Mindus Opublikowano wczoraj o 07:23 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 07:23 (edytowane) Witam Chciałbym wymienić moją kartę graficzną w PC na lepszą. Obecnie mam NVIDIA GTX 1650, karta nie jest ogólnie zła, radzi sobie całkiem dobrze tylko w niektórych grach muszę ciąć detale, karta posiada tylko 4GB VRAM. Chodzi mi o to aby nowa karta radziła sobie dobrze z grami wymagającymi takimi jak RPG z otwartym światem Np. Black myth: Wukong i pod nowego Wiedźmina 4 który powstaje. pozostałe komponenty to: Zasilacz: FORTRON FSP600-50ARN 600V płyta główna: Gigabyte B360m Intel core i5-9400f 16gb ram Myślałem nad jakimś RTX 4060 budżet który mogę przeznaczyć to około 1500zł czy byłby to dobry wybór i czy zasilacz który posiadam uciągnie ją? I jeszcze jedno pytanie obecna karta jest podłączona tylko pod płytę główną nie potrzebuje dodatkowego zasilania z zasilacza, i teraz nie wiem czy mój zasilacz posiada takie złącze pod kartę graficzną. Edytowane wczoraj o 09:09 przez Mindus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano wczoraj o 08:00 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:00 (edytowane) Może to: https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-xfx-radeon-rx-6700-xt-speedster-qick-319-12-gb-17157809256 i jeśli to ten zasilacz https://www.morele.net/zasilacz-fsp-fortron-fsp600-50arn-85-539936/ to ma 2x8-pin dp karty. Edytowane wczoraj o 08:01 przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mindus Opublikowano wczoraj o 08:52 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 08:52 (edytowane) Wolałbym Nvidie, jakoś radeony do mnie nie przemawiają. Zasilacz dokładnie jest z taką naklejką ale to chyba ten sam Edytowane wczoraj o 08:56 przez Mindus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano wczoraj o 10:19 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:19 Ja również wolę zielonych ale w tej cenie nowa karta od Nvidii to tylko 8gb Vramu a na dziś to tragedia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mindus Opublikowano wczoraj o 10:26 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:26 (edytowane) A MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB GDDR6 ? koszt 1 257,72 zł Edytowane wczoraj o 10:35 przez Mindus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano wczoraj o 10:45 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 10:45 (edytowane) 19 minut temu, Mindus napisał(a): A MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB GDDR6 ? koszt 1 257,72 zł Mam takiego w kompie w pracy. Za szybkie to to nie jest ale dzięki dużej ilości vramu można Indianę na Supreme odpalić. Tylko ja na Olx kupiłem za 770pln... Popatrz sobie na youtiubie testy tych trzech kart w grach które cię interesują. Ja mając 1500pln celowałbym w używki RX7700XT ale ja się nie boję używek. https://www.olx.pl/d/oferta/gigabyte-radeon-rx-7700-xt-gaming-oc-12gb-gw-pazdziernik-2027-CID99-ID15uQ1o.html Edytowane wczoraj o 10:46 przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano wczoraj o 12:39 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 12:39 A ja w życiu bym używki teraz nie kupił, nauczyła mnie 3 różne przypadki(z czego 2 z allegro). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano wczoraj o 12:53 Zgłoś Opublikowano wczoraj o 12:53 (edytowane) 14 minut temu, Zwykły User2 napisał(a): A ja w życiu bym używki teraz nie kupił, nauczyła mnie 3 różne przypadki(z czego 2 z allegro). Kupiłem kilkanaście kart z OLX jedna nie działała, spór OLX na moją korzyść. Trzeba albo mieć wiedzę albo szczęście. Po to są 24h na sprawdzenie karty żeby nie mieć problemów. Edytowane wczoraj o 12:53 przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...