Demirion Opublikowano Środa o 20:41 Zgłoś Opublikowano Środa o 20:41 Cześć, posiadam płytę główną MSI B450 a pro max. Z racji tego że miałem bardzo starą wersję biosu z 2020 roku postanowiłem zrobić aktualizację do wersji 7B86vMN z 11.04.2025. Niestety to był mój błąd. Zauważyłem że komputer jest niestabilny, wyskakują krytyczne błędy systemu. Przełączyłem profil XMP pamięci GOODRAM najpierw z 3600MHz na 3333MHz a później całkowicie wyłączyłem na 2133 MHz ale nie wiem czy to coś pomoże. Ta płyta chyba nie powinna mieć problemów z obsługą pamięci RAM na takim taktowaniu? Jeśli chciałbym się cofnąć do starszej wersji biosu to wystarczy zainstalować ją tak jak akutalizowałem do najnowszej wersji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karro Opublikowano Środa o 20:50 Zgłoś Opublikowano Środa o 20:50 U MSI nie ma problemu wstecz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demirion Opublikowano Środa o 22:16 Zgłoś Opublikowano Środa o 22:16 (edytowane) Ale z tego co wyczytałem podobno downgrade biosa nie jest zalecany https://forum-pl.msi.com/index.php?threads/b450-gaming-plus-max-downgrade-biosu-i-mały-problem.14219/ Nie chciałbym jeszcze bardziej namieszać. Co można jeszcze zrobić w takiej sytuacji oprócz downgradu biosa? Edytowane Środa o 22:17 przez Demirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasiastyTej Opublikowano Czwartek o 07:46 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 07:46 Zawsze możesz spróbować przeinstalować system operacyjny, są szanse, że to przez niego posiadasz te błędy. Możesz podesłać kody krytycznych błędów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demirion Opublikowano Czwartek o 14:37 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 14:37 Przeinstalowywałem i to ze dwa razy bo też myślałem że to wina systemu. Jak przełączyłem z 3600 na 3333 to przez jakiś czas chodził stabilnie aż podczas kolejnego uruchomienia wyświetlił się napis że jest próba naprawy systemu. Później pojawił się niebieski ekran z kodami błędów ale niestety nie zrobiłem zdjęcia. Jak wyświetli się ponownie ten komunikat to podeślę fotę. Chociaż mam nadzieję że na 2133 będzie już chodził stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasiastyTej Opublikowano Piątek o 07:53 Zgłoś Opublikowano Piątek o 07:53 Nigdy nie spotkałem się z takim problemem, jakby bluescreen pojawił się jeszcze raz to podeślij kod błędu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...