Skocz do zawartości
ueuser

Laptop na studia

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Chciałbym kupić synowi laptop na studia (nie do grania) raczej z serii businessowej - zastanawiałem się nad Lenovo T14/T14s bądź Carbon X1 generalnie 14"

Sporo jest tego używanego/po leasingowego na OLX w opcjach z różnych generacji. Jakieś sugestie, jaka konfiguracja (procesor/ekran), generacja ewentualnie inny producent?

Studia raczej techniczne, na czym będzie pracował tego nie wiem - jeśli RAM wlutowany - chyba opcja 32GB (wydaje się bardziej perspektywiczna niż 16GB)

Seria businessowa z uwagi na wytrzymałość/jakość (miałem kiedyś T420 - nie do zdarcia teraz ASUS Zephyrus G14 i już wiem ze kolejny będzie ponownie Lenovo seria T)

Generalnie urządzenie które przetrwa cały okres studiów a w razie problemów części będą szeroko dostępne.

Budżet 2500-4000PLN

Wielkie dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam od paru lat laptop od dream machines i mogę ich osobiście polecić. Kontaktowałem się również z nimi aby kupić pokrywę, i cena była ok. W tym budżecie może coś takiego? https://dreammachines.pl/pl/notebook/GX4MRXL-14PL21 Dysk i RAM możesz sam zmieniać, Ultra 5, i QHD+ 120Hz wyświetlacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

36 minut temu, MasiastyTej napisał(a):

Ja posiadam od paru lat laptop od dream machines i mogę ich osobiście polecić. Kontaktowałem się również z nimi aby kupić pokrywę, i cena była ok. W tym budżecie może coś takiego? https://dreammachines.pl/pl/notebook/GX4MRXL-14PL21 Dysk i RAM możesz sam zmieniać, Ultra 5, i QHD+ 120Hz wyświetlacz

Nie znam marki ale dzięki za info, muszę znaleźć gdzieś w sklepie i „dotknąć”

Komputer nie musi być nowy, celuję raczej w coś po leasingowego  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi