Ion69 Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Witam, Mam pytanie dotyczace płyt Intela. Wiem, ze nie nadaja sie wogole do O/C, ale mi nie chodzi o O/C... Chce poprostu kupic stabilna płytke pod P4 i mam pytanie do was: czy płyty Intela sa stabilne i czy nie sprawiaja wiekszych problemow ? Jezeli ktos moze napisac cos wiecej to bardzo prosze o opinie - kazda sie przyda ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 jeśli chcesz płyte pod Intela, to polecam ci Asusa (P4s533). Asus ma taką renomę, że nie może sobie pozwolic na błędy. Głowę daje, że będzie się dobrze spisywać.. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Kazda plyta z zalozenia jest stabilna, jesli natomiast wydasz troche wiecej kasy na cos lepszego to bez obaw. Jesli szukasz bezwzglednej stabilnosci to pomysl o dobrym systemie (ty nic nie napisze bo zaraz mi do gardla skocza) :wink: i o pamieciach z ECC. Plyty Intela to dobra podstawa do dalszej rozbudowy, co czynia najlepsze firmy. Stosunkowo wolne ale w sklepie gdzie sprzedaja kompy tylko z prockami i plytami Intela i Kingstonami facet mi powiedzial ze Asusy, Gigabyte i Msi to zabawki na co ja wysmialem mu sie w twarz. Tak na marginesie to ja odnosze wrazenie ze Intel zaczyna walke o klienta w tym segmencie. coraz wiecej reklam i plyty dostepniejsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 jeśli chcesz płyte pod Intela, to polecam ci Asusa (P4s533). Asus ma taką renomę, że nie może sobie pozwolic na błędy. Głowę daje, że będzie się dobrze spisywać.. :wink: Nie chciałbym cie uzgac ale asus na intelu to P4B533 a nie P4s533 ]te n jest na sisie] uznam to za literówke. Nie wprowadzaj ludzi w bład :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 ja bym na twoim miejscu kupił płytę MSI albo ASUS-a :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 Witam, Mam pytanie dotyczace płyt Intela. Wiem, ze nie nadaja sie wogole do O/C, ale mi nie chodzi o O/C... Chce poprostu kupic stabilna płytke pod P4 i mam pytanie do was: czy płyty Intela sa stabilne i czy nie sprawiaja wiekszych problemow ? Jezeli ktos moze napisac cos wiecej to bardzo prosze o opinie - kazda sie przyda ... Przedmówcy już napisali co myślą o płytach intela. Intel już od dawna nie ma jakieś przewagi technologicznej w zakresie konstrukcji płyt, czy nawet chipsetów. Smutne to ale prawdziwe. Podobnie P4 nie jest procesorem tak kompatybilnym i stabilnym jak był jeszcze P3. Nie mówię, że jest zły, ale nie jest już najlepszy. Obecnie bardziej stabilne (a w zasadzie kompatybilne) są systemy oparte na Athlonach... tak się porobiło na tym świecie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 1 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2002 ja bym na twoim miejscu kupił płytę MSI albo ASUS-a :) Dokładnie tak. I jeszcze na chipsecie via albo intel 8) , co do sis'a to nie jestem pewien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...