simlockk Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia (edytowane) Witam, mam zestaw skladajacy sie z AMD Ryzen 5 7600 Gigabyte B650 EAGLE AX be quiet! Pure Power 12 M 750W 80 Plus Gold i moje pytanie jest jaka karte graficzna moge max dać do tego zestawu? myslałem o 5070 Ti albo radek 9070 xt ale z jednej strony boje sie czy nie będzie zasilacz za słaby i procek bedzie robil bottlenecka. pc do gier 1440p pozdrawiam! Edytowane 11 Kwietnia przez simlockk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 11 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia RTX 5070Ti pobiera niby 300W i się martwisz, czy w połączeniu z 88W Ryzen zasilacz 750W da radę? Przecież cały zestaw nie będzie wymagał od zasilacza więcej niż ~450W (300W GPU+88W CPUx1,1 straty na VRM+50W RAM, SSD i inne drobiazgi płyty głównej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grajon Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia Zasilacz ogarnie bez problemu każdą z tych kart. 7600 też da sobie rade w 1440p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simlockk Opublikowano 12 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia dziękuje za odpowiedz. zdecydowałem się na 9070XT 🙂 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simlockk Opublikowano 15 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia kurde. tak właśnie czytam juz mialem kupowac radka... ale ten 5070ti kusi mnie strasznie. Jaki model konkretnie brac 5070 Ti? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia W dniu 15.04.2025 o 21:45, simlockk napisał(a): kurde. tak właśnie czytam juz mialem kupowac radka... ale ten 5070ti kusi mnie strasznie. Jaki model konkretnie brac 5070 Ti? Jeżeli tylko cię stać dołożyć na Ti to nawet się nie zastanawiaj. 9070XT jest fajny ale 5070Ti jest fajniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano2333 Opublikowano 17 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia Bierz 5070 Ti. Zasilacz spokojnie da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...