Bgz77 Opublikowano Niedziela o 10:18 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 10:18 Czy pomógłby ktoś mi przy doborze części do komputera. Obejrzałem i przeczytałem dużo treści ale wciąż mam wątpliwości co do kompatybilności i czy nie ma lepszego zamiennika. Co do moich małych wymagań chciałbym aby chłodzenie wodne miał ekran z temperaturą. Komputer ma służyć najbardziej do grania( w wymagające tytuły, w fps’y), montowania filmów, robienia efektów filmowych, ale też do hobbystycznego robienia mixów. Także monitory będą służyć do ps5 i nintendo switch. Budżet razem z monitorami to lekko powyżej 17k. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Niedziela o 18:04 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:04 Karta z kiepskim chłodzeniem, przepłacony zasilacz bez złącza 12VHPWR, przeplacona obudowa I AIO. Wyswietlacz to zbędny bajer który podnosi dwukrotnie cenę AIO, a wydajności Ci to nie doda. Pod takie zastosowanie wziąłbym mocniejszy CPU niż 8/16, a jak ma być tu więcej edycji wideo niżeli grania poszedł nawet w nowe Intele. Dyski też lepiej wziąć coś z DRAM bo te Lexary nie nadają się pod wielzadaniowość, nie trzymają transferów Pamięć też brałbym 2x32GB bo 32GB to lipa pod coś więcej niżeli gry, a taki After potrafi zapachsc bez problemu ponad 40GB RAM przy zabawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bgz77 Opublikowano Niedziela o 20:10 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 20:10 1 godzinę temu, Dikson napisał(a): Karta z kiepskim chłodzeniem, przepłacony zasilacz bez złącza 12VHPWR, przeplacona obudowa I AIO. Wyswietlacz to zbędny bajer który podnosi dwukrotnie cenę AIO, a wydajności Ci to nie doda. Pod takie zastosowanie wziąłbym mocniejszy CPU niż 8/16, a jak ma być tu więcej edycji wideo niżeli grania poszedł nawet w nowe Intele. Dyski też lepiej wziąć coś z DRAM bo te Lexary nie nadają się pod wielzadaniowość, nie trzymają transferów Pamięć też brałbym 2x32GB bo 32GB to lipa pod coś więcej niżeli gry, a taki After potrafi zapachsc bez problemu ponad 40GB RAM przy zabawie. Czyli jakie byś polecił części zamiast tych co ja wybrałem? I co do CPU czy wybór intela zamiast amd będzie miało wpływ odczuwalny na granie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Poniedziałek o 13:12 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 13:12 Tu masz 15K bez drugiego monitora https://proline.pl/koszyk/e54a6dc3 64GB RAM, lepszy PSU 1000W z racji tego iż wersja 850W to raptem stówka mniej, karta z dużo lepszym chłodzeniem w zasadzie jeden z najlepszych modeli. Dysk z DRAM, wydajne AIO. Jak już składasz za tyle to można dorzucić do https://proline.pl/procesor-amd-ryzen-7-9800x3d-am5-p8123557 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bgz77 Opublikowano Poniedziałek o 13:58 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 13:58 36 minut temu, Dikson napisał(a): Tu masz 15K bez drugiego monitora https://proline.pl/koszyk/e54a6dc3 64GB RAM, lepszy PSU 1000W z racji tego iż wersja 850W to raptem stówka mniej, karta z dużo lepszym chłodzeniem w zasadzie jeden z najlepszych modeli. Dysk z DRAM, wydajne AIO. Jak już składasz za tyle to można dorzucić do https://proline.pl/procesor-amd-ryzen-7-9800x3d-am5-p8123557 Mam jeszcze pytanie co do płyty głównej, karty graficznej i zasilacza. Oglądałem na yt recenzje płyt i dużo osób wypowiadało się dobrze o gigabyte X870 aorus elite wifi7 ice i msi mag x870 tomahawk wifi, czy nie będą to lepsze opcje? Czym różni twoj wybrany rtx 5080 od mojego ze zdjęcia? I tak samo z zasilaczem dużo osób mówiło mi żebym wybrał be quiet dark power 13 1000w 80 plus titanium, czy nie będzie to lepsza opcja? I zastanawiam się nad dopłaceniem do amd ryzen 9 9950X3D ze względu na 16 rdzeni i 32 wątki, czy opłaca się dopłacić czy lepsze amd 7 9800 3d? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano Poniedziałek o 15:24 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 15:24 Gigabyte na biosie quiet jest chłodniejszy i znacznie cichszy, do tego ma dobry cooler, najdłużej utrzymuje wysokie takty, do tego power limit 450W. Poza tym na Gaming OC masz 4 lata gwarancji po rejestracji na stronie a na tego Galaxa/KFA2 tylko.2, tam jest chłodzenie kanapka, 2.5 slota przy 5080 to śmiech na sali. Żadnego titanium nie potrzebujesz, strata pieniędzy. Asus że względu by utrzymać całość w białej kolorystyce, równie dobrze możesz wziąć Ice Elite. Tomahawk za drogi bo praktycznie tyle samo kosztuje X870E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bgz77 Opublikowano Poniedziałek o 20:58 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 20:58 5 godzin temu, Dikson napisał(a): Gigabyte na biosie quiet jest chłodniejszy i znacznie cichszy, do tego ma dobry cooler, najdłużej utrzymuje wysokie takty, do tego power limit 450W. Poza tym na Gaming OC masz 4 lata gwarancji po rejestracji na stronie a na tego Galaxa/KFA2 tylko.2, tam jest chłodzenie kanapka, 2.5 slota przy 5080 to śmiech na sali. Żadnego titanium nie potrzebujesz, strata pieniędzy. Asus że względu by utrzymać całość w białej kolorystyce, równie dobrze możesz wziąć Ice Elite. Tomahawk za drogi bo praktycznie tyle samo kosztuje X870E. Dzięki za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...