Gość Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 mam 2 partycje c:/winxp(3gb) i e:/reszta(17gb) chcialbym zainstalowac slack ware 9.0 bez koniecznosci (re)instalowania windy i straty danych na jakiejkolwiek partycji, czy jest mozliwe? zwolnie troche miejsca (2-3 gb unused) czy slack nadpisze mi bootloadera i winda znikniknie? docelowo chcialbym miec 2 systemy z mozliwoscia wybory wiem ze nie ma problemu gdy instaluje sie najpierw lina a pozniej winde ale ja mam wlasnie odwrotna sytuacje? ------------------ sory prosze admina o skasowanie postu(szukaj pomoglo) i nie klniecie na mnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 15 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2003 mam 2 partycje c:/winxp(3gb) i e:/reszta(17gb) chcialbym zainstalowac slack ware 9.0 bez koniecznosci (re)instalowania windy i straty danych na jakiejkolwiek partycji, czy jest mozliwe? zwolnie troche miejsca (2-3 gb unused) czy slack nadpisze mi bootloadera i winda znikniknie? docelowo chcialbym miec 2 systemy z mozliwoscia wybory wiem ze nie ma problemu gdy instaluje sie najpierw lina a pozniej winde ale ja mam wlasnie odwrotna sytuacje? ------------------ sory prosze admina o skasowanie postu(szukaj pomoglo) i nie klniecie na mnie Chyba ci sie cos pomyliło. Problemu nie ma jak instalujez najpierw windows, pózniej linuxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 instalujesz lina i jak lilo nie wykryje windy to musisz go dopisac doe /etc/lilo.conf a jak windows wsadzi swojego bootloadera to szukaj art byl na www.infojama.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 "lina" no such os Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 "lina" no such osGdzies to juz slyszalem ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 mnie to wkurza tak jak Kube nie dosc ze system trudny jak cholera to jeszcze prawidlowo niektorzy nie potrafia wymowic jego nazwy (ew. napisac) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 17 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2003 mnie to wkurza tak jak Kube nie dosc ze system trudny jak cholera to jeszcze prawidlowo niektorzy nie potrafia wymowic jego nazwy (ew. napisac) ;) Taa tez chce stosowac gadki ParanoiKa w stulu wyjdz ale jakos za miekkie serce mam ;] Masz racje wg poprawnej polszczyzny powinno sie muowic Linuks , Uniks i tak dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulik Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 muowic ./configure && make && make install <enter> mówić :wink: :wink: p.s. viod popieram Cie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 18 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2003 muowic ./configure && make && make install <enter> mówić :wink: :wink: p.s. viod popieram Cie :) Nie powinno sie pisac bez mocnej kawy :D Taka dygresja dla mnie samego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 27 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2003 mam 2 partycje c:/winxp(3gb) i e:/reszta(17gb) chcialbym zainstalowac slack ware 9.0 bez koniecznosci (re)instalowania windy i straty danych na jakiejkolwiek partycji, czy jest mozliwe? zwolnie troche miejsca (2-3 gb unused) czy slack nadpisze mi bootloadera i winda znikniknie? docelowo chcialbym miec 2 systemy z mozliwoscia wybory wiem ze nie ma problemu gdy instaluje sie najpierw lina a pozniej winde ale ja mam wlasnie odwrotna sytuacje? ------------------ sory prosze admina o skasowanie postu(szukaj pomoglo) i nie klniecie na mnie Chyba ci sie cos pomyliło. Problemu nie ma jak instalujez najpierw windows, pózniej linuxa. a co za roznica, i tak i tak nie ma problemow !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2003 Sa przecie bootloader Windowsa nie wykrywa partycji *nixowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 viod: nie rozumiem gdzie widzisz problem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Windows wywala lilo z mbr'a zwykle ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Windows wywala lilo z mbr'a zwykle ;] jak to, jak najpierw zainstalujesz winde potem linuxa ? coś mi tu nie pasuje, chyba jest na odwrót a tak poza tym, to jaki problem jest wrzucić lilo do pliku i umieścić w boot.ini windowsa xp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 29 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2003 E... nie doczytałeś ;] daleth napisał, że nie ma problemów w żadnym z w/w przypadków ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...