ueuser Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia Cześć, Chciałbym kupić synowi laptop na studia (nie do grania) raczej z serii businessowej - zastanawiałem się nad Lenovo T14/T14s bądź Carbon X1 generalnie 14" Sporo jest tego używanego/po leasingowego na OLX w opcjach z różnych generacji. Jakieś sugestie, jaka konfiguracja (procesor/ekran), generacja ewentualnie inny producent? Studia raczej techniczne, na czym będzie pracował tego nie wiem - jeśli RAM wlutowany - chyba opcja 32GB (wydaje się bardziej perspektywiczna niż 16GB) Seria businessowa z uwagi na wytrzymałość/jakość (miałem kiedyś T420 - nie do zdarcia teraz ASUS Zephyrus G14 i już wiem ze kolejny będzie ponownie Lenovo seria T) Generalnie urządzenie które przetrwa cały okres studiów a w razie problemów części będą szeroko dostępne. Budżet 2500-4000PLN Wielkie dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasiastyTej Opublikowano 28 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia Ja posiadam od paru lat laptop od dream machines i mogę ich osobiście polecić. Kontaktowałem się również z nimi aby kupić pokrywę, i cena była ok. W tym budżecie może coś takiego? https://dreammachines.pl/pl/notebook/GX4MRXL-14PL21 Dysk i RAM możesz sam zmieniać, Ultra 5, i QHD+ 120Hz wyświetlacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ueuser Opublikowano 28 Kwietnia Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 36 minut temu, MasiastyTej napisał(a): Ja posiadam od paru lat laptop od dream machines i mogę ich osobiście polecić. Kontaktowałem się również z nimi aby kupić pokrywę, i cena była ok. W tym budżecie może coś takiego? https://dreammachines.pl/pl/notebook/GX4MRXL-14PL21 Dysk i RAM możesz sam zmieniać, Ultra 5, i QHD+ 120Hz wyświetlacz Nie znam marki ale dzięki za info, muszę znaleźć gdzieś w sklepie i „dotknąć” Komputer nie musi być nowy, celuję raczej w coś po leasingowego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...