mikaelus Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Kupiłem kilka dni temu przez Allegro monitor Eizo F56 i byłbym z niego bardzo zadowolony (obraz żyleta) gdyby nie jeden problem. Otóż górna krawędź ekranu jest lekko ugięta do dołu... Nie jest to może strasznie uciążliwe, zwłaszcza w grach, ale troszkę mnie to martwi - ktoś spotkał się już z czymś takim?? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 No kurde, nikt nie wie co to może być? :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 ktoś spotkał się już z czymś takim?? No kurde, nikt nie wie co to może być? :| Spotkał się. Tego typu błędy korekcji N-S są często spotykane w monitorach z kineskopem Sony (i podobnymi). Do wyregulowania, ale tylko w serwisie.Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Tez to mam. I mam to w du.pie odchylenie od krawedzi do srodka jest mniejsze niz 1mm. W grach nie przeszkadza wcele a w czasie pracy nie zwracam na to uwagi. Poza tym ugiecie jest tylko w gornej czesci wiec srodek jest ok. Nie daje do serwisu bo serwis czesto wiecej zepsuje niz naprawi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Nie daje do serwisu bo serwis czesto wiecej zepsuje niz naprawi.I słusznie, zresztą z ugięciem 1-2 mm nie ma sensu walczyć. Chyba że używasz programów CAD, wtedy takie coś może ... lekko denerwować ;) Nie żebym sie chwalił, ale ostatnio nic nie zepsułem, chyba piszesz o innych serwisach :D :P Pozdr AT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk7 Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 mam to samo od poczatku na swoim. U goru -na lewo od srodka. W serwisie trzymali mi 2 tyg i nic dziady nei zrobili-chyba slepi :evil: Na szczescie przyzwyczailem sie do tego bo mam juz to dluuuugo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Thx za info. Może go kiedyś zaniosę do serwisu ;). W grach rzeczywiście absolutnie nie przeszkadza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaskuła Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Jeżeli na pewno nie da się wyregulować (a Eizo ma na pewno dużo opcji do ustawiania geometrii obrazu), to w Twoim przypadku lepiej zostawić tak jak jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nefar Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 @jaskula tego nie ma zaden monit. Nie ustawisz za ch*** W serwisie moze tak ale z tego co ma uzytkownik do dyspozycji nie da rady. Lewy i prawy gorny rog jest ok i potem im blizej srodka tym bardziej obniza sie linia. Jest taki delikanty luk ktorego epicentrum jest w srodku ekranu. U mnie mniej niz milimetr. @sp1mta nie mowie ze Ty kaszanisz. Sorry ale od pewnego czasu mam przekonanie ze serwisy tylko psuja a nie naprawiaja. Zreszta wczoraj wyeliminowalem to schorzenie. Zmniejszylem rozdzielczosc z 1280x1024 na 1152x864 dzieki czemu nie mam juz tego luku. Moze bylo to spowodowane tym ze przy 1280 nie ma idelanej podzialki 4:3 ??? Nie wazne zmienilem bo musialem. Wczesniej wymienilem grafike i wczoraj leb mnie zaczal bolec. Zauwazylem ze obraz jest niewyrazny i daltego. Wlozylem stara grafe i zajebisty a na nowej kupa. Po prostu grafika do [gluteus maximus]. Teraz za to mam odswiezanie przeszlo 110hz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...