Grinch Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Dołożyć i kupić !!!!!!!! Cena brutto: 959,- zł http://sklep.benchmark.pl/pelny_2613.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Dołożyć i kupić !!!!!!!! Cena brutto: 959,- zł http://sklep.benchmark.pl/pelny_2613.html ..za 920 mozna miec jush Samsunga 757 NF ktory wydaje sie lepszym wyborem. co za nim przemawia? jest tanszy, Samsung ma dobrze rozwinieta siec pktow serwisowych w Polsce, pasmo w granicach 250 (iiyama 160), max. rozdzielczosc 1920x1440 ..i to sie nazywa wypasiona 17" :twisted: ale mialo byc kolo 700 wiec nadal obstawiam za hundkiem albo ewentualnie 757 DFX - parametry NF w technologii DynaFlat. jak taniej to F790D albo Q790 - tesh DynaFlat a pasmo nishshe tylko o 50 ale za to 130 zlotych ktore mozna dolozyc do czegos innego a wyjscie ponad 1600 na 17" zawsze bedzie raczej ozdobnikiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashgan Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Powiem tak ogladalem LG i obraz oraz czcionki zarowno na wersji B jak i P jakie mydlane.Dlatego kupilem Neca 791SB i obraz jak zyleta dlatego go polecam!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Powiem tak ogladalem LG i obraz oraz czcionki zarowno na wersji B jak i P jakie mydlane.Dlatego kupilem Neca 791SB i obraz jak zyleta dlatego go polecam!! ale ten Nec kosztuje ponad 800 i blizej 900 a to ma byc monitor za okolo 700 wiec o co chodzi ? nie czytacie topicu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcuser Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Jakbym mial teraz kupowac to bym wybral neca 791FE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinkler Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 SAMSUNG SyncMaster 757 DFX polecam w szczególności na wielkość plamki (0.20), oraz pasmo przenoszenia 250 MHz, czyli ma niezłe prametry. Jest to bardzo dobrej klasy monitor, z którego napewno będziesz zadowolony, mimo nieco wyższej ceny niż ta zapropnowana, a mianowicie ok. 750 zł :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 ..za 920 mozna miec jush Samsunga 757 NF ktory wydaje sie lepszym wyborem. co za nim przemawia? jest tanszy, Samsung ma dobrze rozwinieta siec pktow serwisowych w Polsce, pasmo w granicach 250 (iiyama 160), max. rozdzielczosc 1920x1440 ..i to sie nazywa wypasiona 17" :twisted: Zgoda ze z iiyamą za 950 troche przeholowaliśmy (tez ją wcześniej proponowałem), ale na pewno nie jest gorsza od samsunga 757NF. Po kolei: 1. 40 złotych różnicy nie jest znaczącą różnicą przy wydatku blisko 1000 zł. 2. Nie obchodzi mnie stopień rozbudowy sieci serwisowej iiyamy - 3 lata gwarancji door2door - dzwonie i przyjeżdzaja do domu po monitor a potem go przywożą - w miedzyczasie dostaje monitor zastępczy. Jeśłi monitor padnie w ciągu pierwszych 30 dni, od ręki dostaję nowy. 3. Co do pasma i max rozdzielczości. Tak duże pasmo jest niezbędne samsungowi do uzyskania 1920x1440, która to rozdzielczość jest imponująca. Jest to jednak IMO sprawa czysto teoretyczna gdyż nie widzę nikogo korzystającego na 17tce z rozdzielczości 1600x1200 a co dopiero wiekszej. Ja sam używam 1280x1024 na co wszyscy moi znajomi regują bólem głowy ;) Zalecana dla 17 jest 1024x768. 