Skocz do zawartości
Pribles

Wirusy na przeglądarce FF

Rekomendowane odpowiedzi

nWqWbHC.png

ogólnie czasem jak siedzę na FireFoxie to takie coś mi wywala AVG

nie wiem za bardzo o co tu chodzi, próbowałem czyścić całą przeglądarkę i to samo mam dalej

próbowałem adw cleaner, scana AVG i malwarebytes i też nic, tak o są wirusy dalej

jakieś pomysły czy po prostu musi czekać mnie format dysku? 😞

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyszukując adres tej strony pojawia się kilka tematów zwiazanych z tym "zagrożeniem".

Zachodzi możliwość błędnego wskazania autonomicznego wykrywania zagrożeń.

Skan adresu przez Virustotal także nie jest negatywny.

Sam tekst adresu strony wydaje się być jednak bardzo podejrzany.

45 minut temu, Pribles napisał(a):

...próbowałem adw cleaner, scana AVG i malwarebytes i też nic, tak o są wirusy...

Usuwałeś całą historię, wszystkie pliki cookie i sprawdziłeś rozszerzenia przeglądarki?

Usunąłeś calkowicie AVG i jego rozszerzenia w przeglądarce i dopiero w tedy sprawdziłeś innym antywirusem, aby wykluczyć wykrycie false/positive przez AVG?

Edytowane przez pitol321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logi wysłałem Ci na priv @Dikson na priv też mi wyślij ew skrypt naprawczy

@pitol321 tak, teraz nawet czyściłem przeglądarki całe, nie sprawdzałem rozszerzeń, jak mi się zachce to sprawdzę na incognito bez rozszerzeń czy też to się pojawia

często AVG wariuje i wywala strony dając notke URL:Blacklist lub Phishing, nawet kiedyś wywalał np. allegrolokalnie jako URL:Scam xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi