tommig1983 Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja Posiadam monitor ASUS ROG Swift OLED PG32UCDM, 31.5" i karte graficzna Asus rtx 5070Ti i w panelu sterowania NVIDIA nie ma ocji Nvidia G-Sync Compatible a konkretnie skonfiguruj funkcje g-sync Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja Witam o a to peszek powinna być pozycja jako druga od dołu sterownik instalowałeś sam czy system zainstalował ? pobierz nowy sterownik i zaznacz czysta instalacja (powinno usunąć ustawienia profil użytkownika ) https://www.nvidia.com/pl-pl/drivers/results/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommig1983 Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja Zainstalowałem najnowsze sterowniki i bez zmiany dalej nie ma tej ocji jakieś pomysły co sie mogło stać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja Mała poprawka teraz ja patrzę na Twój monitor, w monitorach OLED nie zaleca sie włączanie synchronizacji pionowej , bo później kaszanka i krzaki z obrazem , co nie zmienia faktu że taka opcja i tak powinna być dostępna monitor jest podłączany kablem DP ? pozostaje odinstalowanie sterownika i spróbować ponownie go zainstalować wiesz to powinno działać z automatu po wykryciu odpowiedniego monitora , he he co by sie nie okazało ze trzeba będzie aktualizować oprogramowanie monitora "BIOS & FIRMWARE" https://rog.asus.com/monitors/27-to-31-5-inches/rog-swift-oled-pg32ucdm/helpdesk_bios/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommig1983 Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja (edytowane) Bios&firmware jest najnowszy 108 podpięte pod DP odinstalowałem sterowniki i zainstalowałem ponownie i dalej nic. Edytowane 13 Maja przez tommig1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja To powiem szczerze nie wiem jak ten dziwny problem rozwiązać, no nie siedzę przed pacjentem , czy trzeba jakaś opcje w monitorze włączyć/wyłączyć ? z tego co jest opis funkcji menu, to traci sie dostęp do sporej ilości funkcji po włączeniu trybu HDR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 13 Maja Zgłoś Opublikowano 13 Maja Sprawdź w ustawieniach systemu jak to wygląda, czy nie masz czasem w systemie niskie odświeżanie ręcznie ustawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommig1983 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Opublikowano 14 Maja (edytowane) Odświeżanie 240Hz jest ustawione Edytowane 14 Maja przez tommig1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Opublikowano 14 Maja Do sprawdzenia menu ustawień monitora, czy Gsync, prawdopodobnie pod nazwą FreeSync Premium Pro, jest aktywowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommig1983 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Opublikowano 14 Maja (edytowane) Nie widze w menu takich ustawien sprawdzałem pare razy.Włączyłem tak Wystarczy ścieżka "Zmień ustawienia ekranu > Zaawansowane ustawienia wyświetlania > Wyświetl właściwości karty dla wyświetlacza 1 > zakładka „Monitor” > Częstotliwość odświeżania ekranu". Tu zobaczysz, jaka liczba Herców napędza Twoją jednostkę, ewentualnie ustawisz inną, odpowiadającą optymalnemu działaniu FreeSync ale jak włącze monitor to jest tylko Właściwosci i nic wiecej. Edytowane 14 Maja przez tommig1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano 14 Maja Zgłoś Opublikowano 14 Maja (edytowane) 4 godziny temu, tommig1983 napisał(a): ...Włączyłem tak... Czyli już działa? Bo nie rozumiem, do końca, Twojej wypowiedzi. Variable Refresh Rate masz w menu monitora aktywowane? Edytowane 14 Maja przez pitol321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano 15 Maja Zgłoś Opublikowano 15 Maja Dziwna sprawa z tym brakiem opcji , system aktywowany ? A takie pytanie z innej bajki a jaki masz zainstalowany system operacyjny oraz jaki jest nr. kompilacji systemu ? wisz to jest tak ze jeśli karta i monitor wspiera tą funkcje to "skonfiguruj funkcje g-sync" powinno być od razu dostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommig1983 Opublikowano Czwartek o 10:17 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 10:17 (edytowane) Włączyłem tak jak napisał pitol321 i teraz jest wielkie dzięki za pomoc. Edytowane Czwartek o 10:39 przez tommig1983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.T... Opublikowano Czwartek o 15:00 Zgłoś Opublikowano Czwartek o 15:00 (edytowane) Jak widać na załączonym obrazku trzeba uzupełniać wiedze cały czas ale skoro to monitor gamingowy to szkoda że ta opcja w ustawieniach monitora nie jest domyślnie włączona. Edytowane Czwartek o 15:00 przez Mr.T... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...