4. I jeszcze sprawa dodatkowa. Monitory samsunga są bardzo popularne ze względu na cenę, jednak znana jest ich loteryjność (zwłaszcza problemy z geometrią). Natomiast iiyama jest firmą o znacznie lepszej renomie PS. Nie chce mi się uruchomić strona samsunga ze specyfikacją tego modelu, lecz gdybyś był zainteresowany iiyamą to dane tytaj: HM704UTc PS2: nie mam nic wspólnego z firma iiyama, gdyby ktoś mnie o to podejrzewał ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Destiny Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 Jeśli nie masz za wiele kasy to dozbieraj do Philipsa 107P40. Po prostu zajebisty monitor. Poczytaj na komputroniku o nim. Co prawda obecnie cięzko je dostać, ale warto czekać. Ja swojego będę mial już jutro =:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 1. 40 złotych różnicy nie jest znaczącą różnicą przy wydatku blisko 1000 zł...nie dla kazdego. a skoro mozna miec taniej do po co przeplacac zwlaszcza ze topic oscyluje kolo 700 zl.. 2. Nie obchodzi mnie stopień rozbudowy sieci serwisowej iiyamy - 3 lata gwarancji door2door - dzwonie i przyjeżdzaja do domu po monitor a potem go przywożą - w miedzyczasie dostaje monitor zastępczy. Jeśłi monitor padnie w ciągu pierwszych 30 dni, od ręki dostaję nowy. ..to zacznie Cie obchodzic jak poczekasz na niego kolo 21 dni. nie wiem jak jest rozwiazywany serwis iiyamy ale jesli daja zastepcze monitory to czapki z glow panowie. jak dotad bylem swiadkiem serwisowania takich marek jak MAG, Samsung, Samtron, Philips, LG, Bealinea i nigdy nie mialem do czynienia z monitorami zastepczymi. czesc z tych serwisow byla zalatwiana droga door2door. chetnie uslyszalbym opinie kogos kto serwisowal monitor iiyama. zreszta tak czy inaczej szybki serwis jest zaleta kazdej firmy a nie rzadko zalezy on od odleglosci jaka musi pokonac taki towar.. 3. Co do pasma i max rozdzielczości. Tak duże pasmo jest niezbędne samsungowi do uzyskania 1920x1440, która to rozdzielczość jest imponująca. Jest to jednak IMO sprawa czysto teoretyczna gdyż nie widzę nikogo korzystającego na 17tce z rozdzielczości 1600x1200 a co dopiero wiekszej. Ja sam używam 1280x1024 na co wszyscy moi znajomi regują bólem głowy ;) Zalecana dla 17 jest 1024x768. ..nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego ze takie pasmo odbija sie na parammetrach obrazu w kazdej rozdzielczosci. wiec nie jest to tak ze daje Ci ono tylko te ozdobniki ale zwykle pozwala na wyzsze wartosci innych parametrow w innych rozdzielczosciach co moze przekladac sie tesh na lepsza geometrie. poza tym skoro mozna miec wiecej i taniej to pytanie "po co?" nie jest dla mnie zadnym argumentem.. 4. I jeszcze sprawa dodatkowa. Monitory samsunga są bardzo popularne ze względu na cenę, jednak znana jest ich loteryjność (zwłaszcza problemy z geometrią). Natomiast iiyama jest firmą o znacznie lepszej renomie ..a to sa tendencyjne teksty. dla mnie firmy sa porownywalne i skupilbym sie na modelach. PS. Nie chce mi się uruchomić strona samsunga ze specyfikacją tego modelu, lecz gdybyś był zainteresowany iiyamą to dane tytaj: HM704UTc http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/se...%20757%20NF.htm http://www.samsung.pl/it/ PS2: nie mam nic wspólnego z firma iiyama, gdyby ktoś mnie o to podejrzewał ;) ..ani ja z Samsungiem ale skusilbym sie wlasnie na niego gdybym mial wybierac z tych 2 monitorow 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devon Opublikowano 5 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2003 A ja kupie chyba CTX PR705F no i co o nim myslicie ?? na kineskopie FD Trinitron wieć wydaje mi sie że będzie super :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...