Skocz do zawartości
Weelman

Zakup Obudowy

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim, jestem na etapie składania komputera do gier, mam już zakupione wszystko części, została tylko obudowa, tutaj zaczyna się problem, mam chłodzenie Arctic Liquid Freezer 3 Pro 360 White, jego grubość to 63mm (Chłodnica + wentylatory) niestety, nie do wszystkich obudów dam radę go włożyć , w sklepach w informacjach prawie nigdzie nie ma jaka max grubość mieści się chłodnicy na górze obudowy, jest jedynie informacja o maxymalnej długości, a pisanie do producenta z każdą obudową co mi wpadnie w oko jest uwłaczające.

Prosze o podanie kilku propozycji obudów z możliwością montażu w/w chłodzenia, jedyny wymóg to taka żeby była biała, przewiewna i w kwocie maxymalnie 500/600 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdź sobie Cougar MX600. W standardowej cenie jest nawet poniżej twojego budżetu. Do Endorfy arx 700 też wejdzie ale jest gorzej wykonana i w standardowej cenie raczej nie warto się nią interesować, obecnie nie ma białej ale ma się pojawić w takiej wersji. Ewentualnie czekać na promke jakiegoś Corsair’a, be quieta, phanteksa czy Lian Li. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, TomTom44 napisał(a):

Sprawdź sobie Cougar MX600. W standardowej cenie jest nawet poniżej twojego budżetu. Do Endorfy arx 700 też wejdzie ale jest gorzej wykonana i w standardowej cenie raczej nie warto się nią interesować, obecnie nie ma białej ale ma się pojawić w takiej wersji. Ewentualnie czekać na promke jakiegoś Corsair’a, be quieta, phanteksa czy Lian Li. 

Co do Cougar MX600, spodobała mi się już jakiś czas temu, tylko wsparcie na ich stronie odpisało mi że do obudowy wchodzi aio o grubości do 55mm, na stronie Arctica jest informacja że w/w chłodzenie ma grubość 66mm, naprawdę nie ma nic konkretnego co mógłbym kupić dzisiaj tylko czekać aż coś wyjdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Weelman napisał(a):

Co do Cougar MX600, spodobała mi się już jakiś czas temu, tylko wsparcie na ich stronie odpisało mi że do obudowy wchodzi aio o grubości do 55mm, na stronie Arctica jest informacja że w/w chłodzenie ma grubość 66mm, naprawdę nie ma nic konkretnego co mógłbym kupić dzisiaj tylko czekać aż coś wyjdzie?

Dziwne bo użytkownicy pisali że wchodził im Alf 3 360.

Takie coś jeszcze znalazłem na szybko w twoim budżecie i kolorze: 

https://proline.pl/obudowa-do-komputera-phanteks-eclipse-g500a-argb-tempered-glass-biala-p8116037

https://proline.pl/obudowa-do-komputera-antec-constellation-c7-white-argb-p8123718

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 minut temu, TomTom44 napisał(a):

Dziwne bo użytkownicy pisali że wchodził im Alf 3 360.

Takie coś jeszcze znalazłem na szybko w twoim budżecie i kolorze: 

https://proline.pl/obudowa-do-komputera-phanteks-eclipse-g500a-argb-tempered-glass-biala-p8116037

https://proline.pl/obudowa-do-komputera-antec-constellation-c7-white-argb-p8123718

Kurcze, też widzę w opiniach że wchodzi to chłodzenie, może wsparcie odpisało tylko z informacją o zalecanej grubości i mimo to wejdzie, chyba zaryzykuję i zamówię, powiedz mi proszę jeszcze czy radiator z płyty głównej Adrock B850 Steel Legend WiFi nie będzie zahaczał o to chłodzenie w tym cougarze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Weelman napisał(a):

powiedz mi proszę jeszcze czy radiator z płyty głównej Adrock B850 Steel Legend WiFi nie będzie zahaczał o to chłodzenie w tym cougarze?

Nie mam pojęcia ale fakt że to może być problem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, TomTom44 napisał(a):

Nie mam pojęcia ale fakt że to może być problem. 

A ktoś tutaj z obecnych na forum ma może informacje czy zmieszczę ALF 3 PRO 360 White z płytą ASRock B850 Steel Legend WiFi do tych obudów?

Cougar MX 600 - White

FRAME 4000D RS ARGB - White

Bardzo mi zależy na złożeniu zamówienia jeszcze dzisiaj, bo wszystkie podzespoły już mam i w weekend chciałbym spróbować złożyć komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi