Weelman Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia Cześć wszystkim, jestem na etapie składania komputera do gier, mam już zakupione wszystko części, została tylko obudowa, tutaj zaczyna się problem, mam chłodzenie Arctic Liquid Freezer 3 Pro 360 White, jego grubość to 63mm (Chłodnica + wentylatory) niestety, nie do wszystkich obudów dam radę go włożyć , w sklepach w informacjach prawie nigdzie nie ma jaka max grubość mieści się chłodnicy na górze obudowy, jest jedynie informacja o maxymalnej długości, a pisanie do producenta z każdą obudową co mi wpadnie w oko jest uwłaczające. Prosze o podanie kilku propozycji obudów z możliwością montażu w/w chłodzenia, jedyny wymóg to taka żeby była biała, przewiewna i w kwocie maxymalnie 500/600 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTom44 Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia Sprawdź sobie Cougar MX600. W standardowej cenie jest nawet poniżej twojego budżetu. Do Endorfy arx 700 też wejdzie ale jest gorzej wykonana i w standardowej cenie raczej nie warto się nią interesować, obecnie nie ma białej ale ma się pojawić w takiej wersji. Ewentualnie czekać na promke jakiegoś Corsair’a, be quieta, phanteksa czy Lian Li. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelman Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 8 minut temu, TomTom44 napisał(a): Sprawdź sobie Cougar MX600. W standardowej cenie jest nawet poniżej twojego budżetu. Do Endorfy arx 700 też wejdzie ale jest gorzej wykonana i w standardowej cenie raczej nie warto się nią interesować, obecnie nie ma białej ale ma się pojawić w takiej wersji. Ewentualnie czekać na promke jakiegoś Corsair’a, be quieta, phanteksa czy Lian Li. Co do Cougar MX600, spodobała mi się już jakiś czas temu, tylko wsparcie na ich stronie odpisało mi że do obudowy wchodzi aio o grubości do 55mm, na stronie Arctica jest informacja że w/w chłodzenie ma grubość 66mm, naprawdę nie ma nic konkretnego co mógłbym kupić dzisiaj tylko czekać aż coś wyjdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTom44 Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 13 minut temu, Weelman napisał(a): Co do Cougar MX600, spodobała mi się już jakiś czas temu, tylko wsparcie na ich stronie odpisało mi że do obudowy wchodzi aio o grubości do 55mm, na stronie Arctica jest informacja że w/w chłodzenie ma grubość 66mm, naprawdę nie ma nic konkretnego co mógłbym kupić dzisiaj tylko czekać aż coś wyjdzie? Dziwne bo użytkownicy pisali że wchodził im Alf 3 360. Takie coś jeszcze znalazłem na szybko w twoim budżecie i kolorze: https://proline.pl/obudowa-do-komputera-phanteks-eclipse-g500a-argb-tempered-glass-biala-p8116037 https://proline.pl/obudowa-do-komputera-antec-constellation-c7-white-argb-p8123718 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelman Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 10 minut temu, TomTom44 napisał(a): Dziwne bo użytkownicy pisali że wchodził im Alf 3 360. Takie coś jeszcze znalazłem na szybko w twoim budżecie i kolorze: https://proline.pl/obudowa-do-komputera-phanteks-eclipse-g500a-argb-tempered-glass-biala-p8116037 https://proline.pl/obudowa-do-komputera-antec-constellation-c7-white-argb-p8123718 Kurcze, też widzę w opiniach że wchodzi to chłodzenie, może wsparcie odpisało tylko z informacją o zalecanej grubości i mimo to wejdzie, chyba zaryzykuję i zamówię, powiedz mi proszę jeszcze czy radiator z płyty głównej Adrock B850 Steel Legend WiFi nie będzie zahaczał o to chłodzenie w tym cougarze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomTom44 Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 8 minut temu, Weelman napisał(a): powiedz mi proszę jeszcze czy radiator z płyty głównej Adrock B850 Steel Legend WiFi nie będzie zahaczał o to chłodzenie w tym cougarze? Nie mam pojęcia ale fakt że to może być problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelman Opublikowano 16 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia Godzinę temu, TomTom44 napisał(a): Nie mam pojęcia ale fakt że to może być problem. A ktoś tutaj z obecnych na forum ma może informacje czy zmieszczę ALF 3 PRO 360 White z płytą ASRock B850 Steel Legend WiFi do tych obudów? Cougar MX 600 - White FRAME 4000D RS ARGB - White Bardzo mi zależy na złożeniu zamówienia jeszcze dzisiaj, bo wszystkie podzespoły już mam i w weekend chciałbym spróbować złożyć komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...