e-walker Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Dosyć często pojawia mi się następujący komunikat: Wystąpił problem z aplikacją Expolorer.EXE i zostanie ona zamknięta... Sygnatura błędu: AppName: explorer.exe AppVer: 6.0.2800.1106 ModName: ntdll.dll ModVer: 5.1.3600.1106 Offset: 00002b6a Poczym znika wszystko z ekranu (poza tapetą). Explorer się "przeładowuje", z traya znikają aplikacje, poza 2-3. Dzieję się tak dosyć często - kilkakrotnie w ciągu dnia, w związku z czym barrrrdzo mnie to irytuje :x . Czy jest na to jakieś lekarstwo :?: :?: :?: Mój sys to XP) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Tak to jest jak się używa XP ;), spróbuj moze wyłączyć lune i sprawdź, czy będzie tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigzzgib Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Ja takie coś miałem na w98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Ja mam tylko pytanie czy przed instalacją service packa było tak samo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Mam ten sam problem (albo miałem). Sciągnąłem uaktualnienie antywira (LUK FIREWALKER)i znalazło mi 6 wirusów a pozatym zauwazyłem, że przy włączaniu GG często wywalał ten błąd.Po prostu przywróć system do jak najwcześniejszego puntu i przeskanuj kompa najlepiej kilkoma antywirami, polecam Norton 2003 i filewalker ( free ten ostatni) wyczyść rejestry (np. reg cleaner) i zobacz, poszukajj czy nie masz jakichś konfliktów sprzętowych typu nie komatybilne z XP stery lub inne takie. PS Umnie zrobiłem to co wyżej i nara jest oki ale jeszcze zobaczymy dlatego napisałem że nie wiem czy ten problem jest czy był. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2003 Mam ten sam problem (albo miałem). Sciągnąłem uaktualnienie antywira (LUK FIREWALKER)i znalazło mi 6 wirusów a pozatym zauwazyłem, że przy włączaniu GG często wywalał ten błąd.Po prostu przywróć system do jak najwcześniejszego puntu i przeskanuj kompa najlepiej kilkoma antywirami, polecam Norton 2003 i filewalker ( free ten ostatni) wyczyść rejestry (np. reg cleaner) i zobacz, poszukajj czy nie masz jakichś konfliktów sprzętowych typu nie komatybilne z XP stery lub inne takie. PS Umnie zrobiłem to co wyżej i nara jest oki ale jeszcze zobaczymy dlatego napisałem że nie wiem czy ten problem jest czy był. :P No i niestety mam ten problem dalej, nie pomogło przywracanie systemu. Może ktoś jednak pomoże i powie co zrobić żeby nie wyskakiwał ten błąd. Format C traktuję jako ostateczność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2003 sproboj skopiowac explorer.exe od kogos, kto nie ma service pack 1... nie wiem czy pomoze, ale proba nie strzelba... lepsze to niz format... tylko inspektor plikow moze sie przyczepic ze plik zostal zmieniony... jak podmienic: -wlacz jakiegos TotalCommandera albo dowolny menager plikow -Alt+Ctrl+Del i na liscie procesow "zabij" explorer -zamien go przy uzyciu menagera plikow -w Menadżerze zadan wybierz Plik_>uruchom i wpisz "explorer" i sie wlaczy -jak by system "sie rzucal" to wybierz opcje "nie przyracaj/zaktualizuj dziennik" czy cos na ten styl... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...