Skocz do zawartości
e-walker

Irytujący problem z Explorerem

Rekomendowane odpowiedzi

Dosyć często pojawia mi się następujący komunikat:

Wystąpił problem z aplikacją Expolorer.EXE i zostanie ona zamknięta...

Sygnatura błędu:

AppName: explorer.exe

AppVer: 6.0.2800.1106

ModName: ntdll.dll

ModVer: 5.1.3600.1106

Offset: 00002b6a

Poczym znika wszystko z ekranu (poza tapetą). Explorer się "przeładowuje", z traya znikają aplikacje, poza 2-3. Dzieję się tak dosyć często - kilkakrotnie w ciągu dnia, w związku z czym barrrrdzo mnie to irytuje :x .

Czy jest na to jakieś lekarstwo :?: :?: :?:

Mój sys to XP)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem (albo miałem). Sciągnąłem uaktualnienie antywira (LUK FIREWALKER)i znalazło mi 6 wirusów a pozatym zauwazyłem, że przy włączaniu GG często wywalał ten błąd.Po prostu przywróć system do jak najwcześniejszego puntu i przeskanuj kompa najlepiej kilkoma antywirami, polecam Norton 2003 i filewalker ( free ten ostatni) wyczyść rejestry (np. reg cleaner) i zobacz, poszukajj czy nie masz jakichś konfliktów sprzętowych typu nie komatybilne z XP stery lub inne takie.

PS Umnie zrobiłem to co wyżej i nara jest oki ale jeszcze zobaczymy dlatego napisałem że nie wiem czy ten problem jest czy był. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam problem (albo miałem). Sciągnąłem uaktualnienie antywira (LUK FIREWALKER)i znalazło mi 6 wirusów a pozatym zauwazyłem,  że przy włączaniu GG często wywalał ten błąd.Po prostu przywróć system do jak najwcześniejszego puntu i przeskanuj kompa najlepiej kilkoma antywirami, polecam Norton 2003 i filewalker ( free ten ostatni) wyczyść rejestry (np. reg cleaner) i zobacz, poszukajj czy nie masz jakichś konfliktów sprzętowych  typu nie komatybilne z XP stery lub inne takie. 

PS Umnie zrobiłem to co wyżej i nara jest oki ale jeszcze zobaczymy dlatego napisałem że nie wiem czy ten problem jest czy był. :P

No i niestety mam ten problem dalej, nie pomogło przywracanie systemu. Może ktoś jednak pomoże i powie co zrobić żeby nie wyskakiwał ten błąd. Format C traktuję jako ostateczność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sproboj skopiowac explorer.exe od kogos, kto nie ma service pack 1...

nie wiem czy pomoze, ale proba nie strzelba... lepsze to niz format...

tylko inspektor plikow moze sie przyczepic ze plik zostal zmieniony...

jak podmienic:

-wlacz jakiegos TotalCommandera albo dowolny menager plikow

-Alt+Ctrl+Del i na liscie procesow "zabij" explorer

-zamien go przy uzyciu menagera plikow

-w Menadżerze zadan wybierz Plik_>uruchom i wpisz "explorer" i sie wlaczy

-jak by system "sie rzucal" to wybierz opcje "nie przyracaj/zaktualizuj dziennik" czy cos na ten styl...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi