Skocz do zawartości
CePeK

Problemy z IrDA na 7650! Pomocy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Może ktoś mi powiedzieć, co zrobić... Kupiłem sobie dziś port podczerwieni chyba najlepszy jaki był do podłączenia do USB (Model Y-160) Teraz jest taki problem, że jak mam połączenie to po ok.5s się rozłącza :( Co to może być? Dodam tylko, że na Siemensie S55 i na Samsungu A300 chodzi bez zarzutu... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakkkk :evil: Od dzisiaj już nic co NOKIA nie tykam :!: :!: :!: Wysłałem do nokii maila a oni mi odpisali, że N7650 nie działą z IrDA pod USB :evil: Takie rzeczy powinny w instrukcji pisać a nie >dopiero jak kupisz to zobaczysz< :evil: I co mam zrobić :?: W sklepie mi nie oddadzą z powrotem kasy bo wziąłem sobie fakturkę VAT na firmę ojca :evil: Może wie ktoś, czy można coś w tym przypadku zrobić, abym odzyskał te 150zł :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jak to ma się w momencie gdy ta została oddana do ksiegowości... Ale kij będę walczył :twisted: Najlepiej jakby oddał kase (wątpie w to :( ) no bo z Bluetoothem też są problemy :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze bys kupil irda pod COM'a ... koszt 10-20 zl ... poszukaj na allegro ... a jak masz dostep do sklepu elektronicznego to za 5 zl sam zlozysz :)

Chyba pomyliła Ci się IRDA z prostym odbiornikiem podczerwieni umożliwiającym jedynie sterowanie kompem przy użyciu dowolnego pilota... Sam układ TFDS4500 kosztuje w sklepie 13zł.

Zainteresowanych IRDĄ podłączaną pod MOBO zapraszam na moją skromną stronkę na ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze bys kupil irda pod COM'a ... koszt 10-20 zl ... poszukaj na allegro ... a jak masz dostep do sklepu elektronicznego to za 5 zl sam zlozysz :)

Chyba pomyliła Ci się IRDA z prostym odbiornikiem podczerwieni umożliwiającym jedynie sterowanie kompem przy użyciu dowolnego pilota... Sam układ TFDS4500 kosztuje w sklepie 13zł.

Zainteresowanych IRDĄ podłączaną pod MOBO zapraszam na moją skromną stronkę na ten temat.

ja kupilem irde tutaj (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15219614) i moja 6610 i staruszkowa 6310i chodza bez zarzutu i jeszcze ten efekt niebieskiej diody :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje !! Pomylilo mi sie ;)

Prawdziwe IRDA troche wiecej kosztuje .... jest taki zestaw do samodzielnego montazu (49zl) ... sory jezeli narobilem zamieszania ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupilem irde tutaj (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=15219614) i moja 6610 i staruszkowa 6310i chodza bez zarzutu i jeszcze ten efekt niebieskiej diody :)

To itak widzę że TFDS4500 staniał, ja jak kupowałem go kilka lat temu to płaciłem cos koło 20-25zł, reszte kosztów zrobienia IrDa można już pominąć :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To itak widzę że TFDS4500 staniał, ja jak kupowałem go kilka lat temu to płaciłem cos koło 20-25zł, reszte kosztów zrobienia IrDa można już pominąć :D

wszystko tanieje. sam 3 czy 4 lata temu kupwalem sam odbiornik za 50 zl i to bylo tanio na allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakkkk :evil: Od dzisiaj już nic co NOKIA nie tykam  :!:  :!:  :!: Wysłałem do nokii maila a oni mi odpisali, że N7650 nie działą z IrDA pod USB :evil: Takie rzeczy powinny w instrukcji pisać a nie >dopiero jak kupisz to zobaczysz< :evil: I co mam zrobić

a jednak nie jest to prawda ten telefon działa z IrDA pod USB i to z tym modelem Y160 wystarczy tylko pogrzebać w ustawieniach dowiedziałem sie tego na infolini nokii 22-654-76-86 trzeba zmniejszyć prędkość transmisji na 57600 i zmienić sprzet z hp na Sigma Tel 4000

i po ptakach łącze śmiga aż miło :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...