glrea Opublikowano 12 Maja Zgłoś Opublikowano 12 Maja (edytowane) Witam, od jakiegoś czasu mam problem z moją klawiatura w PC. Zaczęło się od tego że pewnego razu podczas grania przestało mi działać "W", I po jakis 3h wróciło do normy. Z tydzien później "s" itp, aż w końcu klawiatura czasami zaczęła klikać losowe przyciski po prostu wariując. Problem ten występował czasami po 1h użytkowania, czasami po 5h, i po jakimś czasie wracała ona do normy. Byłem pewny że to z klawiatura jest coś nie tak i kupulem nową, natomiast najlepsze jest ze na nowej ten sam problem też występował. Czytałem żeby zaaktualizowac BIOS, wyczyścić komputer itp. Wszystko to zrobilem, i po tym problem dalej występował. Warto dodać że jak np. używałem jednej klawiatury, I podczas gdy ona zaczęła wariowac podłączyłem drugą, to druga działała normalnie. Dodam jeszcze że od jakoś 2 tygodni wszystko było dobrze, i myślałem że problem już pożegnany, natomiast przed chwilą klawiatura zaczęła znowu wariowac. Jakieś pomysły co to może być? Edytowane 12 Maja przez glrea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwykły User2 Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja Próbowałeś odłączyć i ponownie podpiąć klawiaturę do płyty. I czy to pomagało czy nie? Mi pomagało takie bawienie się, z "podobnym" problemie jak u ciebie. Aż nie zmieniłem całego komputera, klawiatura działa bezproblemowo, więc nie wiem co to było. Ale prawdopodobnie stara płyta(bo już swoje miała). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glrea Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja Tak, podłączyłem ją pod różne porty, I te przy obudowie i te przy płycie, dalej było to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stempel91 Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja moze sterownik USB w windowsie jest uszkodzony uruchom devmgmt.msc włącz pokaż ukryte urządzenia w menu widok Rozwiń klawiatury Urządzenia interfejsu HID Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej (USB) Wywal to co szare - usun w cholere Windows po restarcie automatycznie zainstaluje standardowe sterowniki Zastanawia mnie najbardziej że problem pojawaia się dopiero po kilku godzinach co może oznaczać nawet problem z ramem (narastające błędy), może jakaś integracja sterownika hid usb sie sypie i zasypuje pamiec podreczna, albo program w tle / wirus? Przetestuj to tak: uruchom kompa w trybie awaryjnym z obsługą sieci i zostaw kilka godzin z wpieta klawiatura - jeśli nic sie nie dzieje to masz winowajce który działa w tle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...