Skocz do zawartości
jackkpl

asus p4p800 <- ciekawe info dla zapalonych overclockerow

Rekomendowane odpowiedzi

Otoz wlasnie postapilem zgodnie z rada kogos na zagranicznym forum. Normalnie, przy zapelnionych slotach 1,2,3,4 lub 1,3 maksymalne fsb ktore jest stabilne na mojej plycie to 255-258. Ktos podal pomysl, ze mozna sprobowac wlozyc pamieci do czarnych slotow, czyli nr.2 i 4. Otoz po zastosowaniu tej sztuczki najwyzszy post fsb mialem na 280 , a stabilnie na 273 mhz (o tyle o ile, 3dmarka przeszlo wiec stabilne :P). Ci , ktorym brakuje mhz na szynie (u mnie brakuje, procek jedzie 3.25 ghz bez podnoszenia napiecia :-)) moga sprobowac tej sztuczki i napisac pod tym tematem czy Wam to pomoglo osiagnac wyzsze fsb. Pozdrawiam wszystkich overclockerow i czekam na wiesci......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak zeby nie tworzyc nowego topicu naipze tutaj .Ma ktos moze w okolicach Olsztyna mobo pod p4 na 865pe lub 875? moj asus trafil sie jakis lewy, wiecej jak 274 fsb sie wogole nie postuje. Dodam ze na 274 procek chodzi bez podnoszenia napiecia (asus sam se zawyza do 1.55) , ale niestety moje memorki wymiekaja (chodza spoko na dzielniku 3:2 , ale wtedy jest marna wydajnosc w 3d). Moze ma ktos mobo sprawdzone i wie ze pojdzie na fsb 290+.......chcialbym sprawdzic ile moj procek moze........ :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrcze jak osiągnąłeś FSB ponad 290 MHz ??? Możesz zapodać jakieś screeny?? Jakie miałeś ustawienia ???

Mój maksymalny FSB to 260 Mhz, POST startuje jeszcze przy 265 Mhz. Kombinowałem z różnymi wariantami i nic.Spróbuje tego sposobu ze zamianą pamiątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda ze niemam P4 2,4 albo 2,6 to bym przetestowal na ile leci plyta fsb z mojego procka wycagne max 253 FSB 3,8 GHZ przy 1,65 Vcore na rockstable Prime95 ale musze zejsc ze ramem nadul , a tak chula na 3600 GHZ i 240FSB przy Auto Vcore = 1,50 Average w MBM 5 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...