Skocz do zawartości
spawnersiak

Keycapy do Redragon K708GG-RGB-PRO Flekact Leopard Switch

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jakie keycapy będą pasowały do klawiatury Redragon K708GG-RGB-PRO Flekact Leopard Switch? Kompletnie się nie znam na keycapach i switchach i wolałbym żeby ktoś bardziej doświadczony poradził mi w tej sprawie. Oczywiście jeżeli jest taka możliwość to chciałbym keycapy pudding w kolorze czarnym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Redragon ma hot-swappable przełączniki, które są kompatybilne z MX-stemem (czyli tym charakterystycznym krzyżykiem na trzonie switcha).

To znaczy, że większosć keycapów na rynku bedzie pasować np. HyperX Pudding Keycaps – Black, albo chociażby keycapy z tej samej marki jak Redragon Pudding Keycap.

• Thanks 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź. Tylko, że chodzi mi również o to, że jak szukam właśnie keycapów pudding, to nie mogę znaleźć takich żeby miały odpowiednio długi prawy klawisz Shift 😕 W tej klawiaturze niektóre klawisze mają dziwne rozmiary i nawet Redragon niektóre keycapy sprzedaje w rozmiarach, które nie będą pasowały. Czyli np. Endorfy Keycaps PBT 124 Czarny również będą pasować do mojej klawiatury? Bo wersja pudding ma zbyt długi klawisz Shift. Jedyne keycapy w wersji pudding jakie znalazłem z odpowiednio dlugim klawiszem Shift to Glorious Aura V2, ale też nie wiem czy mi wejdą na switche. Sorki, ale durny jestem w tym temacie o.O

Edytowane przez spawnersiak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, spawnersiak napisał(a):

Witam!

Jakie keycapy będą pasowały do klawiatury Redragon K708GG-RGB-PRO Flekact Leopard Switch? Kompletnie się nie znam na keycapach i switchach i wolałbym żeby ktoś bardziej doświadczony poradził mi w tej sprawie. Oczywiście jeżeli jest taka możliwość to chciałbym keycapy pudding w kolorze czarnym.

Tutaj masz klawiaturę z ledami poniżej przełączników. Dlatego masz oznaczenia klawiszy z boku keycapa. To znaczy, że podświetlanie nie będzie działać za dobrze. Możesz sobie do tego kupić puddingi, ale nie będą jakoś specjalnie dobrze podświetlone (wiem, bo mam). 

Gdzie szukać? Na aliexpress. Nawet dość tanie zestawy mają duży wybór różnych wariantów. 

• Like 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

22 minuty temu, Pan Ranking napisał(a):

To w takim razie kupiłbym Glorious Aura V2. Bedą pasować na twoją klawiaturę.

Jeśli chcesz się upewnić to sprawdź czy twoje switche maja taki krzyżyk na górze, poprzez wyciągniecię keycapa który masz teraz.

Mają krzyżyk. W takim razie dzięki za pomoc 😄

20 minut temu, vries napisał(a):

Tutaj masz klawiaturę z ledami poniżej przełączników. Dlatego masz oznaczenia klawiszy z boku keycapa. To znaczy, że podświetlanie nie będzie działać za dobrze. Możesz sobie do tego kupić puddingi, ale nie będą jakoś specjalnie dobrze podświetlone (wiem, bo mam). 

Gdzie szukać? Na aliexpress. Nawet dość tanie zestawy mają duży wybór różnych wariantów. 

Ja i tak maksymalnie przyciemniam oświetlenie klawiszy, żeby nie świeciły jasno. Jeżeli chociaż trochę będą podświetlone z góry to nie szkodzi, grunt żeby dawało chociaż słabe światło. Bo chyba jednak coś tam powinno być widać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi