Trendzik Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Czy istnieje może program dzięki któremu można ustawić tak wiatraki(na procku), aby chodziły na maxa wtedy, kiedy potrzebuje tego komputer, a zwalniał, kiedy komputer i jego podzespoły mają optymalna temperaturę ???? Potrzebuję tego ponieważ temp. mojego procka to 52-54 stopnie a w stresie gdzieś około 56-57 stopni !! ps. podkręciłem dziś procka do Athlona XP2400 i zdjąłem obudowę i temperatura w stresie wynosiła 50 stopni ( z podkręconym prockiem ) Czy sprawe może rozwiązać np. zmiana chłodzenia na jakieś np. z pozłacanym radiatorem ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Kup sobie Volcano 7+ i ciesz cię wydajnością lub ciszą ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P3le Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Czy istnieje może program dzięki któremu można ustawić tak wiatraki(na procku), aby chodziły na maxa wtedy, kiedy potrzebuje tego komputer, a zwalniał, kiedy komputer i jego podzespoły mają optymalna temperaturę ???? Potrzebuję tego ponieważ temp. mojego procka to 52-54 stopnie a w stresie gdzieś około 56-57 stopni !! ps. podkręciłem dziś procka do Athlona XP2400 i zdjąłem obudowę i temperatura w stresie wynosiła 50 stopni ( z podkręconym prockiem ) Czy sprawe może rozwiązać np. zmiana chłodzenia na jakieś np. z pozłacanym radiatorem ?? Nie ktore nowe coolery maja taka opcje ze same dopasowuja obroty do temperatury procka ... np. thermaltake volcano 11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Kup sobie odpowiednia czujke w elektronicznym i wlutuj w wiatrak. Wszystko bedzie sie samo regulowalo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Czy istnieje może program dzięki któremu można ustawić tak wiatraki(na procku), aby chodziły na maxa wtedy, kiedy potrzebuje tego komputer, a zwalniał, kiedy komputer i jego podzespoły mają optymalna temperaturę ???? Potrzebuję tego ponieważ temp. mojego procka to 52-54 stopnie a w stresie gdzieś około 56-57 stopni !! ps. podkręciłem dziś procka do Athlona XP2400 i zdjąłem obudowę i temperatura w stresie wynosiła 50 stopni ( z podkręconym prockiem ) Czy sprawe może rozwiązać np. zmiana chłodzenia na jakieś np. z pozłacanym radiatorem ?? Jak po zdjęciu blachy masz tak duży spadek tempy to kup sobie wiatraczek i zamontuj go pod zasilaczem żeby wyciągał powietrze a zobaczysz o ile ci spadnie na procku. Koszt takiego dobrego wiatraczka to 20-30 zł, takj więc polecam ci taki wiatrak a jak będzie ci jeszcze małoto wtedy ku sobie tego Volkana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...