slawekplus Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia Witam. W myśla zasady - mądrego miło posłuchać. Chciałbym poprosić o propozycje zestawu PC do 4k zł. Bez karty graficznej. Już wyjaśniam moje załozenie. 1. Zestaw perspektywiczny - tzn. za 2 lata chciałbym wymienić procesor na mocniejszy plus dołozenie karty grafiki. 2. Przez pierwsze dwa lata korzystałbym że zintegrowanej karty w procesorze. Gram głównie w trzy gry - C&C Generls/Zero Hour plus mody oraz The Division/Borderlands 3. Słyszałem że integry w takim Ryzenie 5 5600G czy 8600G są więcej niż przyzwoite do moich potrzeb na tą chwilę. Jeżeli bardziej ogarnięte osoby w technikalia mogłyby coś doradzić to poproszę. Pozdrawiam Sławomir Kowalewki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grajon Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia Za 4000 to kupisz komputer z kartą graficzną znacznie mocniejszy niż z APU. Za 2 lata wymienisz jak będziesz chciał samą kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia Temu odklejonemu Panu Rankingowi to trzeba podziękować, podał najgorsza płytę jaką mógł z sekcja. Dla niego ramy za 400zl kosztują 700, dysk, obudowe i zasilacz pozostawił czarnej magii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axsin302 Opublikowano 13 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia https://proline.pl/koszyk/d5b72e3c Do zestawu możesz włożyć rtx 5080 i będzie hulać. Specjalnie nie dałem b650 o stówę tańszą bo i tak musiałbyś dopłacić do upgrade biosu. No chyba że się podejmiesz lub dopłacisz w sklepie. Seria 8xxxx jest wybrakowana nie wspiera PCIe 5.0 ale mało tracisz nie ma co się martwić lub kiedyś wymienić na x3d. Wybrałem AIO żebyś miał ciszę. Można taniej? Oczywiście Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 14 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia Za 4000 masz 7500F z RX 6600 i to będzie dużo lepsze jak jechanie na APU z 8700G https://proline.pl/koszyk/18d7fd35 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...