanie do Twojego)

(mój)CPU AMD Athlon XP/MP/4 1673 MHz

(Twój)Unknown 2004 MHz

(mój)FSB 133 MHz

(twój)FSB 210 MHz

Driver Version

6.14.01.4300 (moje...)

6.14.01.4286 (co to za sterowniki - jezeli detonatory - to jaki numer)

pozdro...

(Wako: You've got a DDR GeForce4 and an Athlon XP, your latency is incredible!) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to sa detki... ostatnie liczny to ich nr ;) tam proc to qpa :) slaby jak barszcz, a pelna moc karty pokaze dopiero po zrobieniu WC i radiatorach na ram bo jak na razie to widze ze slabo idzie :( wiesza sie jak zrobie 302/620 :( (tzn przycina sie 3dmark na jakies 5-10 sek)

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=5437 <-- moja grafa tylko ze nie 128 ddr :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze po tym co napisales myslalem ze chodzi ci o opinie na temat glosnosci chlodzenia wersji box - ale widze ze zle to zinterpretowalem. a co do zdjecia - na komputroniku jest zdjecie karty z tym cienkim chlodzeniem (bodaj ze 128MB RAM)

wako... ile masz na 3dmarq 2k1?

no na tym polu niestety nie mogę sie pochwalić - na czystym systemie i defaultowych ustawieniach mialem 10500 pkt

gdy po pewnym czasie (dwa tygodnie po ponownej intalacji windowsa) podkrecilem do wartosci 300/650 mialem wynik 11167. chcialem jednak zwrocic uwage (porownanie do Twojego)

(mój)CPU AMD Athlon XP/MP/4 1673 MHz

wielkie dzięki za pomoc - w szczególności jeżeli chodzi o głośność tej karty !

(Twój)Unknown 2004 MHz

(mój)FSB 133 MHz

(twój)FSB 210 MHz

Driver Version

6.14.01.4300 (moje...)

6.14.01.4286 (co to za sterowniki - jezeli detonatory - to jaki numer)

pozdro...

(Wako: You've got a DDR GeForce4 and an Athlon XP, your latency is incredible!) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielkie dzięki za pomoc - w koncu sie dowiedziałem zę ta karta jest cicha tak samo jak w wersji OEM czy BOX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm...a co myślicie o czymś taskim: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3344 ? :P 

Jest warta tych pieniędzy?  :?

hmmm... - no nie wiem - mi się wydaje że chyba za droga,

chyba jednak lepiej Ledteka dopaść i go wykręcić !!

taniej cie to wyniesie - u mnie w sklepie Leadtek GeForce4 TI4200 64MB 8X OEM (chyba oem-ale za tą cenę to chyba BOX odpada) - KOSZTUJE 465zł

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli liczysz na dobre oc w karcire to nie bierz mojej. Chociaz jestem z niej zadowolony to do oc sie ona srednio nadaje. Maks pamieci dzialaja na 567 MHz a rdzen na 319 MHz. Cociaz nie mozna miec pewnosci do innych kart. Jak na gainwardzie sa takie pamieci (to dlatego ze nie GOLDEN SAMPLE ale ten kosztuje dwa baty wiecej LOL! ) to na leadteku tez moga byc. To jest przecie loteria.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm...a co myślicie o czymś taskim: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3344 ? :P 

Jest warta tych pieniędzy?  :?

Ja bym tego nie bral. Tak jak przedmowcy powiedzieli ten Leadtek jest tanszy i raczej wiecej z niego wyciagniesz niz z tego MSI. Poza tym MSI sprzedaje takze swoje karty jako Creativy, a Creativy sa tansze wiec....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Msi(Creative) też się dobrze kręcą :P

Panowie! -nie uważacie,że gdyby nie brać pod uwagę wyniku w 3DMarku to na chwilę obecną najekonomiczniejszym wyborem(jakość/cena) okazuje się R9100/R8500.

Jakościowo ten R9100 nie odbiega zbytnio od GF4Ti-4200...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale Msi(Creative) też się dobrze kręcą

po opiniach na krazacych forum msi sa super podkrecalne. warto jednak zwrocic uwage ze ten model (w komputroniku) msi posiada zapewne pamieci EltronTech - a te juz podobno nie kreca sie tak dobrze jak msi/creative z pamiecia firmy hynix.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...