Skocz do zawartości
Mindus

Nowa karta graficzna do 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym wymienić moją kartę graficzną w PC na lepszą.

Obecnie mam NVIDIA GTX 1650, karta nie jest ogólnie zła, radzi sobie całkiem dobrze tylko w niektórych grach muszę ciąć detale, karta posiada tylko 4GB VRAM.

Chodzi mi o to aby nowa karta radziła sobie dobrze z grami wymagającymi takimi jak RPG z otwartym światem Np. Black myth: Wukong i pod nowego Wiedźmina 4 który powstaje.

pozostałe komponenty to:

Zasilacz: FORTRON FSP600-50ARN 600V

płyta główna: Gigabyte B360m

Intel core i5-9400f

16gb ram 

Myślałem nad jakimś RTX 4060

budżet który mogę przeznaczyć to około 1500zł czy byłby to dobry wybór i czy zasilacz który posiadam uciągnie ją?

I jeszcze jedno pytanie obecna karta jest podłączona tylko pod płytę główną nie potrzebuje dodatkowego zasilania z zasilacza, i teraz nie wiem czy mój zasilacz posiada takie złącze pod kartę graficzną.

Edytowane przez Mindus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Mindus napisał(a):

A MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB GDDR6 ?

koszt 1 257,72 zł

Mam takiego w kompie w pracy. Za szybkie to to nie jest ale dzięki dużej ilości vramu można Indianę na Supreme odpalić. Tylko  ja na Olx kupiłem za 770pln... Popatrz sobie na youtiubie testy tych trzech kart w grach które cię interesują. Ja mając 1500pln celowałbym w używki RX7700XT ale ja się nie boję używek.

https://www.olx.pl/d/oferta/gigabyte-radeon-rx-7700-xt-gaming-oc-12gb-gw-pazdziernik-2027-CID99-ID15uQ1o.html

Edytowane przez Grolshek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, Zwykły User2 napisał(a):

A ja w życiu bym używki teraz nie kupił, nauczyła mnie 3 różne przypadki(z czego 2 z allegro).

Kupiłem kilkanaście kart z OLX jedna nie działała, spór OLX na moją korzyść. Trzeba albo mieć wiedzę albo szczęście. Po to są 24h na sprawdzenie karty żeby nie mieć problemów.

Edytowane przez Grolshek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi