Makumba_Ska Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja Cześć wszystkim. Mam taki problem , gdy kopiuje pliki na zewnętrzny SSD (Dysk SSD Lexar 1TB NM620 w obudowie) to jak kopiuje przez kopiuj wklej transfer mam na poziomie 60mb/s , podskoczy czasem 120 mb/s to już spoko , a gdy np kopiowałem pliki przez program typu Macrium Reflect to transfery są w okolicy 250-400mb/s , niby napiszecie to kopiuj przez program , tak , ale wkurza mnie to , że można potem na dysku otwierać skopiowane pliki tylko przez wcześniej wymieniony program, poradzicie coś? Nie wiem jakiś program inny ewentualnie co pozmieniać w Windowsie żeby zwykły transfer z poziomu windowsa (Win 10) był lepszy, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja Jesteś pewien że ten program pokazuje realny transfer? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makumba_Ska Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja Powiem tak , pewny nie jestem czy realny , aczkolwiek widzę , że kopiuje dane na dysk dużo , dużo szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak_PL_GDA Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja Może je łączy w pakiet przed wysyłką. Szybciej jest przesłać 1 duży plik niż 1000 małych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja eksplorator windows nie buforuje danych tak efektywnie jak specjalistyczne programy pliki o malych rozmiarach jak zdjęcia / dokumenty sa kopiowane znacznie wolniej niz jeden duzy plik mozesz spróbować w dysku właściwości -> zasady zezwolić na buforowanie zapisu na urządzeniu tak jak napisał Krzysiak - spakuj to w jedno archiwum i wysylaj duza paka albo uzyj innego programu do przesylania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...