Kyle Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca (edytowane) 39 minut temu, Tobago napisał(a): tylko w bios ram pokazuje 4800Mhz a brałem 6000 Pamięci, które masz, mają 6000 MT/s dopiero po OC (czyli osiągane przez manualne włączenie w BIOS/UEFI profilu OC {np. AMD EXPO} tych modułów RAM). Generalnie przy Ryzen 7600 powinno się to ustawić domyślnie bez OC na 5200 MT/s, ale pewnie ten model pamięci ma bardzo wolny profil nonOC (zamiast 5200MT/s lub więcej, to marne 4800 MT/s). Edytowane 9 Czerwca przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobago Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca Na początku miał być 7600 padło na używanego ryzena 9 7900 o ile to coś zmienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 9 Czerwca Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca Akurat te dwa modele mają 5200 MT/s max prędkość RAM bez OC. Dopiero przy Ryzen 9xxx podniesiono do 5600 MT/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 10 Czerwca Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca W dniu 19.04.2025 o 15:41, B@nita napisał(a): Lepszy Arctic bywał na amazonie za 84zł, kwestia czasu, chyba, że szukasz na już to nie poradzę. Jaki Arctic za 84pln jest lepszy od StormyX ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 11 Czerwca Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 16 godzin temu, Grolshek. napisał(a): Jaki Arctic za 84pln jest lepszy od StormyX ? Był, bo już cena poszybowała w górę. ARCTIC Freezer 36. Co jakiś czas cena spada, ale to trzeba trafić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 11 Czerwca Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca Godzinę temu, B@nita napisał(a): Był, bo już cena poszybowała w górę. ARCTIC Freezer 36. Co jakiś czas cena spada, ale to trzeba trafić. Jeśli chcesz powiedzieć że Arctic Freezer 36 jest wydajniejszy od StormyX to przestań brać to co bierzesz albo bierz pół a drugą połowę daj mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 11 Czerwca Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca Godzinę temu, Grolshek. napisał(a): Jeśli chcesz powiedzieć że Arctic Freezer 36 jest wydajniejszy od StormyX to przestań brać to co bierzesz albo bierz pół a drugą połowę daj mi. Może dorośnij i nabierz kultury wypowiedzi zanim coś ponownie napiszesz. Bezpośrednich testów nie widziałem, ale rzuć jakimś linkiem, Ten stormy x tez nie kosztuje 90zł jak tam wcześniej ktoś pisał tylko 170zł co zupełnie zmienia postać rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 11 Czerwca Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca (edytowane) do skasowania Edytowane 11 Czerwca przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...