Mindus Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) Witam Chciałbym wymienić moją kartę graficzną w PC na lepszą. Obecnie mam NVIDIA GTX 1650, karta nie jest ogólnie zła, radzi sobie całkiem dobrze tylko w niektórych grach muszę ciąć detale, karta posiada tylko 4GB VRAM. Chodzi mi o to aby nowa karta radziła sobie dobrze z grami wymagającymi takimi jak RPG z otwartym światem Np. Black myth: Wukong i pod nowego Wiedźmina 4 który powstaje. pozostałe komponenty to: Zasilacz: FORTRON FSP600-50ARN 600V płyta główna: Gigabyte B360m Intel core i5-9400f 16gb ram Myślałem nad jakimś RTX 4060 budżet który mogę przeznaczyć to około 1500zł czy byłby to dobry wybór i czy zasilacz który posiadam uciągnie ją? I jeszcze jedno pytanie obecna karta jest podłączona tylko pod płytę główną nie potrzebuje dodatkowego zasilania z zasilacza, i teraz nie wiem czy mój zasilacz posiada takie złącze pod kartę graficzną. Edytowane 26 Kwietnia przez Mindus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) Może to: https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-xfx-radeon-rx-6700-xt-speedster-qick-319-12-gb-17157809256 i jeśli to ten zasilacz https://www.morele.net/zasilacz-fsp-fortron-fsp600-50arn-85-539936/ to ma 2x8-pin dp karty. Edytowane 26 Kwietnia przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mindus Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) Wolałbym Nvidie, jakoś radeony do mnie nie przemawiają. Zasilacz dokładnie jest z taką naklejką ale to chyba ten sam Edytowane 26 Kwietnia przez Mindus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia Ja również wolę zielonych ale w tej cenie nowa karta od Nvidii to tylko 8gb Vramu a na dziś to tragedia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mindus Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) A MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB GDDR6 ? koszt 1 257,72 zł Edytowane 26 Kwietnia przez Mindus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) 19 minut temu, Mindus napisał(a): A MSI GeForce RTX 3060 Ventus 2X OC 12GB GDDR6 ? koszt 1 257,72 zł Mam takiego w kompie w pracy. Za szybkie to to nie jest ale dzięki dużej ilości vramu można Indianę na Supreme odpalić. Tylko ja na Olx kupiłem za 770pln... Popatrz sobie na youtiubie testy tych trzech kart w grach które cię interesują. Ja mając 1500pln celowałbym w używki RX7700XT ale ja się nie boję używek. https://www.olx.pl/d/oferta/gigabyte-radeon-rx-7700-xt-gaming-oc-12gb-gw-pazdziernik-2027-CID99-ID15uQ1o.html Edytowane 26 Kwietnia przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia A ja w życiu bym używki teraz nie kupił, nauczyła mnie 3 różne przypadki(z czego 2 z allegro). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 26 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia (edytowane) 14 minut temu, Zwykły User2 napisał(a): A ja w życiu bym używki teraz nie kupił, nauczyła mnie 3 różne przypadki(z czego 2 z allegro). Kupiłem kilkanaście kart z OLX jedna nie działała, spór OLX na moją korzyść. Trzeba albo mieć wiedzę albo szczęście. Po to są 24h na sprawdzenie karty żeby nie mieć problemów. Edytowane 26 Kwietnia przez Grolshek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...