Skocz do zawartości
Tobago

R5 7600 & RTX 5060Ti będzie OK ?

Rekomendowane odpowiedzi

39 minut temu, Tobago napisał(a):

tylko w bios ram pokazuje 4800Mhz  a brałem 6000

Pamięci, które masz, mają 6000 MT/s dopiero po OC (czyli osiągane przez manualne włączenie w BIOS/UEFI profilu OC {np. AMD EXPO} tych modułów RAM).

Generalnie przy Ryzen 7600 powinno się to ustawić domyślnie bez OC na 5200 MT/s, ale pewnie ten model pamięci ma bardzo wolny profil nonOC (zamiast 5200MT/s lub więcej, to marne 4800 MT/s).

Edytowane przez Kyle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

16 godzin temu, Grolshek. napisał(a):

Jaki Arctic za 84pln jest lepszy od StormyX ?

Był, bo już cena poszybowała w górę. ARCTIC Freezer 36.

Co jakiś czas cena spada, ale to trzeba trafić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, B@nita napisał(a):

Był, bo już cena poszybowała w górę. ARCTIC Freezer 36.

Co jakiś czas cena spada, ale to trzeba trafić.

Jeśli chcesz powiedzieć że Arctic Freezer 36 jest wydajniejszy od StormyX to przestań brać to co bierzesz albo bierz pół a drugą połowę daj mi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Grolshek. napisał(a):

Jeśli chcesz powiedzieć że Arctic Freezer 36 jest wydajniejszy od StormyX to przestań brać to co bierzesz albo bierz pół a drugą połowę daj mi.

Może dorośnij i nabierz kultury wypowiedzi zanim coś ponownie napiszesz.  Bezpośrednich testów nie widziałem, ale rzuć jakimś linkiem, Ten stormy x tez nie kosztuje 90zł jak tam wcześniej ktoś pisał tylko 170zł co zupełnie zmienia postać rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi