Skocz do zawartości
slawekplus

Komputer do 4.000 ze zintegrowaną karta grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W myśla zasady - mądrego miło posłuchać. Chciałbym poprosić o propozycje zestawu PC  do 4k zł. Bez karty graficznej. Już wyjaśniam moje załozenie. 

1. Zestaw perspektywiczny - tzn. za 2 lata chciałbym wymienić procesor na mocniejszy plus dołozenie karty grafiki. 

2. Przez pierwsze dwa lata korzystałbym że zintegrowanej karty w procesorze. Gram głównie w trzy gry - C&C Generls/Zero Hour plus mody oraz The Division/Borderlands 3. Słyszałem że integry w takim Ryzenie 5 5600G czy 8600G są więcej niż przyzwoite do moich potrzeb na tą chwilę. 

Jeżeli bardziej ogarnięte osoby w technikalia mogłyby coś doradzić to poproszę. 

Pozdrawiam

Sławomir Kowalewki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://proline.pl/koszyk/d5b72e3c

Do zestawu możesz włożyć rtx 5080 i będzie hulać.  Specjalnie nie dałem b650 o stówę tańszą bo i tak musiałbyś dopłacić do upgrade biosu. No chyba że się podejmiesz lub dopłacisz w sklepie. Seria 8xxxx jest wybrakowana nie wspiera PCIe 5.0 ale mało tracisz nie ma co się martwić lub kiedyś wymienić na x3d. Wybrałem AIO żebyś miał ciszę. Można taniej? Oczywiście 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi