Skocz do zawartości
SKoczi

ASUS A7V600!!! POMOCY!!!

Co zrobic?!  

1. 1. Co zrobic?!

• Zmienic plyte glowna
      5
    • Czekac, moze samo przejdzie :-]
      0
    • Balcerowicz musi odejsc
      3
    • Inne
      1

Rekomendowane odpowiedzi

W koncu wybralem i zakupilem tego ASUS-a zamontowalem wszystko jak trzeba (NAPEWNO BO SPRAWDZONE 1000 RAZY) odpalilem kompa- tez OK... Odpalilem 3DMarka i juz nie tak bardzo OK - Wynik to 8500Pkt., co jest jakims nieporozumieniem bo na moim Gigabyte mialem 11000Pkt. na tej samej konfiguracji (Tzn. chodzi mi o podlaczone urzadzenia). Nie wiem co mam zrobic?! Format dysku byl, BIOS-a zapuscilem najnowszego (1005), ustawienia w BIOS-ie byly domyslne, ustawialem tez optymalne i [gluteus maximus] zimna! Zmienialem sterowniki na najnowsze i na odwrot - tez [gluteus maximus] zbita! Jestem zajebiscie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iony bo nie wiem co sie dzieje :/ HELP ME...!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedyś, w czasach AMD K6-2 i wcześniej ASUS był uważany za porządną firmę i miało to swoje podstawy. teraz asus jest raczej średnią firmą i dlatego nie kupiłbym asus'a. teraz liczą się tylko ABIT, EPOX, SOLTEK (przez niezłą płytę nF2) oraz .... to nie żart : ECS. a ECS z tego powodu, że dużo luszi je ma i chodzą wporzo.

jak możesz to pokombinuj jeszcze, może jakieś synchro/asynchro i inne ustawienia, VIA hyperion (dawniej via 4-in-1) ale to pewnie instalowałeś. asus sux i tyle - po raz kolejny się potwierdza.

rozwiązanie 1 : zmienić na abit'a KV7

rozwiązanie 2 : olać VIA i kupić cośna nF2.

rozwiązanie 3 : kupić ECS i różnicę w cenie wydać na wymianę Ti4200 na R9500 pro. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, pracuje w CIA (Centrum Informacji Aferalnej - Andrzej Lepper) :-) A odnosnie tematu to powiem tyle, ze chcialem ASUS-a poniewaz mialem o nim lepsze zdanie, ale teraz... zawiodlem sie to fakt - chyba pojade jutro do sklepu i wymienie na MSI K7N2 Delta-L... O ile to wszystko to na bank wina plyty glownej, biore jeszcze pod uwage cos z karta grafiki, ale do wczoraj dziala bez problemu (Tyle, ze przy wkladaniu przez przypadek troszke za mocno docisnalem radiator do jej procka reka i nie wiem czy przypadkiem czegos nie uszkodzilem, ale sadze, ze jakbym cos zwalil to karta wogole by nie wstala lub sie zjarala) W testach na poprzedniej plycie w pierwszym tescie na 3DMarku Mialem Ponad 200fps, a obecnie do 180fps + w niektorych testach pojawia sie problem takiego jak ja to nazwe skoku co chwilka (nie klatkowania). Niedlugo wpadnie do mnie kolega z GeForce-m 3 Ti500 i zobacze czy bedzie to samo, jesli tak to plyta do wymiany jesli nie to... ehh... Jak macie cos do powiedzenia to piszcie! THX!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydajność A7V600 nie jest najlepsza... sam mam, ale to inna sprawa, a spośród testowanych przeze mnie płytek na KT600 ta odznacza się najgorszą wydajnością :>

Ale w Twoim przypadku to i tak coś za mało masz tych 3demarków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podmienilem juz grafe i wszystko co mozliwe i h... zimny! Nie da rady pojsc szybciej niz niecale 9000pkt. - czyli wychodzi na to ze cos z plyta jest nie tak... grafika to jedyne urzadzenie dodatkowe na plycie, wiec nie ma mowy o zadnym konflikcie - na moje oko albo BIOS niedopracowany lub cos innego z plyta - pytanie tylko czy wadliwy egzemplarz czy seria?! No nic jutro zmieniam na nForce2 wynika z tego. Pytanie jakiej firmy, bo ASUS-a juz niechce - przejechalem sie na nim... Jak macie jeszcze jakies pomysly piszcie! THX!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co myslicie o MSI K7N2 Delta-L?! Wyglada calkiem, calkiem jesli chodzi o wyposazenie i efekt wizualny, bo ASUS to chyba koloru juz do konca zycia nie zmieni ;-) ale wiadomo liczy sie wydajnosc - moj kolega ma MSI KT3V i dziala zajebiscie szybko... wiec moze i ten model?! W koncu wg Chip-a ten sam model, ale z dodatkami: RAID, SATA i dzwiekiem w stylu Soundstorm itd. stoi na pierwszy miejscu w rankingu plyt glownych z nForce2, a na drugim miejscu wogole - przed ASUS-em Epox-ami itd. Wiec juz sam nie wiem... Pozdro! http://topten.chip.pl/topten_19427.html?tt..._s=MP&&tt_id=18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam właśnie MSI K7N2 Delta-L

A XP 1700+ @ 11 X 200 FSB super stabilne

ograniczają mnie troche pamiątki : Kingstony na Kingstonach PC333 (ale CL2,5 przy fsb200)

dźwięk AC'97 nawet wporządku

BTW pracuję w firmie dystrybucyjnej i mamy bardzo mało zwrotów tej mobo, w przeciwieństwie do KT4V

spokojnie mogę ją polecić

pozdrawiam all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...