Skocz do zawartości
Mandamin

Acer Predator Helios 300 PH317-52-724R GeForce RTX 3050 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wwsystkich.

Mam do was taka sprawę której sam nie mogę rozwiązać posiadam laptopa Acer Predator Helios 300 PH317-52-724R posiada on dwie karty jedna zintegrowana Intel UHD Graphics 630 i tak jak wyżej GeForce 3050 Ti i sprawa wygląda tak ze chciałbym aby podczas zwykłego korzystania z laptopa internet itp używał zintegrowanej karty a gdy uruchomię grę włączał dedykowana.

W panelu NVIDIA mam ustawione automatyczne nawet ale cały czas jest na dedykowanej nawet jak zmienię na zintegrowana to cały czas korzysta z dedyka mam podpięty monitor do laptopa 27 cali przez HDMI i nie wiem jak to zmienić nawet w BIOS szukałem ale tam nie ma nic tylko virtualizacja itp

A jeszcze jedna sprawa gdy mam podłączona baterie do laptopa i odłączę zasilacz to laptop jakby zmniejsza wydajność ok to tak nie przeszkadza ale... jak mam włożona baterie do laptopa i podłącze zasilanie wszystko hula na full i głośno chodzi q opcjach zasilania mam zrównoważony tryb ale co ciekawe gdy odłączę baterie i włączę na zasilaniu laptop chodzi ciszej a wydajność jest taka sama wie ktoś o co kaman ?

Wracając do tematu grafiki mam drugiego laptopa i tam na zewnętrznym monitorze jak mam podpięty korzysta z zintegrowanej karty a gdy włączę gierkę jakaś uruchamia sie dedykowana a ustawienia mam takie same. Szukam szukam i nie moge znaleźć rozwiązania dlatego proszę was o fachowa pomoc.

Dziękuję : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi