Skocz do zawartości
Mixon231

Monitor OLED 27 cali 2560x1440 do 3000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

na chwile obecna monitory tego tupu powinny być kupowane jako drugi monitor a nie główny np. do giercowania i oglądania filmów , bo do przeglądania Internetu czy czytania tekstów to raczej IPS lub VA bo tekst czy literki nie będą ładnie czy poprawnie wyświetlane.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 godzin temu, Mixon231 napisał(a):

Tylko nie kupuj w tym sklepie, nie dość, że drogo to obsługa gwarancyjna pozostawia wiele do życzenia, patrz temat niżej.

Co do tekstu o czym kolega wyżej wspominał, da się przyzwyczaić. Msi ma fatalną i bardzo delikatna powłokę, więc odradzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Mr.T... napisał(a):

do przeglądania Internetu czy czytania tekstów to raczej IPS lub VA bo tekst czy literki nie będą ładnie czy poprawnie wyświetlane.  

... chyba, że by dołożył te 469zł do 31,5" 3840x2160 OLED (przy takim pikselu, to już powinno być bez zarzutu na czcionkach)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Mr.T... napisał(a):

Witam

na chwile obecna monitory tego tupu powinny być kupowane jako drugi monitor a nie główny np. do giercowania i oglądania filmów , bo do przeglądania Internetu czy czytania tekstów to raczej IPS lub VA bo tekst czy literki nie będą ładnie czy poprawnie wyświetlane. 

Widziałem u znajomego jak to wyglada i nie przeszkadza mi to, obecnie komputer służy mi tylko do grania i oglądania filmów. Internet zwykle przegladam na tablecie albo telefonie.

5 godzin temu, B@nita napisał(a):

Tylko nie kupuj w tym sklepie, nie dość, że drogo to obsługa gwarancyjna pozostawia wiele do życzenia, patrz temat niżej.

Co do tekstu o czym kolega wyżej wspominał, da się przyzwyczaić. Msi ma fatalną i bardzo delikatna powłokę, więc odradzam.

Czytałem o tej powłoce, że jest tragiczna ale z tego co wyczytałem, dużo ludzi narzeka ogólnie na delikatność ekranów oled.. i tu mam dylemat, jaki w miare dobry monitor wybrać, żeby po paru dniach nie wyrzucic go przez okno. 

26 minut temu, Kyle napisał(a):

... chyba, że by dołożył te 469zł do 31,5" 3840x2160 OLED (przy takim pikselu, to już powinno być bez zarzutu na czcionkach)

27 cali i 2k rozdziałka maks 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, Kyle napisał(a):

Sporo ludzi ma te monitory 27 cali i nie narzeka, da się przyzwyczaić. Ja miałem i specjalnie nie zwracałem na to uwagi. Kupić, jak nie podpasuje to ...wiadomo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi