n4ru70 Opublikowano Poniedziałek o 08:36 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 08:36 Witam serdecznie społeczeństwo forum Pure PC. Sprowadza mnie do Was dylemat w wyborze laptopa do gier. Zakładany budżet 6500-7000zł z systemem. Na czym mi zależy? 17 cali karta graficzna 4070 32GB pamięci RAM Oraz dosyć kulturalny tryb pracy pod średnim obciążeniem - chodzi o hałas. - Mój obecny, 5-letni HP Omen wykańcza mnie. Nie zależy mi jakość specjalnie na rozdzielczości - FULL HD wystarczy Czy mogę liczyć na Wasze wsparcie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobiepan92 Opublikowano wczoraj o 09:34 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 09:34 nie ma obecnie już dużego wyboru laptopów 17 cali, 16 nie wystarczy? w tej cenie 17 calowe są tylko z grafiką 4060 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano wczoraj o 10:16 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:16 Te Twoje wymagania wykluczają jakikolwiek model godny polecenia. Mam doświadczenie z 3060 w lenovo legionie który był absolutnie koszmarny - wył nawet przy przeglądaniu internetu jak suszarka Testowałem tez Gigabyte Aorus z 4060 i też podobnie. Ale miałem też lapka z 4080 - Asus ROG Strix ten 16 calowy. On faktycznie musze przyznać był mega cichy nawet przy dużym obciążeniu. Więc na Twoim miejscu jeśli nie ma opcji dopłacić bo taki ROG Strix z 4070 jeszcze w tej wersji większej to bliżej pewnie 9 tys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano wczoraj o 11:42 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:42 Przy takich wymaganiach i budżecie trzeba zejść do 4060 https://www.ceneo.pl/172014857 ten model można dostać w promce za 5000-5100, dorzucasz tylko drugą kostkę RAM, koszt 200 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano wczoraj o 11:50 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 11:50 Ale idz do sklepu i odpal jakis benchmark jak dla mnie buczy jak suszarka na rece w kiblu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sad.dam Opublikowano wczoraj o 12:38 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 12:38 Akurat ten Legion ma dobre chłodzenie, a Aorus w podobnych pieniądzach jest znacznie głośniejszy, Strix Scar to nie ten budżet więc nie ma o czym gadać. Z 4060 ten Lenovo daje radę, wiem bo mam, przerabiałem podobny zakup i chciałem brać z 4070 ale cena/performance i zaoszczędzone 1500 zł zrobił swoje xD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano wczoraj o 13:48 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 13:48 nie mowie o Scarze co do lenovo - jak mowilem sprawdz sobie. Jak dla mnie nie wiele poprawil sie wzgledem wczesniejszej generacji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n4ru70 Opublikowano 20 godzin temu Zgłoś Opublikowano 20 godzin temu No i mimo wszystko połakomiłem się. Jestem ciekawy opinii. Zapłacone 6900,- Producent: Acer Model: Nitro 17 (NH.QP9EP.005) Przekątna ekranu: 17,3" Typ ekranu: AntiGlare, IPS 165Hz Rozdzielczość: 2560x1440 (WQHD) Procesor: AMD Ryzen 7 8845HS (8 x 3.8GHz - 5.1GHz 24MB Cache), Liczba wątków: 16 Pamięć RAM: 32GB DDR5 5600MHz max 128GB Dysk twardy: Super szybki dysk 1TB SSD PCIE M.2 Karta graficzna Zintegrowana: AMD Radeon™ 780M Karta graficzna Dedykowana: NVIDIA GeForce RTX 4070 8GB GDDR6 TGP 140W Max Komunikacja: Bluetooth 5, LAN 2,5Gb/s (RJ-45), Wi-Fi 6E(802.11ax) Rodzaje wejść / wyjść: 3xUSB-A 3.2 Gen.1, 2xUSB3.2-C Gen.2 DP, HDMI 2.1, RJ-45 (LAN), Wyjście słuchawkowe/wejście mikrofonowe Dźwięk: Zintegrowana karta dźwiękowa, Wbudowane głośniki stereo, Wbudowany mikrofon Kamera internetowa: Tak, wbudowana HD Klawiatura: Wielokolorowe czterostrefowe podświetlenie klawiatury RGB Pojemność baterii: Lithium Ion (Li-Ion) 90Wh System operacyjny: Windows 11 Home Wymiary: 400mm x 293mm x 29mm (Szer. x Głęb. x Wys.) Waga: 3,1kg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 19 godzin temu Zgłoś Opublikowano 19 godzin temu Posiadam od kilku lat Acer Nitro 17 z prockiem AMD 8/16 i rtx3070, 16GB RAM, SSD M.2 itd.. kosztował ok. 3 lata temu, 1200€. Jestem z niego nadal bardzo zadowolony. Chłodzenie generalnie wydajne i relatywnie ciche, bez jakiś szczegolnych odglosów czy buczenia, po za szumem wentylatorów, w trybie CoolBoost jest już bardzo slyszalne, ale nadal bez jakiś efektów specjalnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n4ru70 Opublikowano 7 godzin temu Zgłoś Opublikowano 7 godzin temu 12 godzin temu, pitol321 napisał(a): Posiadam od kilku lat Acer Nitro 17 z prockiem AMD 8/16 i rtx3070, 16GB RAM, SSD M.2 itd.. kosztował ok. 3 lata temu, 1200€. Jestem z niego nadal bardzo zadowolony. Chłodzenie generalnie wydajne i relatywnie ciche, bez jakiś szczegolnych odglosów czy buczenia, po za szumem wentylatorów, w trybie CoolBoost jest już bardzo slyszalne, ale nadal bez jakiś efektów specjalnych. Wydaje mi się, że każdy laptop pod dużym obciążeniem musi generować dosyć duży hałas ze względu na ograniczenia obudowy. Nie jest to PC. Pocieszające jest dla mnie to, że laptop mojego producenta i ten sam model, tylko z innymi bebechami ma dobrą ocenę użytkownika po 3 latach. Napawa to nadzieją na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano 5 godzin temu Zgłoś Opublikowano 5 godzin temu 23 minuty temu, n4ru70 napisał(a): Wydaje mi się, że każdy laptop pod dużym obciążeniem musi generować dosyć duży hałas ze względu na ograniczenia obudowy. Nie jest to PC. Pocieszające jest dla mnie to, że laptop mojego producenta i ten sam model, tylko z innymi bebechami ma dobrą ocenę użytkownika po 3 latach. Napawa to nadzieją na przyszłość. zgadzam sie jesli ta tabelka jest prawdziwa to nie ma co sie dziwic ze mala turbinka krecąca się do prawie 5 tys obrotów jest słyszalna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...