Dabman Opublikowano Czwartek o 11:23 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 11:23 Poszukuje zestawu do kwoty 7500PLN Glowne warunki to: 9800X3D RTX5070 Min 32GB ram Min 1TB nvmr Kompletny z zasilaczem/ obudowa. Ktos jest w stanie doradzic jak to zgrac? Sprzet zloze sam, natomiast interesuja mnie podpowiedzi, co i jakiej marki wybrac aby zmiescic sie w budzecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Czwartek o 11:31 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 11:31 7500 komplet https://proline.pl/koszyk/27c0feb1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSiders Opublikowano Czwartek o 17:19 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 17:19 (edytowane) Na twoim miejscu nie brałbym RTX 5070. Wziąłbym RX 9070. Edytowane Czwartek o 17:25 przez DarkSiders Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano Czwartek o 17:28 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 17:28 9 minut temu, DarkSiders napisał(a): Na twoim miejscu nie brałbym RTX 5070. Wziąłbym RX 9070. Skoro warunkiem jest 5070 to wziąłbyś 9070. Logiczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dabman Opublikowano Czwartek o 18:21 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 18:21 1 hour ago, DarkSiders said: Na twoim miejscu nie brałbym RTX 5070. Wziąłbym RX 9070. DLSS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grajon Opublikowano Czwartek o 18:53 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 18:53 19 minut temu, Dabman napisał(a): DLSS Jaki masz monitor ? DLSS powoduje zwiększone zużycie vram którego na tej karcie ewidentnie brakuje już powyżej FullHD. Nie wiem czy wiesz że przy brakach vram DLSS powoduje przekłamania w grafice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkSiders Opublikowano Niedziela o 16:07 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:07 (edytowane) FSR 4 jest sprzętowy, poprzednia wersja FSR była oparta o open source. Ogólnie najnowsza wersja jest dosyć zbliżona jakościowo do DLSS CNN . Największym minusem jest to, że nie jest zaimplementowana w większości gier, ale niedługo się to zmieni. Edytowane Niedziela o 16:16 przez DarkSiders Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano Niedziela o 16:46 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:46 W dniu 17.04.2025 o 20:53, grajon napisał(a): DLSS powoduje zwiększone zużycie vram którego na tej karcie ewidentnie brakuje już powyżej FullHD. Zauważyłem, że włączenie DLSS powoduje spadek użycia VRAM (nie tyczy się to FrameGeneratora). Z drugiej strony DLSS nawet Quality + FHD + 24" = mydło (tutaj już moja subiektywna opinia). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grajon Opublikowano Niedziela o 17:28 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 17:28 20 minut temu, Kyle napisał(a): Zauważyłem, że włączenie DLSS powoduje spadek użycia VRAM (nie tyczy się to FrameGeneratora). Z drugiej strony DLSS nawet Quality + FHD + 24" = mydło (tutaj już moja subiektywna opinia). Źle się wyraziłem bo chodziło mi oczywiście o upscalera z frame generetorem. Sam upscaler nie może pochłaniać więcej vram bo generuje obraz w niższej rozdzielczości który jest skalowany do wyższej w dużym uproszczeniu za sprawą uzupełnienia większej ilości pikseli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...