kulwis Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2003 Posiadam w/w plyte, procesor Athlon XP 1700+ i pamiec Kingston'a 400 MHz. Jeszcze nie mam zainstalowanego systemu operacyjnego a juz niepokoi mnie jedna rzecz. Na samym poczatku chcialem sprawdzic jak sie podkreca procesor na tej plycie i o dziwo komputer wstaje, ale zawsze procesor wyswietla mi sie jako XP 1700+. Gdy ustawie mu super max ustawienia to nie wstanie, wiec tutaj jes OK. Moje pytanie brzmi dlaczego jak uruchamiam komputer to za kazdym razem mam XP 1700+ jezeli w rzeczywistosci jest inaczej ustawiony w biosie? Posiadam najnowszy bios 1005. Za wszelkie info serdeczne dzieki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 bylo!!! wiekszosc asusuow ID proca rozpoznaje po mnizniku wiec pewno kreciles FSB a mnoznik byl na 11x wiec dlatego tak zmien mnoznik na 12.5 powinien zczytac jako 2000+ podnies FSB do 166mhz i uruchomi najprawdopodobniej jako 2600+ pozatym poszukaj bo juz odpowiadalem na takie pytanie!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulwis Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Probowalem krecic wszystkim, nawet jezeli podniose mnoznik to i tak wyswietla mi XP 1700+, dlaczego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Probowalem krecic wszystkim, nawet jezeli podniose mnoznik to i tak wyswietla mi XP 1700+, dlaczego? Może to głupie ale napewno masz 1700+ o,13 microna ?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Podobnie jak ASUS A7V8X, A7V600 ID procesora wyświetla nie na podstawie prędkości a CPUID więc jakbyś nie podkręcił to będzie Ci go identyfikować jako 1700+ i przed kolegami się nie pochwalisz że masz np. 2600+ ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolajek Opublikowano 15 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2003 Niestety ta mobo zawsze przy ladowaniu pokaze ci podstawowe parametry procka... Tak juz jest skonstruowana - ponoc wyciaga je bezposrednio z procka, a nie z BIOSu. Zeby zobaczyc faktyczne ustawienia i pochwalic sie przed kumplami (!!!) - tylko WinCPUID. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...