Adamooo_123 Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja (edytowane) Cześć, zamierzam kupić nowy sprzęt do 6500zł i myślałem nad czymś takim https://www.morele.net/inventory/info/3ef1272f/ Jeżeli ktoś bardziej kompetentny niż ja zechciał to przejrzeć i ewentualnie zaproponować coś innego to byłbym bardzo wdzięczny A i jeszcze docelowa rozdzielczość monitora to 3440 x 1440px Edytowane 2 Maja przez Adamooo_123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vries Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja przytnij na obudowie, chłodzeniu i ram i weź RTXa 5070. pamięci np. Patriot Viper Venom. chłodzenie powietrzne lub 240. Obudowa np. montech 903. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek. Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja 42 minuty temu, vries napisał(a): przytnij na obudowie, chłodzeniu i ram i weź RTXa 5070. pamięci np. Patriot Viper Venom. chłodzenie powietrzne lub 240. Obudowa np. montech 903. UWQHD i 12GB Vramu? Gratuluję pomysłu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamooo_123 Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja No więc właśnie dlatego 7800xt + 5070 jakoś mnie nie zachęca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vries Opublikowano 2 Maja Zgłoś Opublikowano 2 Maja (edytowane) 11 godzin temu, Grolshek. napisał(a): UWQHD i 12GB Vramu? Gratuluję pomysłu. 11 godzin temu, Adamooo_123 napisał(a): No więc właśnie dlatego 7800xt + 5070 jakoś mnie nie zachęca Czy mnie się podoba 12GB VRAM w 5070? Nie. Tylko pytanie brzmi, czy 7800xt poradzi sobie lepiej mimo przewagi w VRAM? Mam wątpliwości. 5070 ma za to DLSS, a 7800xt ma dziadowskie FSR. 9070 nie mieści się w budżecie (bo pewnie za drogo jest wyprodukować kartę, którą AMD musiało pogorszyć niskim limitem mocy). --- edit --- Własnie doczytałem, że może wydadzą w jakiejś formie FSR4 na RDNA3. Więc może nie jest to taki zły pomysł. Edytowane 3 Maja przez vries Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dikson Opublikowano 3 Maja Zgłoś Opublikowano 3 Maja W tym budżecie masz z 9070 XT, dopłata do Ryzena 7700 przy takim monitorze nie jest must have https://proline.pl/koszyk/215f0ed5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 3 Maja Zgłoś Opublikowano 3 Maja (edytowane) 12GB VRAM by obleciało ... dla karty pokroju RTX 5060Ti. Jednak przy RTX 5070 to przyłączam się do zdania, że to mało i będzie uwierać (będzie mocy obliczeniowej wystarczać a zachodzić będzie potrzeba redukcji detali, bo VRAM się skończy). Także jak ma być RTX 5xxx, to albo RTX 5070Ti 16GB, albo czekać na RTX 5070 SUPER z 18GB VRAM, albo kupić RTX 5060Ti 16GB ;] 11 godzin temu, vries napisał(a): którą AMD musiało pogorszyć niskim limitem mocy). Jak dla mnie: "którą AMD musiało polepszyć niskim limitem mocy". RX 9070 to świetna niewysilona karta (wysoka wydajność na Wat) z rozsądną ilością pamięci VRAM. Edytowane 3 Maja przez Kyle 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamooo_123 Opublikowano 3 Maja Zgłoś Opublikowano 3 Maja Zapomniałem dodać, że komputer ma być głównie do Microsoft Flight simulator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vries Opublikowano 4 Maja Zgłoś Opublikowano 4 Maja 22 godziny temu, Kyle napisał(a): Jak dla mnie: "którą AMD musiało polepszyć niskim limitem mocy". RX 9070 to świetna niewysilona karta (wysoka wydajność na Wat) z rozsądną ilością pamięci VRAM. Karta nie jest zła, ale cena za nią nie jest dobra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...