Skocz do zawartości
tommig1983

G-Sync brak opcji wyboru

Rekomendowane odpowiedzi

Mała poprawka teraz ja patrzę na Twój monitor, w monitorach OLED nie zaleca sie włączanie synchronizacji pionowej , bo później kaszanka i krzaki z obrazem , co nie zmienia faktu że taka opcja i tak powinna być dostępna

monitor jest podłączany kablem DP ? 

pozostaje odinstalowanie sterownika  i spróbować ponownie go zainstalować 

wiesz to powinno działać z automatu po wykryciu odpowiedniego monitora , he he co by sie nie okazało ze trzeba będzie aktualizować oprogramowanie monitora "BIOS & FIRMWARE"     

https://rog.asus.com/monitors/27-to-31-5-inches/rog-swift-oled-pg32ucdm/helpdesk_bios/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To powiem szczerze nie wiem jak ten dziwny problem rozwiązać, no nie siedzę przed pacjentem  , czy trzeba jakaś opcje w monitorze włączyć/wyłączyć ? 

z tego co jest opis funkcji menu, to traci sie dostęp do sporej ilości funkcji po włączeniu trybu HDR 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widze w menu takich ustawien sprawdzałem pare razy.Włączyłem tak Wystarczy ścieżka "Zmień ustawienia ekranu > Zaawansowane ustawienia wyświetlania > Wyświetl właściwości karty dla wyświetlacza 1 > zakładka „Monitor” > Częstotliwość odświeżania ekranu". Tu zobaczysz, jaka liczba Herców napędza Twoją jednostkę, ewentualnie ustawisz inną, odpowiadającą optymalnemu działaniu FreeSync ale jak włącze monitor to jest tylko Właściwosci i nic wiecej.

Edytowane przez tommig1983

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, tommig1983 napisał(a):

...Włączyłem tak...

Czyli już działa? Bo nie rozumiem, do końca, Twojej wypowiedzi.

Screenshot_20250514_235536_Chrome.thumb.jpg.b97046fc47eaeb0647e31b9567c5b090.jpg

Variable Refresh Rate masz w menu monitora aktywowane?

Edytowane przez pitol321

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna sprawa z tym brakiem opcji , system aktywowany ? 

A takie pytanie z innej bajki a jaki masz zainstalowany system operacyjny oraz  jaki jest nr. kompilacji systemu ? 

wisz to jest tak ze jeśli karta i monitor wspiera tą funkcje to "skonfiguruj funkcje g-sync" powinno być od razu dostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi