Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie dotyczace płyt Intela. Wiem, ze nie nadaja sie wogole do O/C, ale mi nie chodzi o O/C... Chce poprostu kupic stabilna płytke pod P4 i mam pytanie do was: czy płyty Intela sa stabilne i czy nie sprawiaja wiekszych problemow ? Jezeli ktos moze napisac cos wiecej to bardzo prosze o opinie - kazda sie przyda ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chcesz płyte pod Intela, to polecam ci Asusa (P4s533). Asus ma taką renomę, że nie może sobie pozwolic na błędy. Głowę daje, że będzie się dobrze spisywać.. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazda plyta z zalozenia jest stabilna, jesli natomiast wydasz troche wiecej kasy na cos lepszego to bez obaw. Jesli szukasz bezwzglednej stabilnosci to pomysl o dobrym systemie (ty nic nie napisze bo zaraz mi do gardla skocza) :wink: i o pamieciach z ECC.

Plyty Intela to dobra podstawa do dalszej rozbudowy, co czynia najlepsze firmy. Stosunkowo wolne ale w sklepie gdzie sprzedaja kompy tylko z prockami i plytami Intela i Kingstonami facet mi powiedzial ze Asusy, Gigabyte i Msi to zabawki na co ja wysmialem mu sie w twarz.

Tak na marginesie to ja odnosze wrazenie ze Intel zaczyna walke o klienta w tym segmencie. coraz wiecej reklam i plyty dostepniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chcesz płyte pod Intela, to polecam ci Asusa (P4s533). Asus ma taką renomę, że nie może sobie pozwolic na błędy. Głowę daje,  że będzie się dobrze spisywać.. :wink:

Nie chciałbym cie uzgac ale asus na intelu to P4B533 a nie P4s533 ]te n jest na sisie]

uznam to za literówke.

Nie wprowadzaj ludzi w bład :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie dotyczace płyt Intela. Wiem, ze nie nadaja sie wogole do O/C, ale mi nie chodzi o O/C... Chce poprostu kupic stabilna płytke pod P4 i mam pytanie do was: czy płyty Intela sa stabilne i czy nie sprawiaja wiekszych problemow ? Jezeli ktos moze napisac cos wiecej to bardzo prosze o opinie - kazda sie przyda ...

Przedmówcy już napisali co myślą o płytach intela. Intel już od dawna nie ma jakieś przewagi technologicznej w zakresie konstrukcji płyt, czy nawet chipsetów. Smutne to ale prawdziwe. Podobnie P4 nie jest procesorem tak kompatybilnym i stabilnym jak był jeszcze P3. Nie mówię, że jest zły, ale nie jest już najlepszy. Obecnie bardziej stabilne (a w zasadzie kompatybilne) są systemy oparte na Athlonach... tak się porobiło na tym świecie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...