Sebol81 Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 POMOCY!!!! Mam GeForce4 MX440, którego chcę podłączyć do telewizora. Kabel ma 6 metrów - składa się on z 2 krótszych kabli: 1 metr kabla Euro-SVHS i 5 metrów innego gdzie z jednej strony jest SVHS a zdrugiej takie gniazdo gdzie pasuje SVHS. Oba kable są kupne. Problem jest w tym że gdy podłączam kabel do TV a z drugiej strony do karty graficznej i włączam klonowanie obrazu, to na TV mam prawie czarny ekran - z takimi ukośnymi jasnymi pasami. Te jasne pasy zmieniają swoje położenie. Detonatory mam w wersji 4403. Po stronie TV na 100% wszystko jest OK. Nie wiem gdzie tkwi problem. Nawet nie wiem od czego zacząć:) Czy ten problem może leżeć po stronie kabla - ale przecież jest on kupny dlatego powinien być w porządku. Niech ktoś mi coś doradzi bo byłem już bliski załamania nerwowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Przejżyj kilka stron tego forum wstecz, tematów zanajdziesz kilka. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol81 Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2003 Właśnie sobie przejrzałem. I wszystko co znalazłem to dotyczyło wyświetlanego czarno-białego obrazu. A u mnie nic nie ma. Nawet czarno białego wyświetlanego obrazu. Tylko prawie czarny ekran z takimi ukośnymi jasnymi pasami. POMOCY!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 miałem tak jak się jedna żyła w kablu s-video złamała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAFAL10 Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 sproboj uzyc jednego kabla zamiast dwoch, albo wylaczyc klonowanie - nie wiem czy pomoże, tak tylko radze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czechu Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 elo. mam taką samą karte graficzną i ten sam problem, obojętnie co wyswietlam na TV to zawsze na ekranie pojawiają sie takie ukośne paske tzn trudno to wyjaśnic to wygląda troche tak jakby 2 poziome pasy oddalone od siebie o dległość grubości tego pasa i ten pas składa sie wlasnie z wielu takich ukośnych pasków (ukośne od lewej do prawej) pasy te drgają i przesuwaja sie bardzo powoli w prawą strone. konfiguracja softu na kompie nic nie daje, problem wystepuje we wszystkich trybach wyświetlania, sprawdzałem to na 2 róznych TV w tym na jednym nowym 29" Sony. Myslałem ze problem lezy w kwestii zakłuceń (tzn. zakłucenia miałby wprowadzać komputer bo gdy tylko włącze kompa od razu są takze te białe ukosne paski. tzn nie są to iście białe paski tylko takie tam zakłucenia no:P :) dlatego tez wziłąłem długi przedłuzac i podlązyłem kompa do zasilania z drugiego końca domu... ale nic to nie dało. KTOS MA JAKIS POMYSŁ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Szczerze to biale pasy to sproboj wyjac antene :) powinno pomoc .. Dalej obraz jest czarny mhmm mozna by z innymi detonatorami sprobowac (moje wolne przemyslenia ) posprawdzac ustawienia wyswietlania- generalnei jezeli byly by zle to by najwyzej migotalo ale nie bylo by czarne .. Wiec dalej przyczyny nalezalo byszukac w kabelku :) wiecej chyba nie wymysle ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol81 Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2003 Witam! Z tą anteną to był niewypał. Niemożliwe było żeby powodowała one aż takie zakłucenia. Natomiast w archiwach tego forum znalazłem ciekawy link: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=188...ighlight=svideo Problem podobny do mojego - gdzie wina leży po stronie kabla. Jest tam wszystko rozrysowane - co i jak trzeba połączyć w przypadku kabla S-Video -> Euro. Z ciekawości zerknąłem jak to się u mnie ma. Zauważyłem że mam źle podłączone przewody w kablu. A kabel ten kupiłem w porządnym sklepie z różnego rodzaju kablami. Żeby było mało sprzedawca zapewnił mi że są one sprawne. Jutro idę opierniczyć tego cycka... No i muszę jeszcze skombinować dobry kabelek. POZDRAWIAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol81 Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 WITAM! Kupiłem nową przejściówkę z S-VIDEO na Euro - w poastaci takiej kostki i teraz działa prawidłowo. Wcześniej miałem taką przejściówkę w postaci kabla gdzie z jednej było wtyczka Euro a z drugiej wtyczka S-VIDEO. Oczywiście były źle podłączone przewody w niej (NIE RADZĘ KUPOWAĆ TAKICH PRZEJŚCIÓWEK BO TO SIĘ W NICH CZĘSTO ZDARZA - tak jest gdy się jakiś laik za to zabiera) POZDRAWIAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...