Szuwarek Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Gdy system chodzi normalnie (www. winamp itp.) temp proca 42 vcore 1,77 a +12=12,6v Gdy wlacze CPUcool temp spada do 28 vcore 1.82 a +12=12,2. Czy takie skoki sa bezpieczne i czy mi trzegos predzej czy puzniej nie spala. Roznice w temp sa znaczne lecz nie chce ryzykowac spaleniem sprzetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 No ze to zasilacz nie wyrabia to mozliwe. Sprubuje skolowac miernik elektroniczny to sprawdze dokladnie. Ale czy takie wachniecia spowodowane CPUcool sa bezpieczne. Boje sie spalic mobo lub hdd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 12V jest chyba jednym z najmniej istotnych napięć. Nawet skoki o 1V niczym raczej ne grożą... Przypuszczalnie w Twojej zasiłce napiecia 5V i 12V są sprzęgnięte, a po zapuszczeniu CPU cool spada użycie procesora ->5V idzie do góry, 12V spada. U mnie jest tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Wiec chyba bede go uzywal. Z drugiej strony zastwnawia mnie ze podczas pracy system pokazuje 100% zuzycie procesora ale tak chyba ma byc. A co do napiecia +5v to te jest prawie idealne 4,9v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...