marcinw Opublikowano Niedziela o 18:14 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:14 Cześć Szukam dysku SSD o pojemności 1TB do komputera Dell OptiPlex3060 w budowie Micro - niestety w temacie dysków jestem totalnie zielony Dysk będzie używany do jako dysk systemowy oraz do multimediów i buszowania po sieci - nie gram w gry, aczkolwiek niejednokrotnie zdarza mi się nie wyłączać PC przez kilka dni. Budżet to 320zł maxymalnie Z racji tego, że od pracodawcy posiadam kod podarunkowy do empiku, to zmuszony jestem ograniczyć się tylko do tych ofert w ich sklepie gdzie bezpośrednim sprzedającym jest właśnie empik. Oferty jakie znalazłem w empiku to: Kingston NV3 M.2 Pcie 4.0 NVMe 1TB ADATA XPG Gammix S11 Pro, M.2, 1 TB, PCI-E Gen3 x4, 3350 MB/s Adata Legend 710 1Tb Pcie Gen 3X4 M.2 Goodram 1TB M.2 PCIe Gen4 NVMe PX700 (SSDPRPX70001T80) Wd 1Tb M.2 Pcie Gen4 Nvme Blue Sn580 Lexar 1TB NM710 M.2 PCIe NVMe 4.0 Lexar NQ790 Pci-e NVMe 1TB Lexar NM790 1TB M.2280 PCIe Gen 4X4 NVMe Który z powyższych? Czy trzeba jeszcze do takiego dysku dokupić radiator? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano wczoraj o 00:46 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 00:46 Lexar nm790 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano wczoraj o 06:33 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 06:33 Nie przepłacaj. Masz PCIE 3.0 więc maksymalna przepustowość przy PCIe 3.0 x4 to ok 3500 MB/s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vries Opublikowano wczoraj o 09:11 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 09:11 Z empiku? WD Blue SN580 1TB lub Lexar NM710 1TB. 14 godzin temu, marcinw napisał(a): Czy trzeba jeszcze do takiego dysku dokupić radiator? Bardzo możliwe. To musisz sprawdzić sam, czy dysk się nie przegrzewa podczas kopiowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano wczoraj o 09:55 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 09:55 pcie 3.0 - wolniejszy (twoj komp chyba i tak nie obsłuży nic szybszego). Im szybszy dysk i wieksze obciazenie kontrolera tym wyzsza temperatura. Nawet jesli zamontujez to co zaproponowal vries to nie dojda do swoich nominalnych predkosci wiec nie beda grzac sie jakos niesamowicie bardzo. Dobra cyrkulacja w obudowie powinna wystarczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 22 godziny temu Zgłoś Opublikowano 22 godziny temu Mam 3060 i 3080. W sumie obojętnie jaki dysk tam wrzucisz, bo 3060 ma pciex 2gen, więc prędkość max 2gb/s. Kieruj się prędkością odczytu 4KB. Adata, Wd, lexar 710 będą ponad wymiar i tak. Poszukałbym Samsunga 970 Evo plus, WD Black SN75 lub Crucial P5. W swoim mam Samsunga i wszystko śmiga. Jeszcze jest Samsung PM981A Oem jako dobra opcja. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...